Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanaca_____ona

Pytanie o ucezpieczenie zdrowotne.

Polecane posty

Gość pytanaca_____ona

Przez ostatni rok nie byłam ubezpieczona w Polsce, gdyż wyjeżdżałam do pracy za granicę. Dostałam się na studia i mam już list potwierdzający przyjęcie mnie w poczet studentów. Czy mogę iść do lekarza jako osoba ubezpieczona?

Gość pytanaca_____ona
upupupup

Gość chyba musisz mieć legitymację
uczelni czyli dopiero od października ale jako studentkę rodzice powinni cię zgłosić do ubezpieczenia przy swoim ubezpieczeniu z pracy

Gość pytanaca_____ona
Kurcze bo musze isc koniecznie do lekarza w poniedzialek a nie mam teraz kasy, zeby zaplacic :(

pytaj z zakladie pracy u rodzicow, albo rodzicow, jesli zaklad sie nie dopatrzyl, ze brakuje zaswiadczen o kontynuowaniu nauki i nie zostalas wykreslona z ubezpieczenia rodzicow - mozesz jesli zostalas wykreslona- zarejestruj sie jutro w urzedzie pracy i UP bedzie placil za Ciebie zdrowotne, pozniej sie wyrejetrujesz, powiedz,ze wrocilas do polski i szukasz pracy, o studiach nie mow i wsjo

w zakladzie i rejestracja w UP dopiero poniedzialek dla nieubezpieczonego zwykla wiyzyta u dentysty to nawet 300 zl jest po co kombinowac swojego ubezpieczenia nie masz i dopoki nie pracujesz nie bedziesz miec, jako studentka - ubezpieczenie rodzicow, o ile rodzice Cie wykreslili zdarzaja sie niedopatrzenia

Gość pytanaca_____ona
wiem ze rodzice mnie wykreślili od siebie z ubezpieczenia, i teraz bede musieli znowu skladac wniosek zebym byla przy nich ubezpieczona. W poniedzialek chce isc do lekarza rodzinnego i tam nie pytaja o ubezpiecznie wiec moze nikt sie nie zorientuje ?

Gość moga sie nie zorientować
ale jak przychodnia wysle zestawienie do NFZ to wyjdzie wszystko i przyslą ci rachunek za usługi medyczne

Nie trzeba składać specjalnych wiosków tylko wypełnić deklarację dotyczacą ubezpieczenia zdrowotnego członków rodziny. U dentysty i tak trzeba placić więc tu nie ma wiekszego znaczenia. Uczelnia może ubezpieczyć Cię od 1 października, jeżeli nie byłas ubezpieczona u rodziców. Wstrzymaj się z tym lekarzem aż rodzice złożą deklarację, w której zgłoszą Cię do ubezpieczenia jako członka rodziy.