Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaikau

Maturzysta otwiera kawiarnie

Polecane posty

Gość Kaikau

Witam, od zawsze mam pociąg do własnego biznesu, zajmowałem się drobnym handlem, czasem mam nosa i potrafię wyczuć koniunkturę, jak np kiedyś inwestując w abonamenty do gier internetowych, ogólnie póki co- odpukać, nie zaliczyłem wtopy podczas inwestycji. Do rzeczy. Od pewnego czasu zacząłem się interesować utworzeniem kawiarni w pobliskim mieście, w którym mieszkałem około 15 lat. Miasteczko jest niewielkie, około 18-20tys mieszkańców, nie najbogatsze, ale też nie bardzo ubogie. Mamy w sumie kilka ciekawych atrakcji turystycznych (również w pobliskim regionie). W mieście istnieją 2 cukiernie, ale posiadają dość słabe punkty i niewielkie pomieszczenia, bodajże z dwoma stolikami, w jednej kawa jest z automatu, w drugiej z czajnika, także jakość pozostawiająca sobie wiele do życzenia.. Starałbym się o dofinansowanie z Unii oraz PUP. Sam dysponuję własnymi kilkunastoma tys. zł. Dodatkowo myślałem też o wprowadzenia usługi przygotowywania śniadań dla pobliskich firm, ciepła kawa i świeże pachnące bułeczki na zamówienie w pewnym stopniu mogłyby pomóc rozkręcić interes. Proszę powiedzcie co o tym myślicie i jakie Wg Was mam szanse na powodzenie? Warto zrobić jakiś wywiad środowiskowy dotyczący zapotrzebowania na kawiarnie i tego typu usługi? Do miasta w miarę regularnie przyjeżdżają turyści i nie mają gdzie się udać oprócz 3 pizzerii. Moje znajome też ubolewają że nie ma gdzie się u nas dobrej kawy napić. Dodam jeszcze, że sam mam 19 lat, doświadczenie w tej branży niewielkie, jedynie w tamtym roku pracowałem przy sprzedaży pamiątek nad morzem, zobaczyłem jak mniej więcej należy zamawiać towary i planować zakupy. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie, jestem ciekaw ile wg Was powinna u mnie wynosić cena standardowej kawy?

Gość Kaikau
Z ciekawości jeszcze spytam, masz jakieś doświadczenie w biznesie, czy to Twoje zdanie jako przypuśćmy potencjalnego klienta :)?

Gość Kaikau
I jak, powiodło się ;)? P.S- czekam na dalsze opinie

Gość Kaikau
Zwlaszcza od osób które już się borykały z takim biznesem. Przepraszam za duble, czasem tu nieco dziwnie enter działa ;)

Gość Kaikau
Nikt więcej nie powie co o tym myśli :)? Bardzo proszę o Wasze zdanie :)

Gość Kaikau
Nie wierzę, już nikt nie ma nic do powiedzenia?

Gość Grzesiek co ma koniobijkę
Ja mam firme budowlanom , a na kawiarniach to sie fcale nie znam.