Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

askaaa1985

Czeste wyproznianie pomozcie!!!

Polecane posty

Witam Moj problem trwa juz jakies 6 miesiecy.Codziennie rano wyprozniam sie jakies 5-6 razy.Nie jest to biegunka tylko taka luzna i jasno brazowa kupka.Po 5 minutach od wstania z lozka ide juz do wc i nastepnie tak jeszcze z kilka razy.Tylko cos zjem i po 10 minutach juz jestem w kibelku.Ostatnio w kale zaobserwowalam tez taki jakby sluz bialo-zolty.Czasami zdazaja mi sie rowniez biegunki i wtedy zauwazylam kawalki nie strawionego jedzenia.Bylam z tym u lekarza rodzinnego,zrobilam badania krwi, moczu i kal na obecnosc pasozytow wszystko wyszlo ok.Lekarka przepisala mi duspatalin, ale zadnej poprawy nie mam po tych tabletkach.Dodam jeszcze ze tak wieczorowa pora mam okropne wzdecia i bol brzucha.Czy ktos ma podobne objawy do moich?Prosze napiszcie co to moze byc strasznie mnie to martwi i juz nie wiem sama co mam o tym myslec.Nie mowiac juz ze strasznie utrudnia mi to zycie:(

Gość chórek kafeterianek
Jedz mniej owoców, a szczególnie unikaj śliwek. Nie pij kawy, ani wody, tylko herbatę. Wieczorem jedz mało i tylko lekkostrawne.

Gość chórek kafeterianek
Wybierz się znowu do lekarza rodzinnego, powiedz, że przepisane lekarstwo nic nie zmienilo i poproś o skierowanie do gastrologa. Jeżeli wstydzisz się poprosić o skierowanie, to "nawiedzaj" rodzinnego co najmniej raz w tygodniu i narzekaj, że Ci nic nie pomaga, aż sam wpadnie na pomysł, żeby Cię skierować do gastrologa. Tylko bądź konsekwentna, bo inaczej nigdy Ci to nie minie. Szukałaś w googlach "zespół jelita drażliwego", "zespół złego wchłaniania"? Jeśli nie, to poszukaj i sprawwdź, czy masz podobne objawy, jak w tych chorobach.

Gość nie tylko jelito drazliwe
Przewlekle zapalenie trzustki ma takie same objawy, i nie koniecznie trzustka musi bolec.

Gość miałam identyczne objawy
jak Ty, dodatkowo jeszcze schudłam, podejrzewano zespół złego wchłaniania. gastrolog zlecił gastroskopię z pobraniem wycinków z dwunastnicy i badania na przeciwciała w kierunku celiakii (nietolerancja glutenu). po badaniach okazało się, że jestem chora na celiakię i już kilka miesięcy jestem na diecie bezglutenowej. nie daj się zbyć żadnym jelitem drażliwym, mnie początkowo też to wmawiano, ale tę chorobę diagnozuje się przez wykluczenie innych, poważniejszych schorzeń. jeśli badania nic nie wykarzą, wtedy można powiedzieć, że masz jelito drażliwe. powodzenia i zdrowia życzę:)

Gość grabarka
podobne objawy są przy grzybicy

Gość miałam identyczne objawy
na celikię nie ma leku, leczenie polega na stosowaniu diety bezglutenowej dożywotnio. wtedy jelita pracują prawidłowo. nieleczona celikia może prowadzić do wielu powikłań, nie tylko ze strony układu pokarmowego, m.in. anemii, osteoporozy, bezpłodności i wielu innych. postaraj się koniecznie o skierowanie do gastrologa, tylko znajdź dobrego specjalistę, a to wcale nie łatwe, niestety...

własnie przeczytalam trochę na temat grzybicy w jelitach i moje objawy również są podobne.Sama juz nie wiem co mi jest i chyba lepiej będzie jak oddam się w ręce jakiegoś lekarza.Tylko wątpie czy lekarka rodzinna cos mi pomoże ona ciągle daje mi jakies leki i każe stosować diete typu "jedz biszkopty, kisiel i suche bulki" jak można w kółko to samo jeść.Wybiorę się do niej i będę nalegała o skierowanie do specjalisty,z tymi objawami to chyba do gastrologa co?

Gość czy tak masz to
mam podobny problem,ale ostatnio zauważyłam że jak polozyłam sie na brzuchu na twardej podłodze to zoładek pulsuje i zastanawiam sie że to moze byc nerwica ,własnie zazyłam validol i zobacze czy bedzie lepiej.Zrób sobie taki test połuz sie na brzuchu na twardej podłodze

Też wykonałam ten test i faktycznie leżąc na brzuchu na twardej podłodze czułam takie pulsowanie w brzuchu.Czyli że to jest nerwica żołądka?ale czy to możliwe żeby moje objawy wskazywały na nerwice?

tego nie można nazwać fartem.osobiście wolałabym mieć zaparcia niż przed każdym wyjściem z domu spedzic co najmniej godzinę w kiblu i martwić się czy jak wyjdę to czy nie bedzie mnie goniło do WC.

do dastinka napewno mam nietolerancje laktozy bo mialam robiony test a jesli chodzi o fruktoze i gluten to nic mi na ten temat nie wiadomo.Teraz zaczelam na czczco jesc siemie lniane i stwierdzam ze jest naprawde bardzo duza poprawa mam nadzieje ze mi to nie zaszkodzi.Próbowal ktos jesc siemie lniane?czy to nie ma zadnych skutkow ubocznych?

dzisiaj bylam znowu u lekarki rodzinnej i dala mi skierowanie do gastrologa stwierdzila ze ona do konca nie jest pewna co mi jest ale podejrzewa wrzodziejace zapalenie jelita grubego.Czy ktos z was chorowal na to?

Gość Dominika6922
Mam identycznie .. Od wrzesnia 2008 r. Wczesniej chodziłam do ubikacji nie zwracajac na to zbytniej uwagi jak normalny czlowiek, teraz chodze kilkanascie razy dziennie , szczegolnie rano. Nie jest to "normalne załatwianie" ze raz siadziesz, zrobisz co masz zrobic i juz. Zalatwie sie raz , potem drugi, trzeci.. Jestem szczupła osoba, nie jem zbyd duzo a "tego" jest jakbym nie wyprozniala sie conajmniej tydzien, nie wiem skad tyle tego we mnie. Uwazam na to co jem, ale poprawy nie ma. Tak jak askaaa1985, wychodzac z domu mam tylko jedna mysl, czy w razie czego bedzie gdzies jakas ubikacja;/ Wiem,ze dla niektorych wyda sie to smieszne, ale mi strasznie uprzyksza zycie.. Nie moge nawet do skleu wyjsc bo nie wem,czy mnie nie złapie. W pon.ide na kolonoskopie-mam nadzieje,ze ona cos wykaze i mi to wylecza. Czekam na jakas odp. Pozdrawiam

Gość Dominika6922
a nie wiesz jakie wczesniej miala robione badanie??

Gość madzia11-80
Dziewczyny witam Was wszystkie. ja wiem że sporo czasu minęło od ostatniego posta, ale ja tez mam problem taki. co Wam wyszło w badaniach?

Gość LadyAAA
Ja tez MIALAM ten problem. Mi bardzo pomogly tabletki ktore nazywaja sie PROBIOTIC. Kupilem w holland&barrett w Londynie. Zwiekszaka wydolnosc jelit poniewaz sa to zywe kultury bakterii( tak jak yogurt) Robilam mnustwo badan ale nic nie wykazalo. Polecam sprobowac.

Gość MałgosiaPoznan
Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą i mocno gonią do toalety. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na łatwe wypróżnianie i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.....

Gość gość
Mam zupełnie tak samo co to może być ??

Gość gość
może do gastrologa warto się wybrać, biegunki mogą być spowodowane problemem z jelitami, nietolerancją jakiegoś pokarmu, stresem, powodów jest wiele, ważne żeby się nie odwodnić, trzeba dużo pić szczególnie wody, kawa nie jest wskazana, alkohol też, ciężkostrawne potrawy, warto też brać jakieś witaminy i składniki mineralne np orsalit do rozpuszczania w wodzie, dobrze byłoby zbadać jelita i powtórzyć badania, jakiś dobry lekarz pomoże

Gość aska14061988
Hej miałam ten sam problem. Wyprozninie po kilka razy nawet kilkanaście razy dziennie. Odstawilam nabial troche to pomoglo. Moje objawy najbardziej przypominaly Ibs oraz grzybice jelit. Lekarz rodzinny przepisał mi nystatynę ktora uratowala mnie na jakies pól roku... Problem powrócił... Znów wybieram się do lekarza rodzinnego po recepte..

Gość gość
to faktycznie może nie być normalne zjawisko. Warto udać się na sprawdzenie do jakiegoś lekarza. Mogę polecić jednego, u którego byłam ja i mój mąż. To dobry gastrolog proktolog: www.chirurgiakrakow.com.pl .