Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kociuszek

DOSTINEX - jak szybko dziala?

Polecane posty

Gość Kociuszek

Czesc kolezanki Mam pytanko. Mam stwierdzoną hiperprolaktynemię czynnościową, podstawowa w normie, a po teście MTC wzrost ponad 20-krotny Dostalam Dostinex na zbicie prolaktyny, bo wywoluje to u mnie problemy z owulacja (pecherzyk nie chce peknac). Brala moze ktoras z Was Dostinex? Jak szybko dziala, tzn. musi uplynac kilka misiey zebym przestala miec tak wysoka czy kilka tygodni czy jak? Biore 1 tabletke na tydzien w dwoch podzielonych dawkach. A Dostinex dostalam bo nie chcialam zadnych skutkow ubocznych jak przy Bromergonie i rzeczywiscie - nie mam żadnych. Interesuje mnie tylko czy jest skutczny i czy ktoras zaszla na nim w ciaze. Z gory dzieki

Gość Kociuszek
pomozci dziewczyny bo juz nie wiem co robic, staram sie juz 11 miesiecy...:(:(

ja biorę dostinex już drugi rok na poczatku brałam też 1 tabl na tydzień, od paru miesięcy już 0,5 tabl u mnie po miesiącu już była prl w normie. Tylko co do tej ciąży to mój lekarz ma inne zdanie niż Ty piszesz. Chyba, że może Twój przypadek jest inny-wiadomo lekarz wie najlepiej. Mnie bynajmniej lekarz nie zalecał zachodzić w ciążę w trakcie stosowania leku, gdyż lek może spowodować wady rozwojowe płodu lub utratę ciąży

Gość Kociuszek
Ann, wielkie dzięki za odpowiedź. W takim wypadku jak zajść w ciaze, skoro kiedy odstawie Dostinex, moja prolaktyna hulnie do gory i uniemozliwi mi owulację? Myslalam, ze leki t5e bierze sie do momementu potwierdzenia ciazy co najmniej. Ktos wie cos wiecej (w weekend nie mam kontaktu z gin em wiec niczego sie nie dowiem).

a norprolacu nie proponował Ci lekarz? Na tym leku dopuszcza się zajście w ciąże i są przypadki zażywania go również w trakcie ciąży Ja bromergonu nie mogłam brać, więc miałam norprolac-na tym leku zaszłam w ciążę-w ciąży nie brałam -ja miałam gruczolaka przysadki-norprolac u mnie potem już po ciąży nie chciał tak dobrze odziaływać, więc lekarz prowadzący zaproponował mi dostinex-ale pierwsze pytanie było o ciążę i na każdej wizycie słyszę przestrogi i cały czas mi lekarz mówi, że gdyby się jakiś problem pojawił, że nie mam pewności potem to jak najszybciej test robić czy badania i natychmiast odstawiać lek

Gość Kociuszek
Dziękuję Ann, za tak szybka odpowiedx. Poprosilam o lek, ktory ma najmniej skutkow ubocznych i dostalam dostinex, bo nie mogę sobie pozwolić na omdlenia czy inne po Bromergonie. Z kolei substancja czynna w Norprolacu jest chyba tez bromokryptyna, o ile sie nie myle? Tak samo jak i w Bromocornie i Parlodelu, a to ona wywoluje te spadki cisnienia i inne. Generalnie juz wyczytalam na forum, ze pare dziewczyn zaszlo na Dostinexie, potem odstawily i bylo ok:) O dzialaniu teratogennym sie nie wspomina, tak wiec jestem lepszej mysli. Ja mam ta cholerna czynnosciowa hiperprolaktynemie, w ogole nie wiem, czy te leki i na to pomagaja:(

Gość gość
ja zażywam Dostinex bo po Bromergonie miałam zaniki widzenia wymioty zawroty głowy bylo starsznie po 5-ciu miesiącach zażywania nadal nie jestem w ciazy ale czuję się trochę lepiej. Ustąpiły ble głowy i nudności które występowały nawet po Dostineksie łącznie z zawrotami głowy. Mnie lekarz nei powiedział nic o szkodliwym działaniu Dostinexu i mama zachodzić w ciążę Cały czas się taramy jak na razie pudło. Ja mam już jednego syna i zaszłam od razu w ciazę a drugie już 4-ry lata się staram czytam sobie różne rzeczy an forum żeby się pocieszyć