Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shandis

Moja historyjka odchudzania, a jaka jest twoja?

Polecane posty

cześć wszystkim:) ja rok temu postanowiłam się odchudzać, zaczełam w kwietniu i w ciągu 3 miesięcy schudłam z 83 do 70 kg. Jadłam bardzo mało, zwykle w ciagu dnia ze trzy kromki chleba ciemnego albo chrupkiego czasem tunczyka albo jajko czasem twarozek i reszta samych warzyw, na poczatku bylo ciezko tymbardziej ze ja taki zarlok, ale potem zoladek mi sie skurczyl i czulam sie super kiedy malo jadlam a do tego tak chudlam, oczywiscie niedopuszczalne jest jedzenie zadnych slodyczy ani takie myslenie dzisiaj pierozek a juztro zato mniej zjem, i najlepiej jesc malutkie porcje nawet co godzine, do tego cwiczyc, wystarczy 20 min dziennie i sa ekefty razem z odchudzaniem( najlepsze cwiczenia, ktore mi tez pomogły: http://cafeteria.pl/zdrowie/pilates-flex-cwiczenia-rozciagajace/ http://cafeteria.pl/zdrowie/cwiczenia-pilates-na-posladki-i-uda/ ) w sumie zdrowo sie odzywiajac( z czasem zaczelam dodawac produktów) z 83kg(kwiecien) schudlam do 62kg(wrzesien)... NIESTETY we wrzesniu przeprowadzilam sie do internatu, z zaje....sta figurka, ale zaczely sie imprezy czyli alkohol przekaski a to juz tyle kalorii, niezdrowe jedzenie a do tego brak czasu na szykowanie jakichs warzywek itp wiec zaczely sie zupki chinskie itp i od wrzesnia w sumie tak tylam tylam i nie potrafilam sie pozbierac zeby przestac, teraz jest juz sierpien a ja waze 75 kg ale postanowilam wziac sie za siebie ponownie chociaz wiem ze to ciezkie:( jesli macie jakies pytania chetnie odpiowiem i tez wyslucham waszych rad. Laura:)

Gość sdfghj
o wow ja bym tak nie potrafiła:( kilka dni odchudzania a potem wyżerka ;/

Gość dla ciebie blache
to bylo ok 9 mc temu-zapuscilam sie do ok 80kg :( wygladalam jak swinia +zostawil mnie partner ktorego kochalam nad zycie i to byl kopniak.Niecale 3mce pozniej wazylam 60 kg mialam szafe nowych ciuchow a ze dodam nieskromnie mam ladna twarz i piersi zrobila sie ze mnie swietna laska :):):) dokonalam tego wymyslona przeze mnie glodowka. Widok miny chlopa jak mnie zobaczyl=BEZCENNY hahaha

od ok listopada jadnlam normalnie czasem sie wrecz obzeralam i tak tylam i tylam az do teraz ale od kilku dni zaczelam znowu jesc zdrowiej i czwiczyc, niewie=adomo jak z efektem jojo jesli uda mi sie schudnac to jest najgorsze w calej diecie ale wiem jedno ze DIETA to nie jakis wymyslony przez kogos jadlospis na tydz, dziewczynom sie wydaje ze beda jadly jak jest opisane w diecie przez te zalozmy 2, 3 tygodnie schudna a potem moga znowu jesc jak zawsze, jedno moge powiedziec nie macie co bawic sie w jakies diety kopenchaskie soutch beach itp, bo dieta to powinna byc zmiana stylu zycia czyli poprostu zmiana nawykow zywieniowych na cale zycie, jedyne wyjscie to nauczyc sie laczyc potrawy i wybierac te zdrowe i odpowiednie. a pozatym silna wola i duuzo sportu. ja moge opisac dokladnie jak wyglada moja dieta ale to nic innego jak cwiczenia i tylko zdrowe jedzenie czesto a malo. teraz chce schudnac z 75kg do 60 i to moze nie bedzie az tak trudne, najtrudniejsze bedzie utrzymac ta wage

dla ciebie blache - a czy waga sie utrzymała? ja też wyglądałam super jak ważyłam 63 kg, niektórym może sie to wydawać duzo ale ja wyglądałam bardzo chudo az mi kości wystawały niektórzy mowili że aż za bardzo ale mi się to podobało, dla mnie to waga idealna nie mniej nie wiecej. teraz mam 75 kg, moze nie wyglądam aż tak zle duzo ludzi mowi ze nie jestem gruba tylko masywna ale niestety niewazne czy gruba czy masywna jednak uda sa wielkie a brzuch odstaje;/ trzeba sie tego pozbyc;/ co jeszcze polecam przy odchudzaniu- duzo kawy i herbaty, masz ochote cos zjesc? zrob herbate! naprawde mi po czasie to weszlo w nawyk i wycodzilo na to ze jak chcialo mi sie jesc to pilam herbate:P

Gość dla ciebie blache
utrzymywala sie dluuugo ale na wlasne zyczenie ja zaprzepascilam-zaczelam zrec jak swinia wszystko=slodycze w ogromnych ilosciach. teraz jestem juz kragla-mam boczki i brzuch ale od 2 dni walcze znowu i jestem tak zdesperowana ze nie poprzestane poki znowu nie bede wygladac tak jak wtedy:)

złośnica89 - a jaki masz wzrost? 52 kg to bardzo malo ale zalezy tez od budowy ciala i wzrostu. wiesz 6 kg to bardzo malo najwazniejsze to silna wola, jak sie odchudzisz to juz twoj wybor. ale jesli bys chciala to moge ci pomoc i doradzic bo wiem ze to jak ja jadlam jest bardzo skuteczne choc ie ukrywam ze bardzo trudne i potrzebna do tego silna wola. ja mam 167cm i 75 kg. a wy?

anetadd- tak zarlam jak opetana ale od ok 3 dni postanowilam powtorzyc odchudzanie ale nie az tak drastycznie i tak zeby sie waga utrzymala. ostatnim razem utrzymywala sie w granicy 62-64 kg od sierpnia do grudnia. a potem pach tyc zaczelam przez to zarcie. Jesli bdziecie chcialy moge wam dokladnie opisac jak wygladala moja dieta:)

to az dziwne bo przy 170cm i 58 kg powinnas wygladac bardzo chudo. ale jak mowilam to zalezy tez niesety od budowy ciala, chociaz pewnie gdybys zobaczyla mnie to bys sie cieszyla ze swojej figury:P

Tak z ciekawości, shandis , ile masz wzrostu?

Sorki, już zauważyłam, że napisałaś :) Ja mam 166cm i ważę około 53 kilo. Kiedyś też przez pewien czas miałam na sobie 75 kilo, ale to już prawie 10 lat temu było :)

dokladnie wszystko zalezy od tego jaki mamy typ figury, jakie kosci we torek wracam z nad morza i chce zaczac biegac bo wiem, ze to pomoze mi rowniez rzucic palenie z ktorego nie jestem dumna:/

Dokładnie, złośnico, ja przy wadzę 70 kilo wyglądam jak słoniątko :) Tylko dwa razy w życiu wystawały mi kości z pod skóry, ale wtedy ważyłam poniżej 50 kg :D Generalnie nawet tera mam na sobie troszkę tłuszczyku :)

ja chce duzo cwizyc, wreszcie czuje w sobie siln wole i wiem, ze dam rade!mam zamiar miec wysportowane, szczuple cialko

ja jakos nie potrafilabym tak wyjsc i sama biegac:P wole w domu ok 10 min rozciagania a potem te cwiczenia http://cafeteria.pl/zdrowie/pilates-flex-cwiczenia-rozciagajace/ http://cafeteria.pl/zdrowie/pilates-flex-cwiczenia-rozciagajace/ wybieram 4 filmiki i robie to co na nich wychodzi ok 50 min cwiczen czyli tak akurat( po 20 minutach nastepuje spalanie tluszczu) na poczatku oczywiscie jest wrecz niemozliwe robic wszystko jak na tych filmikach:P chyba ze ktos ma swietna kondycje, ale chocby kaleczyc i robic je na odpi...dol to po czasie sa efekty i w kondycji i w cwiczeniach:)