Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudiaB

Co teraz?

Polecane posty

Gość klaudiaB

Cale życie marzyłam o wielkiej miłości. Wyobrażałam sobie jak to będzie. Myślałam jakie to szczęście być dla kogoś wszystkim. Byłam z nim 4 lata, chociaż może byłam ze swoim wyobrażeniem o nim.Czułam się wtedy taka szczęśliwa.Poświęcałam mu każda wolną chwilę,gotowałam, stawałam na rzęsach gdy mnie o coś prosił. pewnego dnia uświadomiłam sobie, że on nic dla mnie nie zrobił, nic...był dla mnie całym światem. teraz czuję tylko taka pustkę i żal do siebie o te stracone lata. Chociaż byłam wtedy szczęśliwa to dziś tego żałuje. Mam 20 lat..pracuje i studiuje ale zastanawiam się po co to robię? Nie wiem co mam zrobić ze swoim życiem.Wokół jest mnóstwo ludzi...ale już nie potrafię uwierzyć, że może mnie spotkać coś dobrego. Chcę ale nie umiem.Jak mogę nadać życiu sens żeby naprawdę go poczuć?

Wiesz dobrze, że potrzeba czasu, aby serce się zagoiło. Musisz przez to przejść, cieżko pewnie wiem. Nie możesz się poddać w takiech chwili, a czasu już nie odwrócisz. Życie uczy, a Ty korzystaj z niego i ciesz się, że mogłaś być z kimś takim. Miłość Cię nie opuściła, ona się pewnie jeszcze pojawi, tylko nie broń się. Nie wyszukuj w nikim swojego byłego, poznaj od nowa kogoś - zakochaj się. Nic nie jest stracone, pracujesz, studiujesz.. to jest tylko pozytywne. Czas pokaże Ci, ale nie możesz się załamywać.! Kiedyś będziesz się śmiać i będziesz jeszcze szczęśliwsza.

Gość a oczy mam nadal zielone
wiem przez co przechodzisz, mnie rok temu zostawil facet, dla ktorego zmienilam cale swoje zycie, chcialam wyjechac za granice, studia rzucac itd. teraz sie ciesze, ze mnie zostawil wtedy, bo moze faktycznie zrobilabym te wszystkie glupoty, a on zostawilby mnie i tak, i wtedy nie mialabym ani faceta ani swojego zycia. poza tym poznalam swietnego mężczyznę, ktory pokazuje mi, jak to jest byc kochaną i jak powinno wyglądac wspolne zycie. wiec Kochana, placz, jesli masz jeszcze siłę, łzy są dobre na początek, a jeśli już się wypłaczesz zajmij się pracą, studiami.. wróć do tego, z czego dla niego zrezygnowałaś, odśwież kontakty ze znajomymi. USZY DO GÓRY, masz DOPIERO 20 lat, całe życie przed Tobą... co mają powiedzieć kobiety po 40stce, których mężowie odeszli?? Trzymam kciuki, będzie dobrze! \Tylko się na życie nie zamykaj! 4 lata to długo, ale pomyśl sobie, czy chciałabyś całe życie spędzić z kimś takim.. wtedy 4 lata wydają się tylko chwilą. Pozdr!

Gość klaudiaB
Dzięki ale sęk w tym że od tego wszystkiego minęło już sporo czasu...a nadal nic mnie nie cieszy, nie potrafię się śmiać...zupełne zobojętnienie to jest w tym najgorsze,gdzie można spotkać tą drugą osobę, która wszytko odmieni? Która sprawi że to co było wyda się tylko wspomnieniem a nie raną wielkości jądra Ziemi ?

prawda znana jak świat.. - miłość przychodzi niespodziewanie i to z tej strony, z której byś się nigdy nie spodziewała.. jak będziesz szukać faceta na siłę, to tylko będziesz się pakować w popieprzone sytuacje... lepiej sobie odpuścić i zająć się sobą. idź na kurs tańca, zacznij się uczyć nowego języka etc.. zainwestuj w siebie.

Autorko. Ważne jest Twoje podejście do życia. Jeżeli będziesz tak ciągle myślała, to w Twoim życiu nic sie nie zmieni, ciągle będzie próbowala załatać tą dziure w sercu - natomiast bez efektów. Nie żyj przeszłością, czas w końcu stanąć przed lustrem i powiedzieć sobie - CZAS NA ZMIANĘ.! Po co w się jeszcze w tym babrać, jest ból.. ten ból się zmiejszy jeżeli Ty się zmienisz. Zmienisz swoje podejście

* prawda STARA jak świat, ofkors ;P