Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcepomoc....

MOJ CHRZESNIAK WCZORAJ STRACIL MAME...JAK MU POMOC?

Polecane posty

Gość chcepomoc....

wczoraj wydarzyl sie w naszej rodzinie dramat.znaleniono w mieszkaniu martwa od kilku dni matke mojego chrzesniaka.nie zyla od 3 dni:(.teraz chlopiec jest u dziadkow.jest tez tam ojciec chlopca.wszyscy sa takim stanie ,ze nie brak slow:( widze ,ze musze zajac sie nim......ale zupelnie nie wiem jak(ma 12 lat) zaprosilam go na jutro do siebie na basen.....o dziwo chcial:):).atmosfera napewno mu tam dodatkowo nie sluzy(lament.opowiesci,....horror:() mial ktos podobne doswiadczenie.moze dacie mi jakies wskazowki.nie chce przegiac w zadna strone. mam warunki.moze u mnie zoztac ile zechce. help!!!!

Gość chce pomoc....
zostac*

po prostu bądź sobą i zachowuj się tak jak by się nic nie stało dzięki temu nie będzie ciągle o tym myślał

Gość też nie wiem jak pomóc
Spytaj, czy chce zostać i uszanuj decyzję. Nie mów, że będzie dobrze, bo za takie teksty każdy, kto stracił bliską osobę, ma ochotę zabić. Bądź obok, pozwól mu wywalać w siebie żal i smutek. Niech wie, że może na Ciebie liczyć.

Gość Artefakt_Diabła
buuu ale okropna sytuacja,wspolczuje szczerze.dobrze robisz ze zapewniasz mu rozrywki.wypelnij mu czas,ale nic na sile...psychiczna zaloba musi potrwac...tyle ile musi

przede wszystkim bądź przy nim, wspieraj, ale jeśli odrzuci Twoja pomoc, uszanuj to, jednak czuwaj nad nim.

Gość hgghfghg
Przepraszam, że pytam, ale jak umarła i dlaczego dopiero po 3 dniach to odkryto?

Gość chcepomoc...
dzieki za odzew:) wlasnie tak mysle.jak bedzie plakal utule.ja zapomni sie w tym basenie nie bede mu zaloby narzucac itp. piszcie!

Na wstępie składam kondolencje... To bardzo odpowiedzialna decyzja, a przede wszystkim chłopak ma ojca. Myślę, że możesz zaproponować ojcu chłopca, że pomożesz jak tylko będzie trzeba, możesz zaproponować by chłopak spędzał trochę czasu z Wami jeśli zajdzie potrzeba, możesz zapytać jak sprawa trochę ochłonie, jakie ma plany i jak sobie radzi. Nic na siłe...

Gość SDb jhb
Puknij sie w łeb kobieto.Tragedia dopiero co sie wydarzyła,nawet pogrzebu jeszcze ei było,a ty zapraszasz dziecko 12 letnie na basen.To dziecko powinno zostac zdzadkami i ze swoim ojcem.Dopiero po pogrzebie jakis czas mozesz zaprosic go do siebie.

Gość Artefakt_Diabła
domyslam sie ze ojciec tez teraz lamentuje...

Gość chcepomoc....
sekcja zwlok dopiero pokarze....... maly byl u dziadkow a ona sama w domu .czesto nie odbierala tel(pila).maz pracuje za granica.wrocil i nie mogl wejsc do domu....... straz policja prokurator koszmar!i wlasnie takie szczegoly magluja przy dziecku-wrrrrrrrr😡!!! nic do nich nie dociera!

Gość SDb jhb
chcepomoc.... 12 latek to juz wieksze dziecko,wiec nic mu sie nie ztanie jak dowie sie pat\ru szczegołow ze smierci i zycia matki.NIe wolno dzieci szczelnym kokonem od normalnego swiata oddzielac.

Gość chcepomoc....
SDb jhb -jego ojciec chleje teraz i maly na to patrzy.na co mialam go zwabic?na opowiesci o rozkladajacym sie ciele matki!? to tylko 12 letni chlopak.basen byl jedna z wielu propozycji aby nie byl tam gdzie jest.skusil sie i cale szczescie.

Gość SDb jhb
chcepomoc....zaraz przeczytamy,ze dzadkowie chleja:-) Matka chlała,ojciec teraz chleje ,wiec zaraz napiszesz,ze dziadkowie chleja i w ogole wszyscy alkoholicy.A niech ojciec pije.M adzadkow,niech sie nim opiekuja.

wez go na lody,do kina obejrzycie wspolnie filmy i zeby najlepiej zapoznal jakis dzieciakow z okolicy ..

Gość Artefakt_Diabła
a ty bys nie chlala po czyms takim?

Gość chcepomoc...
nie dziadkowie nie chleja.....ale gadaja takie pierdoly ,ze tyklo pirdzielnac w ...... np.maly slucha jak lezala,jak wygladala,....... albo zamist dac mu poczucie bezpieczenstwa nawiaja -co z toba bedzie?gdzie ty sie podziejesz.jak ty sie wychowasz bez matki? wg.mnie zupelnie niepotrzebnie dokladaja mu bolu... nie wspomne ze nikt go nawet nie przytula .kaza mu byc silnym:O

Gość tjaaaaaa.....
jesteś jego matką chrzestna i bardzo odpowiedzialnie podchodzisz do swojego "zadania" dobrze zrobiłaś proponując mu pobyt u siebie wysłuchaj, co będzie miał do powiedzenia, bo widzę, ze teraz przebywa w nienajlepszej dla niego atmosferze

Gość chcepomoc...
wlasnie o to mi chodzi. nikt z nas nie wie jak by sie zachowywal...........:(pil ,spal ,czy krzyczal...... ale tam idzie zwariowac!odrzucili pomoc psychologa ...a szkoda...