Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczona czy nie

czy zareczyny bez pierscionka to zareczyny?

Polecane posty

Gość narzeczona czy nie

Moj facet mi sie oswiadczyl, ale nie stac go na pierscionek, powiedzial mi ze mi kupi pozniej jak odsklada kase, kocha mnie i chce zebysmy w przyszlosci wzieli slub,tylko teraz sobie tak mysle czy to takie prawdziwe zareczyny i czy ^go moge nazywac naprawde narzeczonym jezeli narazie nie ma pierscionka

Gość maybe me maybe she
Ja jak szukam czegoś do poczytania w bibliotece lub księgarni po przeczytaniu 2 stron stwierdzam, że piszącemu weny brakło...A na kafe proszę pełna paleta barw weny:D normalny facet, jakby go stać nie było, odłożyłby na pierścionek, kupił i sie oswiadczył.

Gość jbkj
no pewnie, ze zaręzyny bez pierscionka to zaręczyny przecież pierścionek to tylko symbolika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość maybe me maybe she
szkoda, że są wakacje:D Napewno jutro rano ten temat byłby poruszony w programie DTV:D Jak ten o nazwiskach:D Czy żona ma przyjąć po mężu czy nie, w końcu to tylko symbol!:D Jednak miłość odmienia człowieka. I w dorobku polskim b ędę używać swojego nazwiska, a w dorobku zagranicznym Jego- Męża:P:D

Przecież pierścionki nie są aż tak drogie, żeby facet nie dał rady uzbierać kasy :o no chyba, że facet odkłada na jakiś za 10 000 zł..ale jeśli jest biedny, to tym bardziej bez sensu, żeby kupował coś tak drogiego..dziwne.

a jak on zamierza sie zenic jak w ogole nie ma kasy? oj bedziesz miala ciezkie zycie...sama miloscia czlowiek nie zyje

Gość pytajacy facio
a moze byc tak ze jak sie oswiadcze ,klekne i dam jej kwiaty ,powiem czy wyjdziesz za mnie i nie dam jej pierscionka ? i powiem ze pierscionek masz wybrac sobie sama i ze ja pojde z nia wybrac go np w tygodniu z toba ( bo nie wiem jaki jej sie moze spodobac ,jaki by chciała ?) to takie oswiadczyny sa wazne

Gość to nie zaręczyny
a facet wygląda na takiego co to wszystko ci da , ale później jak uzbiera czyli NIGDY!!!! :P

Gość do pytajacy facio
sa wazne, ale to zadna radosc samej sobie pierscionek wybierac, chocby nawet ladniejszy bylby, niz taki ktory Ty wybrales.

Gość Magicca
No tak...dla malolatow wazny jest pierscionek, a potem suknia slubna, goscie, przyjecie i prezenty...Ale moja droga, nie to w zyciu sie liczy. Najwazniejsza jest milosc i lojalnosc, troska o drugiego czlowieka. Jezeli dla ciebie tylko symbole sa wazne, to znaczy ze nie kochasz tego czlowieka i nie dojrzalas jeszcze do prawdziwego zwiazku. Proponuje - nie uznac tych zareczyn i bron boze nie wychodzic za maz. Poczekaj pare lat, az zmienia ci sie priorytety.

Gość edyt bu
z mojego punktu widzenia to albo: a) były to bardzo spontaniczne zaręczyny, wpadl na pomysl " a oswiadcze sie" i od razu zrealizował b) jeśli planował te oświadczyny od jakiegoś czasu, to jest baardzo niezaradny, zeby nie odlozyc 100-200zł na jakiś skromny pierścionek. Sądze, że teraz to się tak może odwlekać i odwlekać, aż w końcu uzna, że obejdzie się bez pierścionka.

Gość ajaaaaaa
jak nie miał kasy mógł kupić najtańszy srebrny za kilkadziesiąt zł. sorry ale jak on chce się żenić i utrzymać rodzinę skoro nie ma kasy? :o to jest dziecinne zachowanie, brać ślub i nie móc zapewnić choć mieszkania żonie i potencjalnym dzieciom...

absolutnie bez pierścionka nie są to zaręczyny - to jak wziąć ślub w kościele bez białej sukni :)

Gość bjdzsvk
Ciekawa jestem jak ten gość widzi siebie w roli głowy rodziny jak myśli ją utrzymać jak juz teraz bije z niego flejowatość

Gość cd dddd
jak tak mowisz facetowi gdzie jest napisane ze facet musie zapewnic m4 ? a moze to dziewczyna powinna zapenic mieszkanie skoro tez chce sie zenic , najlepiej to isc na łatwizne nie ? bo to facet musi , a ja nie musze bo jestem kobieta . smieszna jestes i nic sie nie róznisz od kurwy

Gość wszystkie jestescie hipokrytka
i tylko nałatwizne lecicie ,jak nie ma mieszkania to jest nieudacznikiem zyciowym , jak wy nie macie mieszkania to nic bo wy nie musicie mieć , bo to musi miec mezczyzna smieszne :D jestescie

Gość nie jestem jakas materialistka
ale ile teraz kosztuje pierścionek? Mógł kupić chociaż srebrny za 30-50zł. Pierścionek to taki symbol, nie ważne czy drogi czy tani ale powinien być.

Gość bebe be
Naprawdę dziwię się, że można mieć takie problemy. Dla mnie pierścionek absolutnie nic nie znaczy. Co więcej-ja bym mogła wcale takiego pierścionka nie dostać i tak samo mogłabym mojego faceta nazywać narzeczonym.

Gość Oczywiście że tak
Ja zaręczyłam się z moim facetem obecnie mężem obrączkami, bo też nie mielismy floty ... i co z tego ? Jesteśmy szczęśliwi i po slubie już, a właściwie dopiero :-D 38 lat ... Wierz mi, że moje niektóre koleżanki juz dawno sa po rozwodzie, a zaręczyny miały huczne, pierścionki zaręczynowe okazałe, śluby również i co ? Niestety nie pierscionek i jego wielkość świadczy o uczuciu i trwałości związku ... Dorabialiśmy się od przysłowiowego zera ... ale dzisiaj stać nas na wczasy za granicami naszego kraju, mamy własnościowe mieszkanie, samochód, rodzinę ... jesteśmy po prostu szczęśliwi i niech tak będzie , pozdrawiam i życzę szczęścia

Gość panna N-ka
tez chociaz mogl symblicznie kupic zwykly zloty/srebrny ja bym na co innego zwrocila uwage..jak go nie stac na pierscionek to jak bedzie was stac na slub /wesele?

Gość Ślub duzo nie kosztuje
a wesele ... można zrobić małe przyjęcie dla najbliższej rodziny ... Nic na pokaz - to moja zasada