Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 krawcowa amatorka

Maszyna do szycia

Polecane posty

Go艣膰 lukaszewska
Witam serdecznie. Chcia艂abym kupi膰 swojej mamie maszyn臋 do szycia. Jednak nie wiem jakiej firmy s膮 dobre. Maszyna b臋dzie wykorzystywana do prac domowych, podszycie spodni, wszycie zamka itp. Chcia艂abym aby by艂a prosta w obs艂udze i dobra by po jednym u偶yciu si臋 nie zepsu艂a. Czy mo偶e mi kto艣 podpowiedzie膰 na jakie parametry mam zwr贸ci膰 uwag臋 kupuj膮c maszyn臋? Ja kompletnie si臋 nie znam na maszynach do szycia wi臋c ka偶da wskaz贸wka mi si臋 przyda. Kwot臋 jak膮 chce przeznaczy膰 na kupno maszyny do 600z艂 Bardzo prosz臋 o pomoc. Z g贸ry dzi臋kuj臋. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Szwaczka ze sta偶em
Ma racj臋 DAMSKI KRAWIEC - maszyna musi mie膰 jak najwi臋kszy "prze艣wit". Mam na my艣li t臋 przestrze艅 od igielnicy w prawo. Te "艂omoty" utrudniaj膮 widoczno艣膰. Delikatne g贸rne-poziome rami臋 i delikatna obudowa igielnicy u艂atwiaj膮 prac臋 prawej r臋ce i poprawiaj膮 widoczno艣膰. WYGL膭D MASZYNY POWINNI OPRACOWYWAC FACHOWCY OD SZYCIA A NIE PLASTYCY POD膭呕AJ膭CY ZA MOD膭-TRENDEM. Zobaczcie kszta艂ty starych maszyn !!! i por贸wnajcie z "ostatnimi krzykami mody". Dawniej zwracano wi臋ksz膮 uwag臋 na wygod臋 w czasie szycia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukaszewska
Mam na oku 2 maszyny do szycia nie wiem kt贸r膮 wybra膰 Pierwsza to 22 programy szycia Metalowe cz臋艣ci Czterostopniowe obszywanie dziurki Stebnowanie 艣ciegiem prostym P艂ynna regulacja d艂ugo艣ci 艣ciegu od 0 do 4mm P艂ynna regulacja szeroko艣ci 艣ciegu od 0 do 5 mm 24 miesi臋czna gwarancja Instrukcja w j臋zyku polskim Wyko艅czenie brzeg贸w - 艣ciegiem krytym i 艣ciegami owerlokowymi Niewidoczne podszywanie brzeg贸w - 艣ciegiem krytym Wszywanie zamk贸w b艂yskawicznych - 艣ciegiem krytym Wszywanie gumy, reperacje, wzmocnienia tkaniny, szycie bielizny - 艣ciegiem elastycznym wielo艣ciegowym Szycie materia艂贸w elastycznych - 艣ciegiem prostym potr贸jnym Obr臋bianie i zszywanie tkaniny - 艣ciegiem owerlokowym Obr臋bianie i zszywanie tkaniny - 艣ciegiem obrzucaj膮cym uko艣nym 艢cieg ga艂膮zkowy - idealny do haftowania czy pikowania 艢cieg satynowy (zag臋szczony zyg zag) - szycie dekoracyjne Szycie materia艂贸w - od delikatnych (tiul, szyfon koronka, 偶or偶eta) po 艣rednio ci臋偶kie (cienki sztruks, tweed, p艂贸tno) - przy odpowiednim doborze igie艂 i nici Wysi臋g u艂atwia szycie mankiet贸w, nogawek, kapeluszy Mo偶liwo艣膰 pikowania, haftowania, przyszywania aplikacji itp. Funkcje: przyszywania guzik贸w Wysokie podnoszenie stopki pozwala na szycie kilku warstw materia艂u Mo偶liwo艣膰 zastosowania podw贸jnej ig艂y - szycie dekoracyjne Funkcja szycia wstecznego P艂ynna regulacja pr臋dko艣ci szycia P艂ynna regulacja d艂ugo艣ci 艣ciegu Nawijanie nici na doln膮 szpuleczk臋 z automatycznym wy艂膮czaniem systemu nawijania po nape艂nieniu szpuleczki Regulator obrot贸w (tzw. peda艂) WYPOSA呕ENIE STANDARDOWE: Stopka og贸lnego zastosowania Stopka do wszywania zamk贸w b艂yskawicznych Stopka do obrzucania dziurek Stopka do przyszywania guzik贸w P艂ytka wy艂膮czaj膮ca transporter No偶yk do dziurek/P臋dzelek 3 ig艂y 3 zapasowe szpulki Wkr臋taki Drugi trzpie艅 Regulator obrot贸w (tzw. peda艂) Druga to NAJWA呕NIEJSZE FUNKCJE: 22 program贸w szycia 24 miesi臋czna gwarancja Instrukcja w j臋zyku polskim Wygodna r膮czka do przenoszenia Wolne rami臋 Wysi臋g Funkcja szycia wstecz Czterostopniowe obszywanie dziurki Stebnowanie 艣ciegiem prostym Wyka艅czanie brzeg贸w - 艣ciegiem krytym, 艣ciegami owerlokowymi, Niewidoczne podszywanie brzeg贸w - 艣ciegiem krytym Wszywanie zamk贸w b艂yskawicznych - 艣ciegiem krytym Wszywanie gumy, reperacje, wzmocnienia tkaniny, szycie bielizny - 艣ciegiem elastycznym wielo艣ciegowym Szycie materia艂贸w elastycznych - 艣ciegiem prostym potr贸jnym Obr臋bianie i zszywanie tkaniny - 艣ciegiem owerlokowym Obr臋bianie i zszywanie tkaniny - 艣ciegiem obrzucaj膮cym uko艣nym 艢cieg ga艂膮zkowy - idealny do haftowania czy pikowania 艢cieg satynowy (zag臋szczony zyg zag) - szycie dekoracyjne Szycie materia艂贸w - od delikatnych (tiul, szyfon koronka, 偶or偶eta) po 艣rednio ci臋偶kie (cienki sztruks, tweed, p艂贸tno) Wysi臋g u艂atwia szycie mankiet贸w, nogawek, kapeluszy Mo偶liwo艣膰 pikowania, haftowania, przyszywania aplikacji itp. Funkcje: przyszywania guzik贸w Automatyczne obrzucanie dziurki na wymiar guzika Wysokie podnoszenie stopki pozwala na szycie kilku warstw materia艂u Mo偶liwo艣膰 zastosowania podw贸jnej ig艂y - szycie dekoracyjne Funkcja szycia wstecznego P艂ynna regulacja pr臋dko艣ci szycia P艂ynna regulacja d艂ugo艣ci 艣ciegu Nawijanie nici na doln膮 szpuleczk臋 z automatycznym wy艂膮czaniem systemu nawijania po nape艂nieniu szpuleczki Chwytacz wahad艂owy Regulator obrot贸w (tzw. peda艂) Waga netto:6.9 kg Waga brutto:8.3 kg WYPOSA呕ENIE STANDARDOWE: Stopka og贸lnego zastosowania Stopka do wszywania suwak贸w Stopka do obrzucania dziurek Stopka do przyszywania guzik贸w P艂ytka wy艂膮czaj膮ca transporter No偶yk do dziurek 3 ig艂y 3 zapasowe szpulki Wkr臋tak Oliwiarka Regulator obrot贸w (peda艂) Prosz臋 o pomoc kt贸r膮 mam wybra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anowi17
Witam, mam pytanko, mo偶e kto艣 posiada instrukcj臋 do Singer2250 w j臋zyku polskim? Szukam, szukam i nigdzie nie mog臋 znale藕膰. Prosz臋 o pomoc:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piaaaaa
witam, jestem poczatkujaca jsli chodzi o maszyny i szycie. czy ta maszyna jest dobra? http://allegro.pl/nowa-maszyna-do-szycia-lucznik-418-olga-gratis-i2811025178.html#tabsAnchor i jak z cena? chcialabym jak najtansza ale w miare dobra. nie wiem mniej wiecej za ile ona stoi, nie przeplacam (hipotetycznie, gdybym zdecydowala sie ja zamowic). a moze macie jakies inne dobre oferty, tansze od tej dotyczace w miare dobrej masyzny? prosze o rade:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej polecam Ci skorzysta膰 z http://serwisko.pl/zgloszenie_awarii_urzadzenia_szukaj_serwisu na tej stronie bardzo szybko mo偶esz doda膰 takie zg艂oszenie kt贸re jest za darmo. Napisz jaki masz problem z telefonem i jak to cenowo wygl膮da.Odpisz膮 Ci serwisy a Ty tylko poczekasz na odpowied藕 . Dostaniesz r贸偶ne propozycje cenowe z kt贸rych b臋dziesz m贸g艂 wybra膰 t膮 najbardziej korzystniejsza dla siebie. Polecam ja korzysta艂am bo zg艂asza艂am awarie robota dosta艂am nawet jedn膮 propozycje od serwisu nie by艂a taka z艂a ale poczekam na wi臋cej i potem wybior臋 t膮 najta艅sz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A znacie mo偶e t臋 firm臋: http://zaszywarki.pl/ zajmuj膮 si臋 mi臋dzy innymi napraw膮 maszyn do szycia. Korzystali艣cie z ich us艂ug?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Maszyny do szycia nie s膮 czym艣, na czym warto oszcz臋dza膰, prawda? Trzeba na nie wyda膰 troch臋 pieni膮zk贸w, je偶eli chcemy na nich zarobi膰. Co do maszyn, tutaj masz ca艂kiem szeroki wyb贸r r贸偶nych marek http://pl.dawanda.com/maszyny/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w firmie Program B http://zaszywarki.pl/ naprawiaj膮 wszystkie typy zaszywarek i maszyn do szycia. Oni mi naprawiali star膮 maszyn臋 i nawet naprawa du偶o nie kosztowa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam Od 15 lat mam maszyn臋 do szycia ARKA RADOM kupiona w Tesco gdy rozpoczyna艂am nauk臋 w szkole odzie偶owej.S艂u偶y艂a mi bardzo dobrze przez te wszystkie lata ( na niej si臋 uczy艂am szy膰 wi臋c wycisn臋艂am z niej si贸dme poty )No i si臋 zepsu艂a.I tak za cen臋 599z艂 mia艂am maszyn臋,kt贸ra mi dobrze s艂u偶y艂a,a szy艂am du偶o i wszystko. Teraz jestem na kupnie nowej i si臋 zastanawiam jak膮 kupi膰.Ale jestem krawcow膮 i szy艂am na kilku maszynach wi臋c co艣 mog臋 wam podpowiedzie膰. Je偶eli jeste艣my amatorami i chcemy raz na 3 miesi膮ce wyci膮gn膮膰 maszyn臋 w celu podszycia np skr贸conych spodni to my艣l臋,偶e maszyny z przedzia艂u cenowego 300-600 z艂 b臋d膮 OK. Ale je偶eli tak jak ja szyjecie du偶o to razi艂a bym kupi膰 ju偶 co艣 lepszego i nie chodzi tu o ilo艣ci 艣cieg贸w bo tak naprawd臋 u偶ywa si臋 tylko 2-3, tylko o komfort,wygod臋 i 艂atwo艣膰 szycia.Uwierzcie mi 藕le dobrana maszyna potrafi zepsu膰 ca艂kowicie rado艣膰 z szycia i go obrzydzi膰.Wiecie,偶e uszycie jednej np sp贸dnicy zajmuj***ardzo du偶o czasu sp臋dzonego przy maszynie wi臋c nie przypalajmy si臋 na promocje w marketach.Przedzia艂 cenowy takich lepszych maszyn to od 800-1500z艂.Ja mam ju偶 upatrzon膮 maszyn臋 JANOME za 1200z艂.Owszem niekt贸rzy pisz膮,偶e te stare maszyny by艂y najlepsze bo metalowa obudowa......Tak ja teraz szyj臋 na 35 letnim 艁uczniku mojej mamy i tak naprawd臋 marz臋 ju偶 o nowej.Te stare maszyny mo偶e maj膮 metalow膮 obudow臋 ale przez to s膮 ci臋偶kie i najwa偶niejsze to nie maj膮 tyle funkcji co te nowsze np automatyczny nawlekacz nici (co艣 extra),艣wiat艂o led a wiadomo,偶e oczy s膮 wa偶ne.Moja 15 letnia Arka te偶 ma plastikow膮 obudow臋 i nic si臋 z ni膮 nie sta艂o przez te wszystkie lata.Wiadomo,偶e nie mo偶emy jej upu艣ci膰 na ziemi臋 ani rzuca膰 j膮 po 艣cianach. Tak 偶e powodzenia i 偶ycz臋 wam przyjemno艣ci z szycia !!!

Udost臋pnij ten post

Kupuj膮c maszyn臋 do szycia mojej mamie, nie mia艂am poj臋cia jak膮 wybra膰, bo si臋 na tym nie zna艂am. Czyta艂am wiele for, jednak co osoba, to inna opinia. W ko艅cu uda艂o mi si臋 natrafi膰 na ten artyku艂 i dzi臋ki niemu kupi艂am odpowiedni膮 dla mojej mamy http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-maszyne-do-szycia-ktora-kupic/1378/ Polecam niezdecydowanym przeczytanie najpierw w/w artyku艂u.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze raz wklejam wiadomo艣膰 z moim pytaniem, bo powy偶ej link nie dzia艂a: Hej! Przegl膮daj膮c ofert臋 sklep贸w natrafi艂am na tak膮 maszyn臋 http://www.conrad.pl/Maszyna-do-szycia-AEG-NM-210-25-program%C3%B3w-szycia.htm?websale8=conrad蟺=712788 . My艣licie, 偶e b臋dzie dobra dla osoby, kt贸ra dopiero rozpoczyna przygod臋 z szyciem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krepina
Ja tez bym chcia艂a dowiedzie膰 si臋 czego艣 wi臋cej na temat maszyn do szyci - na co zwr贸ci膰 uwag臋 przy zakupie, czego unika膰...

Udost臋pnij ten post

Maszyna do szycia / hafciarka: http://www.amatec.pl/oferta/hafciarki_komputerowe_swf/ W ofercie znajduj膮 si臋 przemys艂owe hafciarki wielog艂owicowe SWF produkcji korea艅skiej. Hafciarki te posiadaj膮 na 艣wiecie opini臋 niezawodnych i godnych polecenia, kt贸re z powodzeniem mog膮 mierzy膰 si臋 pod wzgl臋dem jako艣ci wykonania z japo艅sk膮 oraz niemieck膮 konkurencj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiadomo, 偶e wybieraj膮c maszyn臋 trzeba zwr贸ci膰 uwag臋 na wiele czynnik贸w, ale dla mnie najwa偶niejszy jest producent bo je偶eli maszyna ma w za艂o偶eniu milion funkcji ale okazuje si臋 s艂abo dzia艂a膰 to nic to nie daje, ja mam maszyn臋 z Bernina i sprawdza si臋 wzorcowo a szyj臋 bardzo du偶o bo mam jednoosobow膮 ma艂膮 dzia艂alno艣膰, teraz od艂o偶y艂am troch臋 grosza i dokupuj臋 hafciark臋 wi臋c mam nadziej臋 rozkr臋ci膰 si臋 w co艣 wi臋kszego nieco

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam z 艂ucznika z electro.pl i fajnie sobie radzi. Szy艂am nia ju偶 zas艂ony, spodenki dla dzieci i koszulki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e zaczn臋 od tego 偶e maszyna do szycia wcale nie musi by膰 bardzo droga 偶eby by艂a dobra. Teraz na rynku s膮 naprawd臋 艣wietne modele w rozs膮dnych cenach wystarczy wej艣膰 przyk艂adowo na stron臋 firmy Bosmann. Ja mam stamt膮d swoj膮 i jest bardzo funkcjonalna i wygodnie si臋 na niej pracuj臋. Kupuj臋 tam te偶 materia艂y i akcesoria do szycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krajczyni
Zastanawiam si臋 nad zakupem maszyny elektronicznej 艁ucznika: Helena 2060 ale przeczyta艂am w internecie wiele negatywnych opinii o tej marce. Maszyna wydaje si臋 fajna ale jest na chi艅skich podzespo艂ach i ma tylko 1 rok gwarancji gdy japo艅ska Janome: 5060DC niby ma bardziej okrojone mo偶liwo艣ci i jest dro偶sza lecz ma 5 lat gwarancji ... No i JAPAN. Je艣li kto艣 do艣wiadczony w szyciu i eksploatacji kt贸rej艣 z marek m贸g艂by mi co艣 konkretnego doradzi膰 to b臋d臋 wdzi臋czna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
maszyna do szycia musi jednak by膰 porz膮dna, je艣li chcemy co艣 konkretnego z jej pomoc膮 uszy膰. Ja postawilam w艂a艣nie na jakos膰 i wybra艂am tak膮: https://www.sintex.pl/ ona zar贸wno pod wzgl臋dem wspomnianej jakosci, jak i cen badzo mi odpowiada

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 jestem wiern膮 fank膮 Berniny. Jak dla mnie to jedyne niezawodne maszyny na rynku. Jako do艣wiaczona krawcowa polecam znajomym i klientkom i jeszcze nikt si臋 nie zawi贸d艂. Do tego maj膮 taki wyb贸r maszyn, 偶e na pewno ka偶dy znajdzie co艣 dla siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W ubieg艂ym miesi膮cu kupi艂am maszyn臋 do szycia od bernina.pl. moim zdaniem jeden z lepszych pomys艂贸w. dobry sprz臋t, kt贸ry pozwala mi rozwija膰 pasj臋. p贸ki co szyj臋 dla znajomych, ale kto wie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋, 偶e Sintex to dobry sklep, bo maj膮 kompleksowe podej艣cie, wszystko si臋 u nich znajdzie https://www.sintex.pl/ - s膮 tu i maszyny i sprz臋t prasowalniczy i krojczy i cz臋艣ci, ig艂y, stopki, silniki a nawet smary czy oleje. No i to sklep online, wi臋c bardzo wygodnie mo偶na sobie przejrze膰 rzeczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam po babci jeszcze tak膮 star膮, kt贸ra dobrze si臋 sprawuje. Do tego zamawiam sobie materia艂y na http://tkaninki.com/ Mnie szycie bardzo relaksuje i lubi臋 to robi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam maszyn臋 艁ucznika Helena 2060 i jestem z niej zadowolona szyje du偶o a zaczyna艂am nauk臋 na niej wi臋c lekko nie mia艂a wiadomo jakie s膮 pocz膮tki mo偶e nie jest najta艅sza ale sprawdza si臋 zar贸wno do ci臋偶kich jak i l偶ejszych materia艂贸w szyje na niej sukienki dla c贸rek i ci臋偶kie pokrowce do foteli samochodowych wi臋c jak dla mnie idea艂 i polecam

Udost臋pnij ten post