Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

twardniejacy brzuch, lekki bol czy to normalne

Polecane posty

witam mam pytanie ostatnio mam wrazenie jakby moj brzuch twardnial...opadal w dol. na dole brzucha czuje ciezkosc i czasem lekki bol, czasem skurcz. czy to normalne? jestem w 26 tyg. ciazy.

Gość odpowiemmm
mnie brzuch twardniał juz w 20 tygodniu.Tyle,że nie czułam bólu,raczej takie napięcie.Teraz też brzuch się stawia,ale tez bez bólu.biorę magnez od 20tc

Gość ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hmm 26 tydz powiadasz??ja tak mialam pod koniec ciazy na jakis miesiac chyba przed porodoem..moze nawet wczesniej...brzuch mi sie napinal byl twardy i czulam ucisk w srodku to tzw skurcze przepowiadajace ale wydaje mi sie ze w twoj\im przypdaku to chyba za wczesnie...

jeśli zdarza się to Tobie często to nie jest dobrze. jeśli bardzo sporadycznie to normalne. lepiej skonsultuj z lekarzem

Gość mamuśka a
U mnie skurcze wystepowaly juz od 20 tyg. caly brzuch twardnial na kilka sekund pozniej wszystko wracalo do normy. mi gin powiedziala ze w ten sposob macica przygotowuje sie do porodu i poki skorcze sa niesystematyczne i niezbyt czeste to nie ma sie czym przejmowac. bole w dole brzucha rowniez mialam ale pojawily sie po 25 tyg bylo to takie ciagniecie w dol pod koniec ciazy sie strasznie nasililo ale to normalne;)

u mnie brzuch twardniał w 20 tygodniu, lekki ból, skurcze.. były coraz boleśniejsze oraz objaw tzw. mokrych majtek. W 21 tygodniu odeszły mi wody i zaczął się poród:( nie lekceważ tego!!!!!

Gość tartilka24
izabell i co sie stalo z dzidziusiem? przeciesz 21 tydz. to za malo aby dzidzia przezyla

mialam podobnie w 29 tc. Lekkie skurcze, nieregularne i twardniejacy brzuch. Pojechalam do szpitala, tam zalecono mi brac no-spe i przeszlo. Tak, jak napisano powyzej- nie mozna tego lekcewazyc, bo moze skonczyc sie przedwczesnym porodem

moj synek urodzony w 21 tygodniu nie mógł jeszcze oddychać i zmarł. proszę nie lekceważcie twardniejacego, napinającego się brzucha.

Gość tartilka24
boze izabel tak mi przykro , jestem obecnie w 28 tygodniu i nie wyobrazam sobie tego to straszne juz taka duza dzidzie stracic

straszne to było, poród długi i bolesny, a wszystko na nic, bo wiedzialam juz, ze nie przezyje:( ale to było i minęło, teraz znowu jestem w ciąży 10 tydzień, teraz już będę sprawdzac każdy niepokojący objaw i wiem, na co zwracać uwagę. Najgorsze to twardniejący napinający się brzuch i mokre majtki - czyli sączące się wody. pozdrawiam i powodzenia 🌼

mnie jak twardnial to moja gin wyslala mnie od razu do szpitala na kroplowki z Mg i fenoterolu...tak jak mowi isabel nie lekcewazyc tego ...

Gość tartilka24
izabel to swietnie, zycze ci szczesliwego rozwiazania , jak i sobie, pozdrawiam