Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shanty87

ślub ktora opcje wybrac?

Polecane posty

Gość shanty87

Kobietki jestem ze swoim facetem 4 lata mamy 2 letnia corke postanowlismy ze czas najwyzszy wziąsc slub .Oboje nie jestemy koscielni wiec koscielnego na pewno nie wezmiemy.Ja mam duza rodzine bardzo zawistna on ma mala wiec na 100% wesela tez nie bedzie . Teraz kwestia kasy, mamy sie budowac w przyszlym roku i wiadomo kazdy grosz sie liczy mimo ze zarabiamy duzo nie chcemy wyrzucac pieniedzy w bloto wiec wpadlismy na pomysl zeby wziasc slub cywilny na Hawajach koszt ok 30tys juz ze wszystkim albo zrobic bardzo skromny slub cywilny czyli tylko my swiadokowie do domu i w podroz poslubna gdzies na dominikane ok 10-15tys wiec taniej bo planujemy to zrobic w zime nie wiemy na jaka opcje sie zdecydowac z jednej strony wiadomo Hawaje -zyje sie raz ale z drugiej budowa domu a taki zwykly slub cywilny z wycieczka polowe tanszy co wybrac?

Gość weźcie slub w Kobylu
skoro tam mieszkacie to bedzie blisko i taniej

Gość ja bym wolala jechac w podroz
nie wiesz jak jest na hawajach, kto ci ten slub udzieli, znasz jezyk itd nie wiaodmo jak to zorganizowac jesli chodzi o kwestie formalne itd lepiej wziac slub w polsce zeby pozniej jakies jaja nie wyszly i jechac w podroz

Gość shanty87
wiem ze dla was moze wydać sie banalny lub śmieszny -ale dla nas nie jest ,postawcie ise prosze w mojej sytuacji...bede bardzo wdzieczna ,co byscie wybrały?

Gość shanty87
do ja bym wolala jecha w podroz sa specjalne biora ktore organizuja sluby za granica nie tylko na hawajach ale Malediwy ,sri lanka znamy pare ktora wziela slub za posrednictwem takiego biura wiec jest sprawdzone ,tylko troche nam szkoda kase a zarazem -slub to chyba jedna z wazniejszych wydarzen dla kobiety ! i chcialaby kazda zeby byl bajeczny...

Gość ja bym wolala jechac w podroz
a chyba ze tak. no ale ja mimo wszystko wolalabym w polsce, dla mnie sam slub nie jest jakims wielkim wydarzeniem, zadowolilaby mnie podroz poslubna, dzieki ktorej ten slub latwiej zapadlby w pamiec

Gość shanty87
ja bym wolala jechac w podroz bardzo ci dziekuje za szczera wypowiedz:) :* moze ktos jeszcze sie wypowie ?:) i przekona

Gość tja....
ja bym wolała ślub w Polsce (mniej stresu) i podróż poślubną. do tego żeby było wyjątkowo to poszłabym tylko ze świadkami na wystrzałową kolację :)

Gość shanty87
tyle was tu a nikt nie chce sie wypowiadać?

Gość ja też myśle o ślubie na
Hawajach, w końcu to jest raz w życiu. Narazie o tym myślimy, ale jak będzie, to się okaże. A Dominikana - moja koleżanka tam była. Tam jest pięknie, ale co.. tylko plaża i piasek. To ja mogę mieć i przy domu. My zamiast Dominikany wybraliśmy zwiedzanie Florydy - Disnejland, Orlando, Miami....

Gość jeśli sama nie wiesz czego
chcesz to najlepiej nie bierz ślubu wcale! A jeśli chodzi o atrakcyjność to jedź na białe niedźwiedzie ( jeśli wiesz jakie to miejsce)

Gość fghjghf
fajna sprawa z tym slubem! nawet nie wiedzialam ze cos takiego organizuja:) tylko koszty spore