Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shanty87

ślub -ktora opcje wybrac?

Polecane posty

Gość shanty87

Kobietki jestem ze swoim facetem 4 lata mamy 2 letnia corke postanowlismy ze czas najwyzszy wziąsc slub .Oboje nie jestemy koscielni wiec koscielnego na pewno nie wezmiemy.Ja mam duza rodzine bardzo zawistna on ma mala wiec na 100% wesela tez nie bedzie . Teraz kwestia kasy, mamy sie budowac w przyszlym roku i wiadomo kazdy grosz sie liczy mimo ze zarabiamy duzo nie chcemy wyrzucac pieniedzy w bloto wiec wpadlismy na pomysl zeby wziasc slub cywilny na Hawajach koszt ok 30tys juz ze wszystkim albo zrobic bardzo skromny slub cywilny czyli tylko my swiadokowie do domu i w podroz poslubna gdzies na dominikane ok 10-15tys wiec taniej bo planujemy to zrobic w zime nie wiemy na jaka opcje sie zdecydowac z jednej strony wiadomo Hawaje -zyje sie raz ale z drugiej budowa domu a taki zwykly slub cywilny z wycieczka polowe tanszy co wybrac? ale jak widze ten filmik to juz sama nie wiem co robic http://www.youtube.com/watch?v=L9ExAqhRfNQ&feature=related

w sumie sie postarałas i nawet filmik i ja daje 7/10 ;P nie no nie wierze ze ktos pyta na forum jak ma odbyć się jego niby najwazniejszy dzien w zyciu dziewczyno twoja kasa twoj wybor, jak sie nie umiesz zdecydowac to najpierw cywilniak pozniej obiad dla najblizszej rodziny (ale obiad) to cie wyniesie jakies 5 tys ze strojami a pozniej leccie na hawaje i tam jeszcze raz symbolicznie

Gość shanty87
no to uwierz ;) dziekuje za twoj odpowiedz czyli jednak hawaje?

Gość dla mnie to tylko
2/10. niby kazdy grosz sie liczy ale 30 tys nie zalujecie:P sorry ale nasze wesele na 50 osób bedzie nasz kosztować GÓRA 15 tyś ze wszystkim wiec sam ślub ze świadkami i rodzicami wynioslby nas ok 5 tys ze suknia i garniturem takim jak przy tej opcji co wybralismy.

Gość shanty87
dla mnie tylko- mamy na wydanie 30 tys ale wiadomo jak mozna oszczedzic to nawet bogaty oszczedza;) i zastanwiamy sie nad opcja z dominikana i ze skromnym slubem ,nie bedziemy urzadzac zadnego przyjacia dla najblizszych strojow itp jesli wybierzemy opcje z wycieczka i skormnym slubem ale jesli wybierzemy hawaje to suknia garnitur wszystko..ale widac tu nie ma zyczliwych zeby sie poradzic

Skoro chcecie budować dom, to po co teraz jedziecie na tak drogą wycieczkę? Bo nawet Dominikana jest droga, nie mówiąc o Hawajach. Ja gdybym budowała dom, to pewnie całą kasę włożyłabym w budowę i urządzenie, a o drogich, dalekich podróżach myślała później. Ślub cywilny w Polsce i skromne przyjęcie dla życzliwych Wam osób- tak ja bym zrobiła. A co do podróży- jeżeli nie szkoda Wam kasy, która niedługo będzie Wam bardzo potrzebna, to jedźcie.

Gość shanty87
katis decyzja o slubie jest zyt dlugo odkladana zeby czekac jeszcze rok czy dwa a z drugiej strony chcielibysmy wkoncu zlegalizowac zwiazek i uczcic go tak jak sie powinno -nie chcemy odwalic slubu od tak -chcemy zeby ten dzien byl wyjatkowy i zapadl nam w pamieci do konca zycia .Fakt faktem mowisz prawde pieniadze beda potrzebne na budowe domu bo bedzie budowany za gotowke nie na kredt -oczywiscie koszta sa juz obliczone i starczy ale wiadomo 30tys to jest troszkie kasy i czlowiek sobie mysli a moze byloby na samochod albo na jakies meble do salonu...;) roznie sie mysli .Czytajac te forum wiekszosc robia wystawne wesela za 50tys i potem mieszka u rodzicow my mamy chociaz gdzie mieszkac wiec podchodzimy troche z dystansem do tego ,,,,

Gość jak dla mnie to nie jest
podchodzenie z dystansem.

Gość leć na hawaje
A jeszcze lepiej na malediwy... Moje marzenie....

Gość jak dla mnie
to taki slub na hawajach ma urok wtedy, gdy sobie wlasnie stoicie z plebanem i slubujecie milosc- a nie ze jestescie swiadomi praw i obowiazkow wynikajacych z zalozenia rodziny (ktora juz jestescie) i mowicie to przed jakims urzedasem z orlem na klacie :O W ogole sluby cywilne nie sa romantyczne, tzn ta przysiega. W zasadzie to tylko papier, rodzaj deklaracji. Jak macie buudowac dom na diabla Wam Hawaje czy Dominikana? :O