Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostalamprababcia

Zostałam prababcią w wieku 52 lat

Polecane posty

wysokie obcasy to nie chodzi o moje wspomnienia tylko o pewną niemoc w pewnym wieku mojej mamie tez się zdawało, że podoła do wieku dojrzewania ;) jak masz 55 lat a twoje dziecko wyczynia dziwne rzeczy to w tym wieku nie masz już siły a do tego przechodzisz menopauzę ;) teraz ona ma 65 lat a brat 25 jest total inny niż ja mnie uczyli samodzielności jego rozpieszczali efekty już widać jest bardzo inteligentny, mądry...ale.... pogadamy, jak twoje dziecko będzie w tym wieku moja mama też jak go urodziła, to poczuła się młodsza :) na 10 lat a potem... teraz mówi, że gdyby nie on, to teraz byłaby 10 lat młodsza... ja też mam późnego synka też widzę, ,ze go inaczej wychowuję jest mądrzejszy o wiele niż Duża ale ona ma power, ma 17 lat i jest 100% samodzielna to już dorosły, poważny człowiek a on się trzyma mojej spódnicy taka prawda tylko mi nie brak obiektywizmu żeby to przyznać te dzieci zawsze będą inne...

Gość zostalamprababcia
Oczywiscie ze tak :) Jutro ide z pradziadkiem odwiedzić prawnusia i jego mame(przyszłą żone wnuka w szpitalu) :) Nie moge się już doczekac kiedy zobacze tego dzieciaczka :) Dzięki temu dziecku zobaczyłam że mój wnuk jest porządnyi uczciwym chłopkiem :)

Gość Prowo- prowokacja
a wy ją łapiecie jak kaczki gówno :O Która dorosła kobieta zakładałaby taki topic na forum na którym większosc użytkowników to gównażeria? W sezonie wakacyjnym tych prowokacji jest wiele, jeszcze się do nich nie przyzwyczailiście?

Gość dla mnie to jest była i będzie
patologia!!! Z czego ty sie kobieto cieszysz ze twoj wnuk machnął bachora jakiejś głupiej smarkuli? widocznie kurestwo jest dziedziczne!!!!!!!!!!

Gość zostalamprababcia
Nigdy nienazwałabym tego patologią Napisałam o tym bo chciałam się tym z kimś podzielic :)

Rafinka, kazdy czlowiek jest inny. Nie sadze, ze za 10 lat nie bede miala sily, to nie ja. W mojej rodzinie wiedza, ze jak ja nic nie robie, nie dzialam, to znaczy, ze albo nie zyje, albo leze i wstac nie moge :D Pewnie, ze roznie moze byc w zyciu, ale.......no wlasnie, to trudno opowiadac o sobie na necie, bo tego poprostu wytlumaczyc sie nie da. Moj styl zycia, bycia jest totalnie rozny niz zycie moich rowiesnikow :D Synek to nasze oczko w glowie i troszeczke go rozpieszcze, ale na pewno nie wychowam na slimaka i mamisynka, nie ja :D Corki bez mojego strachu poszly na swoje i tak tez bedzie z synem :)

a ja nigdy zadnego tematu nie uwazam za prowokacje mimo, ze takie bywaja. Mysle, ze taka sytuacja moze zaistniec i warto o tym porozmawiac. No niestety, glupote jak kurestwo ma sie we krwi..........prababciu, to nie jest do Ciebie :)

Gość gratuluje prawnuczka ale wnuka
odpowiedzialnego napewno nie masz;) inaczej by pamiętał o zabeczpieczeniu;)

Gość do rafinka
"zwiedziłam z firmą całą europę" jak tobie się wydaje, że takie zwiedzanie z firmą to jest coś niezwykłego, to tylko potwierdzasz że prawdziwe życie to widziałaś jak świnia niebo. podróże służbowe to coś fajnego tylko dla jakiejś wiejskiej mariolki jesteś księgową, a odważyłabyś się rzucić na pół roku pracę żeby zobaczyć jak to być aktorką?? Nie bo musiałaś niańczyć dzieciaka. zresztą ty w swojej przaśnej łepetynce nawet nie masz takich marzeń. Tobie pewnie wystarczy oddać dziecko na weekend babci i schlać się jak świnia - i pewnie myslisz że to dobra zabawa i życie na całego ŻAL zresztą kto by przyjął to teatru takie nieobyte zero. Ty nawet w snach sobie nie wyobrazisz co to znaczy być na stypendium zagranicznym, mieszkać i studiować z ludźmi z całego świata. Albo Wybrać się na 4 miesięczną dziką podróż do brazylii I zapamiętaj: ślub i dzieci to może mieć nawet żul spod ostrołęki albo pijaczka spod białegostoku. a taką magię, jak np. stypendium zagraniczne to ma szanse doświadczyć tylko elita. I nawet nie będę ci tu tłumaczyła dlaczego bo taka prosta kobiecina tego nigdy nie zrozumie. Tobie to by wystarczyła miska żarła i już jesteś szczęśliwa i na tym kończą się twoje ambicje

Gość dfvgfxb
[zgłoś do usunięcia] dla mnie to jest była i będzie patologia!!! Z czego ty sie kobieto cieszysz ze twoj wnuk machnął bachora jakiejś głupiej smarkuli? widocznie kurestwo jest dziedziczne!!!!!!!!!!" jeszcze nie tak dawno bo ze 100-200 lat temu bylo naturalne ze 15 latki wychodzily za maz i rodzily dzieci .... moze nie potrafisz udokumentowac swoich przodkow siegajac az tak daleko w tyl ale zapewniam cie ze jakichs miales/as, wiec i ty pochodzisz z takiej patologicznej rodziny. gratuluje :) a autorce i kobietom, ludziom w ogole ktorzy ciesza sie z przyjscia na swiat swoich dzieci, wnukow i prawnukow w jakimkolwiek by wieku nie byly gratuluje i zycze szczescia :) zawsze lepiej miec dziecko wczesniej, na wszystko i tak przyjdzie czas, poszlaec potem tez mozna bo sie nie ma 50tki jak dziecko dojrzewa i jeszcze lapie sie kontakt z dzieckiem bo 'czuje' sie klimat lat, w ktorych przychodzi zyc ....

Gość zostalamprababcia
Ja i córka może skończyłyśmy po zawodówce ale mój wnuk i jego dziewczyną mają troche wyższe ambicje i oboje teraz beda studiowac a pomoc przy dziecku mają zapewnioną z każdej strony :) I napewn nie moge powiedziec o sobie że jestem jakąś pijaczką z biełego stoku ani o swoim mężu że jest jakimś żulem spod ostrołęki Nie rozumiem czemu od razu wszystkich obrażacie?

Gość to jest kafeteria i tutaj
każdy chce kogoś zgnoić!

Gość kobieto daj spokój już z tą
prowokacją, weź słownik ort. - lepiej ci to zrobi Jakbyś miała taką sytuację nie zakładałabyś takiego topiku i nie tłumaczyłabyś się czy jesteś pijaczką, damą, hrabiną czy żebraczką, czy skończyłas OXford czy zawodówkę... :O

a ja nie rozumiem tego ataku na Rafinke. Owszem, nie kazdy zwiedzil Brazylie, ale to nie powod do wyzywania innych od pijaczek i zuli. Dla scislosci, gatunek pijacki wystepuje rownie pospolicie w Warszawie, Krakowie czy tez we Wroclawiu jak i w Bialymstoku. Jednak wypraszam sobie kojarzenia mojego rodzinnego miasta tylko i wylacznie z upadloscia pijacka, bo tak nie jest.

Gość gratulujemyyy
prababuniu :D

Gość nie ma czego gratulować
Kolejna para która kiedyś wyrzuci niemowlaka przez okno:O Zajmą się jedynie chlaniem wódki i nawet nie bede mieli co bachorowi do żarcia dać!

Gość oczywiście że cała rodzina
pierdolnieta :O

Gość do do rafinka
Jeszcze takiej idiotki, takiej zgorzkniałej, niespełnionej i nieszczęsliwej kobiety to dawno nie słyszałam! gdybyś kobieto prowadziła takie idealne zycie-stypendystki i aktorki otoczona wianuszkiem przyjaciół i spędzająca czas na niuestannych wojazach po swiecie to co wielka damo robisz na cafe??? kobieto jesteś sama jak palec i jedynym zajeciem jest szczekanie na kafe na kazdego, kto ma choćby namiastke tego czego nie masz ty - obecności drugiego cvzłowieka popisujesz sie jakimś wyszukanym słownictwem, plujesz jadem na wszystko i i wszystkich myslac ze poprawisz sobie tym nastrój, bo ktoś poczuje sie TAAAKI MAŁY bo zwróciła się do niego wieeelka pani obywatelka swiata (która wolny czas spedza na kafe= TO JEST DOPIERO ZAL!

wow, ale mam kulturalną rozmówczynię :D:D:D to na pewno te stypendia zagraniczne tak kształcą... :O słuchaj koleżanko, nie każdy jest Pawlikowską czy Cejrowskim i uwielbia busz, nie każdy lubi spać w chacie z gówna lub być aktorką po co miałabym być aktorką? nie kręci mnie to... wolałabym perkusistką w rockowym zespole, ale muszę jeszcze podszlifować mój talent :D czy ja pisałam, że w podróże służbowe jeździłam? hm? jeździłam z firmą a to różnica wcale nie w sprawach służbowych zagraniczniaków mam dość w firmie, czym się wielce różnią? tym, że są mniej inteligentni od Polaków, to fakt... moje dziecko od urodzenia nie było jeszcze u babci na weekend dam jej to przeczytać, to może się zlituje i zabierze :D jakoś Ci nie służy, to ciekawe życie widzę, skoro jesteś taka nerwowa, widocznie jeszcze nie doświadczyłaś spełnienia, proponuję ponurkować po dnie oceanu, może to cos zmieni ;) mi moje życie służy :) mam ambicje zupełnie inne, wolę rozwijać się zawodowo niż gonić za niczym a jeśli mam być taką elitą jak Ty, która rzuca mięchem jak wyżej wspomniany żul, to dziękuję bardzo teraz byle żul może wsiąść w samolot i lecieć gdzie chce, bilety tanie jak barszcz natomiast nie każdy może mieć szczęśliwą rodzinę, o nie, do tego potrzeba o wiele więcej mądrości :)

Gość prababciu napisz tu kiedy zost
aniesz prapraprababcią :D

Gość hehe33
do do rafinka. Ah kobieto widzę że Twoja osoba i jej wyolbrzymianie wzmaga w Tobie niesamowite siły. Może zamiast przelewać to w egzaltacje, zadowól siebie? Gdybyś była facetem bym powiedział byś sobie zwaliła, byłby spokój, ale mamy tutaj aktorke, o ja. Normalnie elita, w szczególności intelektualna. Pomnik Ci postawić, że nas zaszczyciłaś? Ciesze się bardzo, że zwiedziłaś Europę, ja też podróżowałem trochę i wcale nie uważam tego za coś cudownego. "Albo Wybrać się na 4 miesięczną dziką podróż do brazylii" +10 do fajności, wymienienie egoztycznej nazwy. Założę się, że nie wiesz nawet jaka jest stolica tego kraju(ani obecna ani była).

Gość ja jego
ale wy tu macie problemy..zostala prababcia to zostala..czy jej syn ma 19 czy 40 takie rzeczy sie zdarzac beda i nikogo nie bedzie obchodzilo ze ktos nazywa to patologia czy jeszcze inaczej...w nosie to maja a wy sie pocicie...

Gość do do rafinki
czy mi sie wydaje czy ja to żle napisałam? pisałam do pani o nicku "do rafinki", więc swój nick "zatytułowałam" "do do rafinki" - czy nie było widać w tym ironii w miom wpidie, czy teraz ja nie rozumiem :O

Gość do do rafinki
to było do hehe33

Gość hehe33
do "do rafinka".

Ja mam 20 lat, moja siostra 21, a trzecia najmłodsza 5. I faktycznie, jest rozpuszczona jak dziadowski bicz. Co jest przede wszytskim wynikiem postepowania jej ojca, ale tez moze tym ze jest najmlodsza. Jest płaczliwa, niesamodzielna, pije jesczze herbate w nocy z butelki. Ale jest tez zabawna, rezolutna, wszyscy ją bardzo kochamy :) mama odmłodniała, ale jest juz taka zmeczona tym wszytskim...

Gość hahahah
dzieci mają dzieci-tradycja rodzinna, w wieku 16 lat zostac matką to kurestwo w czystej postaci.

Gość marlut
uwaga,ta pani co gra w teatrze przez pół roku to pacjentka naszego oddziału psychiatrycznego.czasami nam ucieka i robi przedstawienia dla gawiedzi pod centralnym lub w przejściu podziemnym pod rotundą.agata odezwij się?niedługo chłody się zaczną ,dlugo tak nie pociągniesz.daj znać to przyjedziemy po ciebie.