Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domiiii

Szkodliwe TATUAŻE Z HENNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość domiiii

Zrobiłam dziecku dwa tygodnie temu tatuaż z henny i teraz bardzo cierpi. Nie wiedziałam że jest to szkodliwe, a dziewczyna która robiła nawet nie wspomniała o powikłaniach. Czy ktoś też może miał rany po takim tatuażu? Czym wyleczyliscie to?

Gość Artefakt_Diabła
pewnie uczulenie,czyli jak ktos ma pecha to i w dupie palec zlamie

Nie są szkodliwe, tylko dziewczyna powinna była was poinformować, że henna jest wykonana z ekstraktów roślinnych i może uczulić dziecko, które ma alergię na pyłki roślin. Jak zrobiliśmy córci tatuaż, to kobieta najpierw nas o tym poinformowała, potem wykonała próbę na ręce (kropeczkę) i po 10 miutach, jak nic nie wyskoczyło, zrobiła kwiatuszka.

Gość o matko kochana
przeciez tatuaż z henny utrzymuje się zaledwie dwa tygodnie , a jakby miał uczulenie to by je dostał na drugi dzień a nie po dwóch tygodniach . Zastanów sie może dziecko coś zjadło , wlazło w jakieś krzaki lub coś je ugryzło dlatego ma rany.

Gość domiiii
Czarna henna strasznie uczula poczytajcie w internecie. Szkoda ze wczesnie tego nie wiedziałam

Gość domiiii
Tydzień temu byłam u lekaza i chciał zostawic go w szpitalu. Ale sie nie zgodziłam bo mam jeszcze malutkie dziecko. PPrzepisał mu specjalna masc na zamowienie i clemastinum przeciw alergiczne. Jutro ide na kontrol. Nic sie przez ten czas nie polepszyło a nawet jest gorzej bo bąble wyszły jeszcze wieksze i leci z nich ropa.

To znalazłem na stronie: http://www.termedia.pl/magazine.php?magazine_id=7&article_id=11921&magazine_subpage=ABSTRACT " Trwałość takiego tatuażu wynosi 10–14 dni. Hennę otrzymuje się z krzewu Lawsonia. W celu uzyskania wyraźniejszego i trwalszego wzoru do henny naturalnej dodaje się parafenylenodiaminę (PPD), która może wywołać różne odczyny ze strony skóry." PPD +benzydyna:D.I to jest możliwe ze to też było:P.Miłego pobytu w szpitalu onkologicznym i być może można pogratulować bo być może instalacja raka ukończona.:P.Jak ja lubię przynosić złe wiadomości:D.

Gość domiiii
Naczytałam sie w internecie takie tatułaze zagrazaja nawet życiu i blizna zostaje czesto do końca życia. Lekarz wspomniał że co piąte dziecko jest uczulone na ta substancje która jest dodawana do henny PPD

Gość domiiii
Czy ktoś może spotkał sie z czym takim i wszystko dobrze sie zagoiło. Nie moge sobie wybaczyc co zrobiłam dziecku

Poczytaj sobie o składnikach i poszukaj odtrutki na to:classic_cool:.Niestety ale nie wiem jakie są odtrutki a benzydynę cęściowo można unieszkodliwić askorbinianem potasowym bo ma właściwości antynowotworowe:classic_cool:.

Gość domiiii
bylam na kontroli no i zoistawili synka w szpitalu. Jestem załamana

Moja córka miała robione tatuaże zawsze w wakacje.Te wakacje były pechowe.Zrobiony tatuaż zrobił się w bąblach a potem w ranach.Dzisiaj ma blizny ,które najprawdopodobniej zostaną na całe życie.Ostrzegam rodziców nie róbcie dziecom tatuaży.A tych którzy piszą, że to uczulenie proszę nie piszcie takich żeczy.Jest to tylko nieuczciwośc ludzi którzy to wykonują.Robią za mocny roztwór który wypala skórę.

Gość saSASADSADA
co z ciebie za matka skoro nie wiedziałas?????????????????????????? ja nie mam dziecka i wiem ze to uczula!

Gość goscdorota
Mojej córci zostala wypukłe skórka jakby tatuaz bez koloru.Co mam zrobić.?

Gość gość
Isc do lekarza, smarowac mascia na alergie...a jak to blizna to mascia na blizny

Gość gość
Mamy ten sam problem.U syna 9-latka też wystąpił stan silnej alergii skórnej po tatuażu. Zrobiony w Karpaczu tatuaż z henny zniknął,ale pozostał czerwony grudkowaty ślad .Jesteśmy w trakcie leczenia cutivate. Za tydzień wizyta kontrolna. Zawiadomiłam sanepid w Jeleniej Górze. Zamierzam znaleźć właściciela stoiska i wytoczę mu proces cywilny o uszkodzenie ciała .