Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowa 30-tka

klopoty z waga pani lat 30

Polecane posty

Gość nietypowa 30-tka

Witam Mam 30 lat i 65 kg a wzrost 164 cm , wiem ze to nie jest tragedia ale od pewnego momentu probuje zrzucic te 5 kg i nie moge zakladam ten topic zeby ktos mi powiedzial co robie zle:)

Gość nietypowa 30-tka
dzien zaczynam od albo salatki albo jogurtow z platkami owsianymi staram sie nie lacczyc weglowodanow z bialkiem jesc co 3 h skacze na skakance spaceruje po kilka kilometrow dziennie co dwa dni i nic w pasie mam 68 w biodrach 109 do pasa rozmiar 36-38 z duzym biustem na dole 40 /42 o zgrozo

nie wiem czy dobrze powiem ,ale możesz mieć coś z metabolizmem ? ale wydaje mi sie ze po 2 tyg powinno się ruszyć - napewno .

Gość czerwony stoliczek
a ja bym chciała przytyć parę kilo , oddasz mi swoje?;)

Gość nietrypowa 30tka
ja sie caly czas tak odzywiam :) oczywiscie mam dni kiedy jem chleb z maslem albo slodycze ale tak na co dzien ich nie jem

Gość nietypowa 30-tka
jak mialam 18 tke wazylam 52 kg potem dostalam hormony i zaczelam tyc do 60 kg wiec zaczelam sie odchudzac i przytylam do 78:) - nie zalecam odchudzania potem jakims cudem a wlasciwie zwyklym jedzeniem zjechalam do 68 kg a od kilku dobrych lat mam 63-65 kg

Gość nietypowa 30-tka
chcialbym zeby ktos mi podpowiedzial co robie zle od tygodnia nawet pije ten magiczny ocet jablkowy rano na czczo z miodem ale .. jak na razie nie ma efektu

Cześć, Może ja Ci jakoś pomogę. Jestem prawie ekspertem od diet. Staraj się codziennie pisać co jesz, pijesz, ile ćwiczysz, w jakich godzinach. Postaram sie napisać, co jest nie tak :)

Gość nietypowa 30-tka
dziekuje wisienko a wiec dzis bylo to rano ok 8.15 woda z tym magicznym octem i miodem potem spacer z wozkiem jakies 2km sniadanie - salatka z cukini i ziemniakow gotowanych polana oliwa- ktora zawsze leje do salatek bo lubie plus ziola i pietruszka potem jakies 200 skoskow na skakance brzoskwinia o 11-tej o 14-tej miesko z warzywami i potem znowu skaknka a o 17-tej dwa uszka i pol kubka barszczyku czerwonego teraz nic bo jestem w pracy wiec pije kawe i zielona herbate

Gość nietypowa 30tka
moze za malo pije ale staram sie nie popijac jedzac .... juz sama nie wiem

Gość nietypowa 30tka
mieso gotowane z rosolu - ktorego nie jadam oliwa normalna slonecznikowa

Gość nietypowa 30tka
aha i pochlaniam duze ilosci slonecznika wlasciwie zamiast slodyczy jem slonecznik lub bakalie ale tez nie co dzien oczywiscie

No i widzisz. 100g słonecznika to 580 kalorii. Przelicz ile go zjadasz mniej więcej dziennie. Radzę, aby rzucic ten "nałóg" Bo wiesz, co z tego, że ćwiczysz, chhodzisz na spacery, jak stracone kalorie rekompensujesz sobie słonecznikiem? Twój wysiłek wtedy idzie (prawie) na marne.

Gość nietypowa 30tka
przeciez slonecznik to blonnik i jakos trzeba go dostarczyc organizmowi ps a w diecie rozdzielnej jaka staram sie stosowac kalori nie liczy sie

Gość nietypowa 30tka
samym jogurtem o masie 150 g przeciez czlowiek sie nie naje

Gość ania64
masz racje liczenie kalori to glupota a jak sie zaczniesz ograniczac do tych slynnych 1000 kcal to orgaznizm zacznie mniej spalac bo bedzie sie oszczedzal!

Wiem, że błonnik jest bardzo ważny w diecie, ale ja słonecznik zastąpiłabym np. musli albo po prostu warzywami (fasola, groch, brokuły, kalafior).

popieram wisienke,slonecznik ma bardzo duzo kalorii i bardzo duzo tluszczu jest w nim choc tego zdrowego ale zbyt duzo zeby sie codziennie nim zajadac ...pozdrawiam

Gość nietypowa 30tka
no dobrze to juz wiemy ze slonecznik ograniczamy a co z ruchem czy spacer , skakanka i czasem rower wystarcza ? ile powinno sie ruszac dziennie zeby byc zdrowym?

3-4 razy w tygodniu po godzinie, np. rower, jogging. Skakanka jest bardzo dobra, myślę, że co dwa dni 20-30 minut. I będziesz mrrr laseczka :)

Gość nietypowa 30tka
no zeby jeszcze tylko dotrzymywac tych wszystkich nakazow choc skskanke polubilam :) ale skacze po200-250 skokow po 3/4 razy na dzien czy tak mozna czy lepiej od razu po 1000 :) choc chyba nie dam rady:(

Gość fffmfmfmfmfm
Jesteś naprawdę śmieszna z tym słonecznikiem i poczuciem, że to "tylko błonnik". Tylko błonnik to są może tręby. Błonnika masz ogrmne ilość także w niskokalorycznych warzywach. Słonecznik może jest zdrowy, ale jest nieziemnsko kaloryczny, mniej więcej tak jak czekolada. Z tą oliwą też uważaj, a jak już już to na litość z oliwek.

Gość nietypowa 30tka
do fmfmmfmfmfm itp witam nie czuje sie smieszna i bardzo jestem ciekawa czemu tak agresywnie podchodzisz do tematu i odzywasz sie w ten sposob do osoby ktorej nie znasz ... zycze wiecej pogody ducha :)

Gość nietypowa 30tka
ok a teraz to co dzis zjadlam - dodoam ze jestem w pracy do 19-tej sniadanie - rozek z jablkiem 2 sniadanie belriso obiad salatka z papryki pomidora cukini i wkrojony w nia kabanos po powrocie do domu tez cos zjem :) pozdrawiam

nietypowa 30-tka (kaffe78@wp.pl) dzien zaczynam od albo salatki albo jogurtow z platkami owsianymi staram sie nie lacczyc weglowodanow z bialkiem jesc co 3 h skacze na skakance spaceruje po kilka kilometrow dziennie co dwa dni i nic w pasie mam 68 w biodrach 109 do pasa rozmiar 36-38 z duzym biustem na dole 40 /42 o zgrozo wiesz, ze od tych cwiczen mogly sie zaczac miesnie robic, zmierz obwody zamiast sie wazyc

Gość nietypowa 30tka
witam energiczna trzydziestkę :) ja preciez napisalam ze w pasie mam 68cm w biodrach 109cm co do miesni pracuje nad nimi i chetnie cos zbuduje ale na dzien dzisiejszy uda i tylek wisi i powiewa pisalam ze mialam kiedys duuuzo wiecej kg pozdarwiam

Hej, Nietypowa 30-tko, Z diety powinnaś wyrzucić takie przekąski jak Belriso, puddingi i takie tam. Dużo cukru, puste kalorie. Zastąp to czyms takim: szklanka koktajlu truskawkowego: 100ml kefiru zmiksowanego ze 100g mrozonych truskawek, plus ze 3 tabletki pokruszonego słodziku, rozgnieć łyżeczka - to ma 100 kalorii i jest bardzo zdrowe. Co do kabanosów. Mają za dużo tłuszczu, zastąp go kawałeczkami pieczonej piersi z kurczaka.

Gość nietypowa 30tka
Wisienko jestem w pracy i jem tu to co kupie po drodze albo przygotuje w domu , prcuje na zmiany dwa dni po 12 h i dwa wolne wiec ten hjeden dzien jem troche inaczej ...niestety

Gość nietypowa 30tka
własnie co zdrowego mozna jesc w pracy:) jak sie pracuje od 7- do 19