Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magieee8996

poprosić o podwyżkę? czekam na wasze opinie

Polecane posty

Gość magieee8996

Dzien dobry wszystkim, sytuacja wygląda następująco, pracuję od 2 lat na państwowej posadzie jako referent, (obowiązki administracyjne i księgowe). Jestem po studiach licencjackich (w zupełnie innym kierunku) w chwili obecnej kończę kurs pt "kadry płace zus" i od września zaczynam jednoroczną szkołę na kierunku rachunkowość i finanse. Zarabiam brutto 1600 zł, po odliczeniu ok 1100 zł ba rękę, NATOMIAST sekretarka która ma mniejszy zakres obowiązków jest również po studiach licencjackich, w tym roku ma bronić mgr ma wyższą stawkę, pracuje pare miesięcy dłużej ode mnie. Czy prosilibyście o podwyżkę, kierując się stanowiskami o mniejszym zakresie obowiązków?? przykład. Kiedy sekretarka idzie na urlop zastępuję ją ja, kiedy ja idę na urlop musi byc wszystko zrobione, ponieważ sekretarka nie jest w stanie ogarnąć moich zdań, ewentualnie zastępuje mnie księgowa.

Gość to zależy czy masz znajomości

Gość magieee8996
... znajomości z szefem? nie, i sekretarka raczej też ich nie ma

Gość to zależy czy masz znajomości
skoro "na państwowej posadzie jako referent" to szef ma znikomy wpływ na wysokosć pensji na państwowych posadach pensje są w ustalonych i ograniczonych widełkach :-P znajomości terzeba mieć tam gdzie trzeba MARNA PROWOKACJA- bez znajomości realiów :-P

Gość czeba iść
uzasadnić rzeczowo, najwyżej nie dostaniesz, potraktuj to jako ćwiczenie asertywności :)

Gość te od widełków
a te twoje widły to wyglądają jak? od 1100 do 1110?? podwyżka czyli wyższa w możliwym zakresie chyba nie, a próbowało kiedyś najpierw myśleć, potem pisać?

Gość czyli to jest PROWOKACJA
bo sie zdenerwowało jak zostało obnażone :-P w swej głupocie :-D

Gość nie ma sie
nad czym zastanawiac,nic nie tracisz a mozesz zyskac. dobrze uzasadnione podanie o podwyzke powinno byc pozytywnie zaopiniowane przez zwierzchnika. a moze istnieja w twoim miejscu pracy zwiazki zawodowe? jezeli tak,to mozesz pogadac z ich przewodniczacym,w koncu miedzy innymi po to sa.

Gość difka
MAm podobny problem tylko że......Pracuje w prywatnej firmie,ale niexle jej się powodzi.Na umowie jestem dopiero od 4 miesiecy,mam umowę na rok (na początek w tej firmie zawsze tak dają). Myslę,że się sprawdzam.Dosteję 1800 brutto plus co miesiąc 250 premia.Ale......Teraz doszły mi nowe projekty,musze sie szkolić z jakiś programów i mam więcej obowiązków. Kolega który pracuje ze mna,zajmuje się częscią tego co ja i tez czym innym.Ogólnie mamy chyba po równo. Ale on pracuje już chyba 3 lata.Ma 2200 brutto o ok 75o premii. Czy ja powinnam zapytac o podwyzkę??Czy nie za wczesnie??