Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdereka

Wypowiedzenie a umowa na zastępstwo

Polecane posty

Gość asdereka

Jestem na umowie na zastepstwo za osobę będącą na urlopie macierzyńskim Zapis w umowie mam taki - umowa na czas zastęstwa do czasu przebywania Pani X na urlopie macierzyńskim - okres wypowiedznia wynosi 3 tygodnie. I teraz moje pytanie wg KP okres wypowiedzenia wynosi 3 dni, to czy wypowiadajac umowe mogę się powołac na ten przepis mimo ze w umowie mam 3 tygodnie? Druga sprawa czy umowa kończy mi się z dniem zakończenia urlopu macierzyńskiego? bo przecież ta osoba moze skonczyc urlop macierzynski i wcale nie wrocic do pracy, a byc na urlopie wypoczynkowym.. jednak wg. zapisu umowy ja już jej nie zastepuje czyli powinnam dostać nową umową? Inne pytanie czy jeśli Pani X wróci z macierzyńskiego, ale bedzie na urlopie wypoczynkowym, to czy mnie obowiązuje okres wypowidzenia? czy z racji powrotu z macierzynskiego umowa zostaje automatycznie rozwiazana.?A wypowiedznei nie ma juz zastosowania

Gość Pracowałam kilka razy
na taka umowe za kazdym razem obiecywali ze ta osoba na której miejscu byłam tak na 99% nie wróci a za kazdym razem konczyło sie kilka 3 dni wypowiedzenia i dziekujemy pani Za pierwszym razem byłam na osobe która dostała zawału a ze to choroba ponoć zawowdowa to 9 miesiecy zwolnienia za drugim razem dziewczyna na wychowawczy poszła ponoc byli tak z niej nie zadowoleni ze całe 1,5 roku opowiadali ze jak tylko przyjdzie to sie z nia pozegnaja a w rezultacie pozegnali sie ze mna wniosek nie bierzcie takich umów na zastepstwo bo to praca na przeczekanie zreszta moi znajomi maja podobne doswiadczenia z taka umowa w tarkcie pracy obiecuja ze zostajesz a jak ta osoba wraca to mówia noo DZIEKUJEMY Porazka

Gość aderese
fajnie z przeczytalas to co napisalam:) chcialas sie wyzalic luzik, ale przynajmniej trzeba odpisac. ja nie licze na to ze zostane.. wiec ze wypadam gdy ona wroci.. mi chodzi o inne rzeczy