Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zrović

czy moge napisać im wprost////

Polecane posty

Gość jak to zrović

Zapraszamy na wesele znajomych z miasta odległego o jakieś 50-60km. Czy wypada im napisać wprost, żeby sobie wybrali czy chcą: 1. Dojechać we własnym zakresie (mogliby się zabrać na 2 samochody i 2 osoby-kierowcy nie mogliby pić). 2. Ktoś ich przywiezie do kościoła, potem ich przetransportujemy na salę a po weselu ktoś po nich przyjedzie w wyznaczone miejsce (mają rodzeństwo/znajomych - mogliby się zrzucić na kierowcę; my tak zawsze robimy). 3. Opcja z noclegiem - u rodziny/w hotelu. Tylko tu trochę nie ma się nimi kto zająć po przyjeździe na miejsce i potem na drugi dzień po weselu.

Gość annnnn
jezeli nic nie napiszesz to sami zdecyduja co bedzie dla nich najlepsze

Gość jak to zrović
ale chciałabym wcześniej wiedzieć czy trzeba im organizować transport/nocleg....

Gość annnnn
To zapytaj czy mają jak dojechać czy nie trzeba ich przenocować. Ale wychodząc z taką inicjatywa nie mozesz oczekiwać za to pieniędzy...

Gość jak to zrović
Nie chodzi o pieniądze. chciałabym tylko wiedzieć na czym stoję, żeby wszystko zorganizować. Ja w sumie wolałabym wrócić do siebie niż tułać się po hotelach, bo 60 km to nie jakaś kosmiczna odległość.

Gość annnnn
na weselach na jakich byłam, byli kierowcy i odwozili gości do domu niezależnie od odległosci. raz jechalam 20 km, raz chyba z 40 i dwa razy kierowca robil kurs, bo za pierwszym razem odwoził rodziców, a za drugim mnie z chłopakiem i brata. po prostu zapytaj na co się decydują