Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stała na balkonie

Polska- kraj ABSURDÓW- wpisujcie

Polecane posty

Gość Stała na balkonie

Jak w temacie, wpisujcie z jakimi absurdalnymi sytuacjami/przepisami w życiu codziennym spotykacie się w Polsce. Nie wiem jaki to ma cel ,może chociaż przyniesie lekką ulgę, bo mnie czasem cholera bierze, jak jestem bezsilna wobec czegoś, co jest naocznie absurdalne.

Kraj, w którym cena samochodu jest równa trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy wiecej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny trzech par dobrych butów, gdzie jednoczesnie nie ma biedy:D

Gość Stała na balkonie
Przykład: Jadąc pociągiem z dzieckiem do lat bodajże 4 za przejazd tego dziecka się nie płaci, ale jednocześnie trzeba iść do kasy po bezpłatny bilet, który pozwoli temu dziecku jechać za darmo, bo samo to, że ma np rok nie wystarczy i bez biletu płaci się karę :) Proste nie?

Gość Handsome Guy
Zeby w stolicy nie mozna bylo astona martina w salonie sobie kupic to jest kpina i wstyd...

Gość to dziwne bo jak ostatnio
jechalam pociagiem to na moja 3 letnia kuzynke ciotka musiala kupic bilet!! to jest chore :O jak ja bylam mala to dzieci do lat 6 mialy przejazd za darmo. teraz na 3 letnie dziecko nawet trzeba kupic bilet. ten kraj jest chory 😡

Gość Artefakt_Diabła
w śrosku tygodnia w godzinach mniej wiecej od 1 czy 2 w nocy i poźniej nie zjadziesz otwartego klubu,czy knajpy.w warszawie

Gość dfv
to dziwne bo jak ostatnio- a widzisz, gdyby postala w kolejce po 'zerowy' bilet na kuzynke toby placic biletu nie musiala ;) to jest wlasnie absurd, mozesz pokazac jakis papierek ze dziecko ma 3 lata ale to nie jest wazne, wazne jest to ze stoisz w kolejce po bilet 'bezplatny' na male dziecko

Gość Normalny chlopak
DO PANI KOLEZANKI ktora zjadla wszystkie rozumy!!!! moze i nowy samochod z salonu kosztuje 3 lata zwyklej pensji ale chciej zauwazyc ze po polskich drogach jezdza stare graty z niemiec za 6 tys wiec nie pierdol

Gość Stała na balkonie
No to nie wiem już o co chodzi, wiem, że do 2 albo 4 (nie jestem pewna) lat jest za darmo tylko, że z tym bezpłatnym biletem. Ale nauczyłam się również, że co kasa to inne obyczaje. Jak kupuje bilet w kasie w mojej miejscowości to jakimś cudem cena jest często inna od tej, kiedy wracam i kupie bilet w innej, ta sama trasa, tyle samo km ten sam rodzaj pociągów:).

Jadąc autobusem z dziesięciolatkiem ,masz prawo do ulgowego biletu ale tylko wtedy jak się ma legitymację szkolną , bo inaczej pan kierowca nie wierzy że dziecko jest w wieku szkolnym .Tylko w Polsce !

Jadąc autobusem z dziesięciolatkiem ,masz prawo do ulgowego biletu ale tylko wtedy jak się ma legitymację szkolną , bo inaczej pan kierowca nie wierzy że dziecko jest w wieku szkolnym .Tylko w Polsce !

Gość Lodowka 555
A skad kurwa mozesz to wiedziec jak nigdy za granica nie bylas???????????????

Gość Stała na balkonie
No bo w Polsce papier ma wartość najwyższą. Np orzekanie o niepełnosprawności- choćbyś przyszedł bez głowy to i tak nic nie zdziałasz, jak nie masz potwierdzenia, że faktycznie jesteś niepełnosprawny bo nie masz tej głowy. ...

ale pytalysmy przy kasie czy dziecko nie ma prawa na darmowy przejazd, baba nam powiedziala, ze nie. na dziecko placi sie połówke. wiem co mowie wiec nie pouczaj mnie, ze trzeba bylo stac w kolejce po darmowy bilet :O

Gość how are yoi feel
tylko w Polsce przed koncertem Madonny stoja ludzie z transparentami i krzyczący antymadonnowe hasla :o

Gość Stała na balkonie
Wydaje mie się, że baba w kasie była niedoinformowana dlatego sprzedała bilet, albo to jest tak jak mówie, w niektórych rejonach nie stosuje się tego co w innych i jest loteria na kogo się trafi.

Gość Lodowka 555
I co robisz pilnujesz dziecka w Anglii czy sprzatasz w niemczech??

Gość Stała na balkonie
Lodówka 555- to nie temat o tym, więc daruj sobie pytanie i poszukaj kłótni na innym temacie.

Gość stoprocentbawełna
to dziwne bo jak ostatnio ale pytalysmy przy kasie czy dziecko nie ma prawa na darmowy przejazd, baba nam powiedziala, ze nie. na dziecko placi sie połówke. wiem co mowie wiec nie pouczaj mnie, ze trzeba bylo stac w kolejce po darmowy bilet chyba jednak ściemniasz bo nie ma w pociągach polówek tylko 37% zniżki. Polówki są w miejskiej komunikacji.

Gość ewtr4434t4t
u mnie w miescie w sklepie z fajkami jest 6 rodzajów zioł które sa mocniejsze od marichuany i są legalne a marichuana jest nie legalna :/ takie rzeczy tylko w polsce:)

Gość Lodowka 555
Poprostu wkurwiaja mnie ludzie ktorzy mysla ze wszystko im sie nalezy nie potrafia nic dac od siebie a chcialyby brac... Po co krytykujesz Polske skoro jako wielki patriota wyjechalas

mieszkam w duzym miescie, poza tym jechalam na drugi koniec polski i tam w kasie rowniez mi powiedzieli, ze dla 3 letniego dziecka musze kupic połówkę. wiec watpie zeby to bylo niedouczenie kasjerek. po prostu takie popierdolone zasady w naszym pieknym kraju!!! :O

Gość ujuju
iść z piwem po mieściie nie można ale siedzieć w samym centrum z kuflami piwa w zagrodzonym ogródku piwnym oczywiście można takie rzeczy tylko OCZYWIŚCIE W POLSCE

Nie , nie mieszkam w żadnym z wymienionych krajów i nie w tych zawodach , nie trafiłaś|eś . Jeśli nie masz nic mądrego do napisania na dany temat to się nie udzielaj ! I jak w Polsce ma być dobrze ? Wszędzie tylko jad .

Gość ffffffffffffffffffffffff
To już nie wolno wyjechać z kraju? Zazdrościsz jej? :P Każdy może robić co mu się podoba i Tobie nic do tego.

Gość jyuuj
Jak jakis tam koleś ukradne z 5 tysięcy to gadają w tv cały tydzien i wsadzają go na pare lat:/a jak politycy kradna miliony to jeszcze mówią że im się należy TAKIE RZECZY TYLKO W POLSCE

Gość Lodowka 555
I jeszcze moze powiesz ze znasz obcy jezyk :) Pomieszkalybyscie w korei Polnocnej to byscie zmienily zdanie

Gość Lodowka 555
jyuuj to musisz miec niezlych informatorow skoro wiesz o takich przekretach pozazdroscic:)

Gość Stała na balkonie
Tak na marginesie, to ten temat nie ma na celu kłótni kto jest patriotą a kto nie, podejrzewam, że w wielu krajach są takie dziwaczne sytuacje, ale ponieważ mieszkam w Polsce to piszę o Polsce. A z tymi biletami dla dzieci to już nie wiem w końcu, ja wiem, że są te darmowe bilety i nie umiem wytłumaczyć dlaczego nie wszędzie. Może to był jakiś InterCity albo coś takiego- tam to niegdy nie wiadomo, czy masz dobry bilet :)