Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klrara

Kupuję firanki. Płacę za metr bieżący czy metr kwadratowy?

Polecane posty

Gość klrara

Plis napiszcie,bo ja sie nie znam.A facet wyliczyl mi za firane kosmiczna cene :-/

Gość za metr bieżący
się płaci - sprawdź dokładnie tego gościa.

nie spotkałam się jeszcze z kupowaniem firanek na metry kwadratowe:)

Gość klrara
Ok,czyli jak mam okno i zamiast miec firanke za kaloryfer,chce az do ziemi,to tyle samo zaplace?

Gość klrara
mialo byc Za parapet"

>> Ok,czyli jak mam okno i zamiast miec firanke za kaloryfer,chce az do ziemi,to tyle samo zaplace? Tak tak, niezależnie czy firanke masz do połowy okna, czy aż do ziemi, to zapłacisz tyle samo, mhm :classic_cool:

Gość dlaczegggo
dziewczynę wprowadzacie w błąd? firanki kupuje się na galony!

dlaczegggo dziewczynę wprowadzacie w błąd? firanki kupuje się na galony! Nie na na galony, tylko na galoty. Najlepsze galoty są z firanek.

O matko i córko.... Autorko intelektem błyszcząca, niezależnie czy hipotetycznie sprzedawali by firanki na metry kwadratowe czy na bieżące to zapłaciłabyś więcej za dłuższą firankę. Wiem, że to niebywałe ale uwierz mi. To cuda z tym się nie dyskutuje.

Gość widia
jestem zszokowana!Płacisz za metr bieżacy z tym,że firanka która na 1,5 m z pewnością będzie tańsza niż ta która ma 2,5 m szerokośći .Na firankach będzie napisane jaką dana firanka ma szerokość-:)

Kobitki pomóżcie! Potrzebuję ładne firanki (240 szerokie) takie małoprzejrzyste i nie wymagające prasowania. Gdzie ich szukac? Znacie jakies linki?

Moje mieszkanie ma (od sufitu do podłogi) 240 cm. Potrzebuję więc firanki z beli o takiej właśnie szerokości. To chyba jasne? :)

No właśnie nie. Ty potrzebujesz firanki o długości 240 centymetrów. :) A szerokość tej firanki wskaże Ci dopiero wymiar okna. :)

Gość widia
szerokość jest nadana przez producenta-długość firanki wybiera kupujący.Czy to naprawde takie trudne jest kupienie firanki?

Zaraz, zaraz... Jeśli kupujesz firankę np. z beli, to 2,40 nie jest szerokość franki, tylko jej długość. Kupujesz tyle metrów, ile potrzebujesz. :)

widia szerokość jest nadana przez producenta-długość firanki wybiera kupujący.Czy to naprawde takie trudne jest kupienie firanki? Długość jest nadana. :) Np. 140, 170, 240 cm - kupujesz tyle jej metrów, ile Ci potrzeba np. 4 metry. :)

A ja się poupieram. ;) Mieszkanie ma od sufitu do podłogi 240cm. Długosc pokoju to 5m. Potrzebuję więc: 10m firanki uciętej z beli o szerokości 240cm. U nas tak to się mówi i mierzy. -Pozdrawiam. 🖐️

Gość dlaczegggo
eeee długość, szerokość, wysokość a gdzie głębokość? - coś kręcicie