Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga1985

Imię na córki

Polecane posty

Gość Kinga1985

zastanawiamy sie z męzem nad imieniem dla naszej córeczki Chcemy żeby było ładne, krótkie, łatwe do wymówienia a za razem piękne i dziewczęce. odpadają imiona starsze take jak marysia czy zosia. ale odrzucamy też wszelkie dzesiki nikole i oliwki. mamy kilka do wyboru ale w kazdym jest jakies ALE Julia-moda na nie była jakiś czas temu, wiec teraz połowa dzieci w wieku 3-7 lat to julki Lena- moda na lenki dopiero się zaczyna i czuje ze też bedzie milion dziewczynek o tym imieniu Liliana- ładne ale za długie i chyba trudne do wymówienia dla małego dziecka Nina- bardzo mi się podoba ale tez coraz częsciej słysze o tym imieniu i boje się ze bedzie to samo co z leną. Amelia-męzowi sie podoba, mi niby też ale jest równie popularne jak julka Aniela- ładne ale podobne do tak strasznie modnej amelki i ludzie mylą Izabela- w skrócie iza, niby ładne krótkie ale baqrdziej podoba mi sie lena albo nina. i co ? jak wy myslicie?

Gość Artefakt_Diabła
przeciez Liliane mozna zdrobnic do Lilki lub Lili

Gość INDIA INDIA
:)

Gość fdgtdyer
Liliana! I nie myśl tu o tym, że trudne do wymówienia dla dziecka, przecież twoja córka nie będzie dzieckiem całe życie :o Podoba mi się jeszcze Laura, chyba nie jest tak popularne..

Gość szczerze to dzisiaj trudno wyb
rac imię, wszystkie są osłyszane...

Gość ygwery
a mnie sie podoba Milena - mili . cudowne

A ja mam Julie i mnie nie obchodzi moda, czy ze za duzo dzieci nosi to imie. Mnie sie bardzo podoba i tyle. Jak ja bylam mala, to w cholere bylo Anek i Agnieszek i co z tego? Kto to twraz pamieta.

Gość mi też laura sie podoba
Esterka, Martynka

Gość a ja bede
kiedys w cholere było anek i kasiek, dziś w cholere jest julek i oliwek

Gość a ja bede
Bożenka:D

Gość kromka chleba ze smalcem
Na Niny nigdy nie bylo takiej mody jak na julki np. moja siostrzenica ma na imie Nina i ma lat kilkanascie. Ja tez szukalam dla corci ladnego prostego i nie oklepanego imienia, znalazlam je jakies 6 lat temu i obecalam sobie ze jak bede miala corke to tak jej dam na imie co oczywiscie zrobilam. Z twoich typow podoba mi sie liliana, mozna mowic lila. Amelia juz jest zbyt popularne, Aniela, jak dla mnie na nie. Lena, ok, moja corka ma podobne imie.

Gość agniesiaaaaa
Agniesia stare ale jare:) To kobiety odważne i śmiało idące przez życie:) Mozna różnie zdrabniać: Aga, agniesia, agnes, agusia, agunia, agneska, ineska, ines:)

a ja mam 2 letnią oliwie i wcale te imię nie bylo podyktowane modą, ot mąż juz daaaawno sobie umyslił ze jego córka bedzie miala na imie Oliwka, jak moglam mu sie sprzeciwic jak tak strasznie cieszył sie na wiadomosc o corce:P ja bylam za antosią, michaliną i Lilką Córka woła na siebie Olila i przez to ja mowie do niej Liluś :P więc w sumie wyszło i na moje i na jego :D

Gość Artefakt_Diabła
pierwsze slysze zeby mnonike ktos na nine zdrabnial...

Gość Kinga1985
powiem wam szczerze ze mi z tych co podałam to najbardziej podoba się Nina i Lena. moja kolezanka ostatno urodziła córeczke,tez nazwała lenka i kuzynka pyta mnie jak marta nazwała córke, ja ze Lena a ona na to "wszedzie teraz te Leny" wiec nie tylko mnie sie tak wydaje ale kazdy człowiek tak odbiera mode na imiona. no niby to bedzie moja.... ale jednak chciałabym byc choc troszke oryginalna

Gość O boże a ja
jestem zakochana w imieniu NEL!!!

Gość ygwery
czyli co milena odpada?

Gość O boże a ja
Nel- Nela

Gość Kinga1985
monika, bozenka- nie Liliana chyba tez nie ,sama nie wiem, mi samej troszke ciezko jest to imie wypowiedziec nie wiem czemu, mam cos z jezykiem i męczy mnie wymawianie dzwieku LIL

Moj syn mial miec na imie jakub, ale kuzyn nazwal tak syna a potem posypaly sie jakuby jak grzyby po deszcze wiec ja zrezygnowalam, nad oliwia tez kiedys myslalam ale mimo iz to imie caly czas mi sie podoba wlasnie ze wzgledu ze jest takie popularne, corce bym takiego nie dala. Autorko, a moze Marisa lub Marissa??

Gość tak gadacie że julki oliwki
i leny sa oklepane a i tak pewnie dacie takie imie bo aż was skręca zeby właśnie tak sie nazywało:o innych propozycji nawet nie czytasz, miła jestes...:o

Gość hushhushbaby
Agata, Agata i jeszcze raz Agata :p Aguś , Agatka itp i te de (;

Gość wyobrażcie sobie
że pośród julek i oliwek taka kasia czy ania będą ORYGINALNE, bo będa np jedyne w klasie, albo i nawet w szkole!!! bo nikt tak nie nazywa juz dziewczynek

Gość Nela mi sie także
podoba.

Gość Artefakt_Diabła
kaska to najokropniejsze imie w ty kraju!!!

Gość Kinga1985
milena tez nie- moja sąsiadka ma tak na imie, nastoletnia dziewucha uganiająca sie za chłopakami, nie lubie jest, przez co za imieniem tez nie przepadam Nel- zajezdza mi zagranicą:O Marisa- za bardzo wymyslne wybrzydzam wiem ale ja sama nie moge sie zdecydowac. z jednej strony chce zeby imie było łatwe znane i krótkie a z drugiej nie oklepane. no pytam o tą Nine jak myslicie, nie jest teraz az tak popularne jak Lena?

Masz racje kasia bedzie tak oryginalana jak oryginalna bylaby w klasie 20 lat temu czesia lub kazia.