Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskabaska

ATRAMENT i piórnik córki.. POMOCY!

Polecane posty

Gość mamuskabaska

Chodzi o to że w zeszłym roku kupiłam mojej córce dość drogi piórnik, kosztował 50 zł. Zawsze kupowałam jej te w okolicy 20 zł ale już po roku się rozpadały, więc zgodziłam się pod warunkiem że będzie on na 2 lata. Zgodziła się i powiedziała że będzie go szanować. Tydzień po rozpoczęciu roku okazało się że kiedy była na lekcji u pielęgniarki szkolnej klasa podpisała jej się na całym piórniku, narysowała różne rysunki, nawet kilka nieprzyzwoitych (później zamalowała je pisakiem) Na drugi dzień wylał jej się atrament i zostawiła w środku otwarty granatowy marker. Kolor przebił na drugą stronę i teraz jest wielka plama z boku. Powiedziałam jej że to nie moja wina i będzie musiała jakoś wytrzymać, nie będę jej kupować nowego tydzień po rozpoczęciu roku, poza tym miał być on na dwa lata. Minął rok szkolny i już niedługo zaczyna się nowy a córka zrobiła mi wielką awanturę że nie chcę jej kupić nowego, zaczęła krzyczeć że jej inne koleżanki dostają co roku nowe i one są nawet droższe niż 50 zł. Tylko że mnie nie stać na takie piórniki co roku, nie dość że mam jeszcze 2 córki które na pewno też by chciały. Więc kupno nowego odpada całkowicie. Próbowałam go wyczyścić wieloma sposobami, ale nie idzie.. Szorowałam go szczoteczką, użyłam Cifu, Cilit Bang i jeszcze jakiegoś płynu na uporczywy brud Sidolux. Nie widać żadnego efektu. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł na usunięcie tych plam z piórnika? Z góry dziękuje.

Re up : Zeby OT nie bylo to zapytaj moze PLASTUSIA gosc mieszka w piornikach :) pewnie zna sie na rzeczy.

Gość sokiem z cytryny

Gość mamuskabaska
Powiedziałam jej, że już go próbowałam wyczyścić, ale się nie da więc będzie musiała sobie jakoś sama poradzić. Powiedziała, że spróbuje ale nie wie czym.. dlatego pytam.

Gość mamusia kubusia ...
Za to moj synek jak się go nie przypilnuje to do szkoły pójdzie bez zeszytów bez niczego kompletnie tylko z 2 śniadaniem. Nosi jeden długopis. Piórnik i komplet zeszytów bierze z sobą tylko pierwszego dnia. Jego notatki zazwyczaj ograniczają się do pierwszej strony w zeszycie ;) W ogóle się nie przejmuje takimi rzeczami. Do nauki trzeba go gnać.

Gość mamuskabaska
no dobrze, ale co to ma wspólnego? dziękuje za rady :)

Gość mamuskabaska
Fe-mail dzięki wielkie w imieniu córki :) Tylko z tym vanishem mam pewne obawy.. a mianowicie, czy jest jakieś ryzyko że z piórnika zejdzie kolor?