Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kywka

Dlaczego tak malo studentow studiuje 2 kierunki?

Polecane posty

Gość Kywka

Przeciez dzis jedne studia to tak jak kiedys liceum

Zależy jakie kierunki :classic_cool: jak psychologia i pedagogika czy historia, to 2 kierunki to za mało :D

To jak ktoś studiuje np. filozofię i socjologię jest bardziej wykształcony niż osoba na medycynie? :D:D:D:D:D

Gość ja jestem szczęśliwa
Nie każdy studiuje socjologie albo pedagogikę, czy politologię. Żeby mieć czas na kolejne 4 kierunki.

Gość ja proponuje
Lily* - uważaj zaraz rzucą się na ciebie harpie, które ukończyły bzdurne kierunki po których szukać pracy można w tesco, że po bzdurnych kierunkach wie się dużo więcej niż po medycynie :classic_cool:

Gość frentii
Bo sa madrzy i wiedza, ze to co najcenniejsze do doswiadczenie zawodowe, a nie zdawanie 100 egzaminow i posiadanie wartosci zerowej na rynku pracy:D

ja proponuje ---- myslę, że nikt nie będzie na tyle naiwny :D Owszem doświadczenie się liczy Ale jest wiele zawodów których wykonywanie bez odpowiedniego wykształcenia jest niemożliwe, a wręcz karalne.

ja skończyłam 2. Ale moje to żadne socjologie itd. i problemów z praca nie mam. Chociaz w tym jednym nie chce mi sie pracować. 2 zdecydowanie ciekawszy.

Gość hmm.........................
odpowiadajac na twoje pytanie - bo zamiast zasmiecac swoje teczki o bzdetne dyplomy mgr kore w dzisiejszych czasach moze miec absolutnie kazdy, madrzy ludzie koncza jeden kierunek (albo i wcale - jesli madrzy) a w tym czasie zdobywaja cenne doswiadczenie. z punktu widzenia pracodawcy bardziej wartosciowym kandydatem na pracownika jest ten, ktory ma niemala praktyke anizeli dyplom uczelni wyzszej, na ktory nie trzeba sie zbytnio napracowac🖐️

Gość zaraz skoczę
a po co mi drugi kierunek? studiowałam jeden, ten z kategorii "banał dla przegrańców", na którym była opcja nauki języka w zastosowaniu zawodowym, po praktykach przez rok pracowałam za granicą, zdobyłam jakieś doświadczenie, a po przyjeździe do Polski znalazłam pracę. jak się dobrze kombinuje to nawet po jednym dziadostwie można się ustawić 🖐️

Gość przegrańcy z tych
co studiowali mniej niż 2-3 kierunki i nie znają 3 języków w tym angielskiego perfekt, nie mają oni szansy na super prace i super zarobki :classic_cool: