Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co jest grane

tabletki anty a bóle owulacyjne?

Polecane posty

Witajcie, jak to jest z tą owulacją przy braniu anty? jest czy jej nie ma? Parę cykli do tyłu nie dostałam okresu z odstawienia i gin powiedziała że to dlatego że miałam owulację!!!!teraz z kolei bardzo boli mnie brzuch tak jak za dawnych czasów przed anty jak wypadała owulacja. To jak w końcu działają te anty czy nie?chyba że owulacja jest przy anty tylko nie dochodzi do zagniezdżenia się zarodka? Wiem moja wypowiedź jest chaotyczna ale mam nadzieję że ktoś załapie o co mi chodzi i sie wypowie

Gość zlotowłossaaa
mało sie na tym znam ale jakbyś miała owulke i nie dostała okresu znaczyło by że jajeczko sie zagnieździło!

Gość gruszkakula
Boże, co za bzdury! Zmień ginkę, bo ta najwyraźniej nie wie, o czym mówi. Krwawienie z odstawienia występuje, ponieważ tabletki "odtwarzają" normalny cykl w ten sposób. Spada poziom hormonów, występuje krwawienie. Nie ma ono nic wspólnego z owulacją. Działanie pigułek opiera się w głównej mierze na blokowaniu owulacji! Jeśli je bierzesz regularnie, nie owulujesz! Gdyby z jakiegoś powodu do owulacji doszło (np. zwymiotowanie tabletki), możesz zajść w ciążę, wtedy krwawienie z odstawienia nie powinno wystąpić. Jeśli jednak bierzesz je prawidłowo, owulacji nie ma i jesteś zabezpieczona przed ciążą.

Gość gruszkakula
Widzę, że część źle przeczytałam, mój błąd. Jeśli nie dostałaś okresu to albo coś się z hormonami na chwilę pochrzaniło (co nie znaczy, że wystąpiła owulacja) albo zaszłaś w ciążę z jakiegoś powodu. Ale skoro następne krwawienia były już normalne, to raczej ciąża nie wchodzi w grę.

Owulacja była. sama nie mogłam w to uwierzyć i dlatego nie poprzestałam na wyjasnieniu jednego gina byłam jescze u innego. Żadnej tabletki nie pominęłam ani nie zwymiotowałam dziwne nie? ostatnie takie bóle owulacyjne miałam jak jeszcze nie brałam anty. przed tabletkami anty miałam szereg badań. Nie wiem co jest grane teraz ale chyba mój organizm nie przyjmuje do wiadomości że jest na hormonach. W ciąże wtedy nie zaszłam bo nie współżyłam. Ale zgłupieć można z tymi tabletkami....

Jak się bierze tabletki anty to nie ma owulacji a jeśli wystąpi to znaczy że one nie działają. Przyczyna może być również uszkodzenie wątroby. Ale jeśli chcesz być pewna czy to owulacja to zrób w tym czasie test owulacyjny.

Gość Z tego co sie orientujęe
to podczas zażywania tabletek może dojść do owulacji, bo po pierwsze: nawet przy prawidłowym stosowaniu ta metoda anty nie zabezpiecza przed ciążą w 100% po drugie: zazwyczaj jeśli dochodzi do owulacji pęcherzyk graffa nie pęką i jajeczko nie wydostaje się na zewnątrz i taki pęcherzyk się wchłania. A po trzecie tak samo jak po pierwsze żadna metoda nie daje 100% i wszystko się może zdarzyć.