Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość La Klara

Jak przekonać męża?

Polecane posty

Gość La Klara

Dziewczynki pomóżcie... Szukam jakis sensownych argumentów. Mianowicie - w czerwcu zeszłego roku wzielismy slub cywilny (braliśmy kredyt na mieszkanie i ślub wiele rzeczy ułatwił, ale mniejsza o to), do momentu slubu bylismy ze sobą 5 lat i bardzo pragnęliśmy zalegalizowac nasz związek, ale w momencie brania kredytu nie starczyło pieniędzy na ślub kościelny (wesele), więc przełożyliśmy go na przyszły rok (05.06.2010r.). Na marginesie wszystko już jest zapięte na ostatni guzik. Od jakiegoś czasu czue silny instynkt macierzyński, o niczym innym nie myślę, tylko o dziecku, tak bardzo tego pragnę. Ostatnio nawet w Kościele na chrzcinach nie wytrzymałam i rozpłakałam się na całego :( (ale wstyd) Bardzo chciałabym spróbować zajść w ciążę jeszcze w sierpniu,żeby urodzić maleństwo przed ślubem kościelnym. Ten termin wiele rzeczy by ułatwiał: - w październiku zaczynam ostatni rok studiów i będąc na zwolnieniu (mam wyczerpujacą pracę) mogłabym pisać pracę magisterską spokojnie w domku - do ukończenia studiów przysługuje mi również renta (później tych pieniędzy nie będzie), która na pewno pomogłaby nam w zakupie najpotrzebniejszych rzeczy dla maleństwa - mama zobowiązała się jak to powiedziała : "przyjść z becikiem na ślub" więc z opieką nie będzie problemu Wypowiedzcie się, czy takie argumenty trafią do mojego męża? Ja naprawadę wszystko przemyslałam, teraz jest najlepszy czas. Pracę oboje mamy stałą, jesteśmy małżeństwem, mamy mieszkanie, samochód. Ostatnio mąż mimochodem powiedział tylko "po ślubie Kochanie". Dlatego zanim zacznę z nim rozmowę chcę pomyśleć na rozsądnymi argumentami. Jakie jeszcze argumenty podziałaja na mężą, oprócz tych powyżej (i czy moje są trafne) ?

Gość zgadzam sie mężem
po ślubie....nie wiem co to za idiotyczna moda by najpierw zrobić sobie dzieciaka a dopiero pozniej ślub (mówię o tych, ktorzy planują ślub ale najpierw chcą dziecko). :O

jesli nawet zajdziesz w sierpniu urodzisz na koniec maja/poczatek czerwca a jak sobie wyobrazasz siebie po 2 tyg od porodu? nie liczac ze porod moze sie opoznic o 2 tygodnie? jak dojdziesz do formy? to bedzie czas pologu, bedzie z Ciebie leciala krew, cycki jak balony pelne mleka, moglyby poplamic sukienke a ogolnie to moze wyjsc ze 5 czerwca 2010 to bedziesz na porodowce nawet nie zdazysz

Gość wez sie opanuj kobieto

Gość mamuśka a
nawet jak bys urodzila przed planowanym slubem to z noworodkiem na slub nie wypada isc. dziecko jest za male, potrzebuje ciszy i spokoju dla niego porod jest tak samo wyczerpujacym wydarzeniem jak dla mamy. ja po porodzie czulam sie fatalnie wszystko mnie bolalo, obficie krwawilam do tego ten nawal mleczny nawet wkladki nie pomagaly. nie wyobrazam sobie jak bym mogla tanczyc cala noc kilka dni po urodzeniu dziecka, do tego dochodza jeszcze te nieprzespane noce, czlowiek jest wyciety marzy tylko o chwili odpoczynku lepiej zaczekaj z dzieckiem

Gość no wlasnie trabka
juz samo to załozenie autorki, że sie wyrobi przed slubem jest naprawdę smieszne - zamiast pomyslec rozumem to "mysli" macicą.

Gość juz jest 18 sierpnia
wiele czasu na zajscie w ciaze Ci nie zostalo. wogole pomyslalas ze o dziecko nie raz sie trzeba starac kilka miesiecy? to nie jest takie hop siup jak sie wydaje nie jednej kobiecie

Gość La Klara
Bardzo dziękuję za opinie, nie jeden raz pomogły mi one trzeźwo spojrzeć na wiele spraw. Przepraszam ale instynkt nie pozwala mi trzeźwo mysleć, dlatego wypisuje takie bzdury. Gdybym tylko miała nadprzyrodzoną moc, wszystko byłoby o wiele łatwiejsze. Jedno wiem - mam mądrego i kochanego męża. Dzieki, pa :)

mnie tez napadlo takie myslenie o ciazy jak Ciebie :D to bylo na rok przed slubem ale dziewczyny z forum wytlumaczyly ze nawet 3 miesiace to malo czasu, jednak z mezem stwierdzilismy ze dziecko chcemy (cywilny mielismy) i zaszlam w ciaze 6 miesiecy przed slubem koscielnym, slub odwolalismy, przepadla czesc zaliczek ale co tam ;) i zostaly niecale 4 tygodnie do porodu :)

Gość mamuśka a
ja bralam cywilny zaraz przed rozwiazaniem. szczerze mowiac juz tak skromna uroczystosc byla dla mnie bardzo meczaca. nie dosc ze na polu gorac i duchota to jeszcze stres i przygotowania. ciazy nie znosilam dobrze wiec to byl dodatkowy problem wymagajacy rozwiazania- wszystko jednak sie skonczylo dobrze:)

Gość La Klara
Czyli nie jestem jedyna jeżeli chodzi o takie szalone myśli :) Uff to dobrze. Zresztą nie wiadomo co jest nam pisane, nie zabezpieczamy się więc będzie co będzie, jak to mówi mężulek. Serdecznie gratuluje dzidziusia!! Moja historia jest podobna do Twojej, więc mam nadzieje że skończy się podobnie :) Ale Ciiiii, żeby mąż nie usłyszał ;)

MAM Pytanie a maz tak z miłosci nie pragnie dziecka ??- czemu szukasz na owoc waszej miłosci argumetów zeby go przekonać ????

Gość sullo
taaaaaa slub jeden drugi auto i od razu wycieczka do Egiptu a pod drodze chrzciny moze nawet kurorcie Sharm El Sheik nad Morzem Czerwonym w ambasadzie polskiej one są tak porabane że głowa puchnie od ich kretynskich wyznań i pragnien zamiast spokojnie robię studia praca i spoko a nie to a może to a moze będę robić i pisać mgr i a kochanie jak zaraz urodze lecimy no wiesz Last minute tanio Tunezja aha jak wrócimy w a wiesz co najmniej 150 osób w tym Pałacyku co moja znajoma a moze samolot rzuci nam kawiatki

Gość La Klara
fresh022 -> jak wcześniej pisałam, mąż pragnie dziecka tak samo jak ja, ale po ślubie kościelnym, a ja wcześniej i sprawa właśnie o to się rozchodzi. Szanuje zdanie męża, a pytam was, bo hmmm kto pyta nie błądzi, no nie?

aha no wiem co to znaczy pragnienie juz teraz ,rozmawiaj z nim , w ogóle wazne ze chce ! moze tez wyznaje inne wartosci i dlatego czeka do slubu koscielnego...

Gość La Klara
sullo -> ale sie uśmiała, Ty wiesz jak kobiecie humor poprawić. No ale zapomnaiłeś jeszcze że w międzyczasie chcę zapisać się na kurs nurkowania (będąc w ciążY) no i oczywiście w każdą sobotę wypad w góry powspinać się na skałkach ;) Na marginesie nie znasz mnie więc nie obrażaj, chcieć mogę zawsze nikt za to nie karze, za marzenia nie scinaja głowy, więc pozostaje Ci sie odczepić, albo poprostu, żartuj dalej, to robisz najlepiej :)

Gość Sulo
słuchajcie Wszystkie z nadprzyrodzonymi myslami , czy wy jesteście walnięte a co to Dziecko to już odjeżdzam z myślami , z tego co tu piszecie to dla Was seks to jedynie prokreacja koszmar , wyluzujcie przecież słysząc wasze i czytajac wasze wyznania to jak pragnienie Wariatki na przepustce po opuszczeniu Psychiatryka

Gość La Klara
Sulo -> gratuluję inteligencji, poprawnej składni i stosowania interpunkcji, doucz się polskiego to pogadamy. Zresztą, chyba masz jakiś kompleks, że innych obrażasz. Nie znasz mnie, to sie nie udzielaj. Zresztą tepy jesteś czy co, przecież forum jest do wyrażania swoich myśli i poglądów. Chcesz się wyżyć? Może jakiś kurs kontrolowania agresji? Sprawdź może Unia Ci dofinansuje.

Gość zrób mu laskę
facet po lasce zawsze jest skłonny do ustepstw

Gość La Klara
zrób mu laskę -> nie mierz wszystkich swoja miarą

Gość facet jest bardziej skłony
do ustepstw jak mu się zrobi laskę

Gość kajlsjfhs
Ale oni są po ślubie!:) Slub cywilny to też slub! Zresztą zgodnie z wiara katolicką i tak zyją teraz w grzechu:) Więc dziecko nie zmieni wiele;)

Gość Sulo
La klara ty potrzebujesz ostrego seksu żebyś padła na pysio a nie buczysz po nocach że chcesz dziecka , daj spokój czy wiesz że są mężczyzni że płacz dziecka po nocach ich calkowicie nie kręci , mają w nosie jakieś tam macierzystwo , liczy się jedynie czyste podejscie do seksu KONSUMPCJA KOCHANIE !!!!!! ŻYJEMY w XXI wieku

Gość La Klara
Nie mierz innych swoją miarą - w tłumaczeniu - To, że na Ciebie to działa, nie znaczy że działa na innych.

Gość frentii
dla mnie to nie instynkt, ale pustka u nuda w zyciu:O

Gość La Klara
Sulo -> jestes boski ;) Hehe właśnie wyobraziłam sobie Ciebie w roli ojca, wow normalnie paradoks. Współczuje szczerze Twojej przyszłej żonie, najlepiej to ja od razu wykastruj, bo po co ma dziewczyna czuć jakieś tam ciągoty do macierzyństwa, bleee, fuj.

Gość poproś męża aby
cię ostro zreżnął nalepiej 3 razy, a jak będzie już ledwo dyszał - zgodzi się na wszystko

Gość franetii popieram
tak to pusta i nuda i dlatego autorka chce zrobic sobie dziecko na siłe zeby miec zajecie ,szczere

Gość La Klara
frentii -> tak rzeczywiście pustka i nuda, a w międzyczasie, praca, studia, szkolenia no i gdzieś tam na końcu dom, obiadki itp..... Aleeee na nudę zawsze znajdę czas! A co!