Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikaaaaaaaaaa

POMOCY.! Brak ciazy? to czemu okres sie spoznia?

Polecane posty

Gość mikaaaaaaaaaa

WItam. Ponad 2 tyg temu wspolzylam pierwszy raz z facetem. Tak wyszlo ze bez zabezpieczenia ; (. powinnam kilka dni po tym zajsciu dostac okresu ale nie okres sie spoznia juz 2 tyg. zrobilam przedwczoraj test ciazowy. Wyszlo ze nie jestem w ciazy. czy moglam zrobic zle ten test.?! pozatym przeczytalam gdzies ze okres moze spozniac sie przez alkohol. to prawda? bo ostatnio zaczelam palic i fakt ze alkoholu sobie nie odmawiam.. i na moich majtkach zauwazylam duze ilosci gestego bialego sluzu. przeczytalam gdzies w internecie ze tak jest na poczatku ciazy gdy szyjka macicy musi sie zamknac. czy to prawda? ; ( pomocy.! czy powinnam sie bac mimo ze test wyszedl negatywnyy.?! ~ moze to tylko jakis zakrzep krwi lub cos? ps. mam dopiero 15 lat ; (.

Gość puppinka
moglas zrobic test za wczesnie. o tym, ze ja jestem w ciazy dowiedzialam sie dopiero dwa miesiace pozniej.

Gość mikaaaaaaaaaaaaaa
pre-testy wykrywają już po 6 dniach od zaplodnienia... podobno. wiec skoro zrobilam ponad 2 tyg od stosunku to powinno wykryc..

Gość hfidfhviopsdjgopi
Masz 15 lat, puszczasz sie, palisz , pijesz ... a teraz bedziesz miala jeszcze dzieciaka. Zajebista wspolczesna mlodziez :o

Gość puppinka
Teoretycznie tak, ale ja slyszalam wiele przypadkow o tym jak to testy wychodzily negatywne a ciaza mimo to byla. M. in moja kolezanka tak miala. Mi tez sie spoznial okres, ale ze mam tendencje to sie nie przejmowalam. dopiero jak minal drugi miesiac a ja nic plus dostalam boli to wtedy sie zaniepokoilam.

Gość mikaaaaaaa
kto powiedzial ze bede miala dziecko? ; / ehh. takie czasy. wplywy innych i wogole. w zyciu nie podejrzewalam ze tak bede sie zachowywac. a pozatym to sie nie puszczam ; / to ze zrobilam to raz z moim chloapkiem to odrazu puszczanie? jej. potrzebuje pomocy a nie jeszcze tego zeby mnie ktos oczernial ; /

Gość puppinka
Opoznienie okresu moze byc tez spowodowany stresem, mlodym wiekiem, zarywaniem nocy, zmiana klimatu i ogolnie malo stabilizacyjnym trybem zycia.

Gość mikaaaaaaaaaaa
mnie to najbardziej ten sluz niepokoi.. mysle ze troche panikuje i sama niepotrzebnie sie nakrecam bo chlopak mowi ze nie mial wtrysku CHYBA. ; / a ja msuze miec 100% pewnosc...

Gość mikaaaaaaaaaa
no wiem wiem. ogolnie to nie spie w nocy mniej wiecej do godz 2. wstaje po poludniu. Nie jem za duzo ostatnio. ciagle sie stresuje tym... i ejszcze po tym co w internecie przeczytalam o tym wszystkim to juz wogole..

Gość puppinka
Odczekaj jeszcze troche i ponownie wykonaj testy. Za jakis czas wybierz sie tez do gina ktory ewentualnie wykluczy lub potwierdzi ciaze (ale nie od razu bo na tym etapie nic nie zobaczy niezaleznie czy jestes w ciazy czy nie). Mozesz tezykonac badania krwi.

Gość hfidfhviopsdjgopi
Tak moim zdaniem to puszczanie sie bo masz 15 lat i jestes gowniarą. Tak to jest jak sie dzieci za sex biora.

Gość mikaaaaaaaa
mysle ze poczekam i za tydzien powtorze ten test.. ale to prawda z tym sluzem? ze tak jest na poczatku ciazy? ja mam juz tak od tygodnia, dwoch..

Gość puppinka
wiesz co, ja nie przypominam sobie u mnie zadnych zmian w sluzie 2 tyg po stosunku. U mnie wszystko zaczelo sie zmieniac 2 miesiace po. Do tego czasu wogole nic a nic nie mialam zadnych objawow tyle, ze okres nie przychodzil. Po ok 2 miesiacach sluz stal sie gesty i mi smierdzial, bolaly mnie jajniki, zle sie czulam ogolnie. I wtedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy (tyle ze dla mnie to byla radosc:))

Gość mikaaaaaaaaaa
wogole dzien po stosunku zauwazylam doslownie dwie krople krwi na wkladce... i nie wiem czy to moze przez to ze mi przebil blone dziewicza czy co to moglo byc?.

Gość mikaaaaaaaa
no ja wlasnie czytalam ze objawy ciazy ma sie dopiero po minimum 6 tyg... i moze moj organizm robi mi na zlosc i dlatego mam te objawy i wogole...slyszalam ze to mzoliwe.. zabardzo sie nakrecam pewnie...

Gość puppinka
jesli wczesniej bylas dziewica a po stosunku byla krew prawdopodobnie bylo to przerwanie blony.

Gość puppinka
W tej chwili to ty tylko nakrecasz sama siebie. 2 tyg po stosunku raczej nikt ci ciazy nie wykryje, ewentualnie super ultraczuly test ale tez nie zawsze. musisz po prostu odczekac i tyle. poza tym kazdy organizm reaguje inaczej na ciaze wiec to, ze ja mialam np takie objawy nie oznacza, ze ty tez tak bedziesz miec.

Gość mikaaaaaaaa
bylam dziewica. ale dlaczego bylo dopiero to dzien po stosunku? mam jeszcze taka teorie ze pod czas stosunku mogl mi wogole nie przebic blony.. dopiero na drugi dzien gdy robil mi palcowke...bo wtedy bolalo jeszcze na poczatku... bo po tym zauwazylam te dwie kropelki krwi.. czy to mozliwe? kurdee. wstydze sie tego co zrobilam ; / . i wogole. glupio mi mowic o tym...

Gość puppinka
Nie potrafie ci odpowiedziec na twoje watpliwosci. jak pisalam kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na rozne sytuacje. ja np po pierwszym razie wogole krwi nie mialam. teraz nie masz co sie nakrecac bo jest za wczesnie na cokolwiek a kazde uporczywe wypatrywanie objawow to bardziej wmawianie sobie. poczekaj jeszcze tydzien lub dwa i powtorz testy, dla wiekszej pewnosci zrob tez testy z krwi i idz do gina.

Gość buhahahahaha
matko... dziewczyno... twój chłopak nie wie czy miał wytrysk? nawet jeśli nie to płyn ma plemniki o.O Test nie zawsze jest wiarygodny. Na twoim miejscu poszłabym do ginekologa dowiedzieć się co to antykoncepcja... Ludzie są dziwni najpierw się biorą za sprawy o których pojęcia nie mają, a później się dziwią skąd dziecko...

Gość mikaaaaaaaaa
dzieki wielkie ; * ehh.. mam nadziejej ze nie jestem w ciazy... bo niby te testy powinny wykryc 6 dni po zaplodnieniu.. ale oczywiscie za tydzien powtorze test. a jak wyjdzie negatywny i nadal nie ebde miala okresu to pojde do ginekologa... nie wyobrazam sobie urodzic tego dziecka... wiec zalezy mi na tym zeby wiedziec czy jestem w ciazy zanim minie 1 misiac.. bo slyszalam o takich tabletkach ktore powodoja poronienie... wiem to smutne. ; (. sama nie wyobrazam sobie zabic wlasnego dziecka... ale tak chyba byloby dla niego lepiej... chociaz moj chlopak bylby gotow je wychowac... nawet imie juz wymyslil . coz. pomysle jak bede wiedziala ze jestem w ciazy.. chociaz mysle ze nie bedee ; ] zawsze warto meic nadzieje ; ] dzieki jeszcze raz ; *

Gość mikaaaaaaa
nie to ze nie wie. mowi ze nie mial... ale czasem mozna nie poczuc albo cos... kurde. wiem co to antykoncepcja.. tylko to byla chwila, emocje... tego nie da sie wytlumaczyc.. kto to przezyl to wie..

Gość puppinka
ja spermy mojego meza tez nie poczulam, a teraz mam w sobie dwumiesieczne serduszko:))

Gość buhahahahaha
no widać, że nie wiesz... istnieje coś takiego jak tabletki po...

Gość mikaaaaaaa
tez zawsze mazylam o maletkim dzidziusiu... tylko jeszcze nie w tym wieku.. chociaz podejrzewam ze jkabym byla w ciazy to bym urodzila to dziecko... kocham male dzieci i chyba nie bylabym w stanie zabic swojego... albo bym to zrobila zanim kto kolwiek poza moim chloapkiem by sie dowiedzial o tym ze w ciazy jestem... ale potem bym pewnei cale zycie zalowala... a wiadomo juz czy chlopczyk czy dziewczynka? :) gratuluje wogole ; D

Gość mikaaaaaaaa
dobra. ale sa cholernie drogie. a nie bylam przy kasie..a skoro chlopak mi powiedzial ze nie mial wytrysku a pozatym to byl moj pierwszy raz co zmniejsza szanse zajscia w ciaze to nie kupilam ich..

Gość Kittyyy.
Też spoznial mi sie okres, zrobilam 2 pre-testy i wczoraj dostalam. Alkohol moze miec wplyw na cykl. W zeszle wakacje duzo pilam i mialam 2 miesiaczki w czerwcu i 2 w sierpniu.

Gość puppinka
8 tydzien to jeszcze zbyt wczesnie by znac plec:)) To bylo wogole moje pierwsze USG, niesamowite przezycie, uslyszec w sobie zycie i maluska ksztaltujaca sie fasolke. Jak jeszcze stoi kolo ciebie ukochana osoba to jedno z najpiekniejszych przezyc. Ale do tego tez trzeba byc przygotowanym bo to odpowiedzialnosc juz na cale zycie.

Gość mikaaaaaa
no wlasnie.. hmm. pewnie panikuje zabardzo...

Gość mikaaaaaaaaaaa
no tak... wyobrazam sobie... w sumie czesto wyobrazalam sobie ta chwilee.. ; ] ale 15 lat to zdecydowanie za wczesnie jak na rodzicielstwo...ale trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje czyny... pewnie bysmy wychowali to dziecko z chlopakiem.. ale tak troche jak sobie o tym mysle to szkoda mi mlodosci... bo tak z dziecinstwa musialabym sie zaraz dorosla stac...