Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś mi wrasta brzydkiego

Wrastające paznokcie, grzybica? Co to jest?

Polecane posty

Gość qwertyui
A zbiera ci się ropa czasem albo boli w tej okoliicy? Bo fotka jest trochę mało wyraźna a wydaje mi się że widze zaczerwienienie wału paznokcia. Narazie palec wyglada ok. Ale to moze być początek wrastania. Wtedy płytka paznokcia rośnie zbyt w głąb palca.

Gość to jest wrastajacy paznokiec
uspokoje Cie grzybicy na pewno nie masz :) Natomiast masz praktycznie płaską płytkę paznokciową i to moze byc przyczyna ( a według mnie jest nią na 100%) wrastania paznokci....polecam pedicure w dobrym salonie kosmetycznym (mozna nałozyc klamre na paznokiec, rurke na jego brzeg zeby nie wrastał itd.) w domu natomiast mozesz sobie pod wrastajacy bok podkładac wacik nasaczony azulanem (codziennie swiezy wacik) podwazy to paznokiec (co sprawi ze sie lekko uniesie) dodatkowo azulan wwyleczy zaczerwienie czyli poczatek stanu zapalnego...

Gość cos podobnego
Ja mialam cos podobnego, przez jakis czas mialam dziwna plame pod paznokciem ala odcisk, ale za zadne skarby nei dalo sie tam dotrzec, do tego w polowie paznokcia zrobila sie taka dziwna chropowata linia, i ostatnio znow sprobowalam dotrzec pod paznokiec i pol oderwalam a tam nowy wyrosl, i teraz mam problem bo mam pol nowego i pol starego:/ i nie wiem co robic

Odświeżę ten temat ponieważ mnie samą poniekąd dotyczy. Po pierwsze - mam odciski ale to już trochę inny temat - natomiast w niektórych palcach wrastają mi paznokcie - nie boli mnie to jakoś specjalnie więc pewnie wiekszego problemu u mnie nie ma ale ponieważ sporo się naczytałam na ten temat mogę kliniki iq medica gdzie można wykonać zabieg, dzieki któremu problem z wrastającymi paznokciami zniknie. wcześniej jednak lekarz bedzie musiał ocenic co jest przyczyną takiej sytuacji.