Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzetta

ciaza bez wymiotow i nudnosci- ktoras tak miala?

Polecane posty

Gość dzidzetta

Witajcie, jestem w 8 tygodniu ciazy. poczatkowo odpychalo mnie od niektorych potraw, w tej chwili jednak wlasciwie czuje, ze moge jesc wszystko (co wskazane oczywiscie). Troche martwi mnie, ze nie ma wymiotow ani nudnosci co ponoc jest czesta cecha ciezarnych kobiet. czy jest ktoras formowiczka co przechodzila ciaze bez nudnosci io wymiotow?

Moja mama była 3 razy w ciąży i nigdy nie miała żadnych dolegliwości tego typu. Ja niedawno poroniłam w 8 tygodniu, co jak co, ale mdłości mi nie dokuczały.

Gość dzidzetta
Przykro mi za strate. U mnie akcje serca wykryto wczoraj, okolo przyszlego tygodnia lub za dwa mam sie stawic znow na kontrole. mi asystentka lekarza mowila, ze ponoc nie mam czym sie przejmowac, ale troche mnie to niepokoi.

jestem obecnie w 19 tc ciąży , nie miałam i nie mam mdłości, a wymiotowałam dwa razy, zresztą większość moich koleżanek tez nie miała takich typowych dolegliwości. Ciesz się, bo niektóre kobiety w ciązy spędzają czas w WC zamiast cieszyć się ciążą.

Gość dzidzetta
Karolinka dzieki za pocieszenie:))

To normalne, nie każda kobieta musi mieć mdłości, ciąża bez wymiotów też jest możliwa, wiem to po sobie. Od samego początku czuję się świetnie, choć nie powinnam, bo będę mieć bliźnięta i podobno kobiety z ciążą mnogą gorzej ją przechodzą a ja czuję się super, więc nie wierz we wszystko, co mówią. Wiem, że jest takie przekonanie, że zdrowa ciąza to wymioty, mdłości, zawroty głowy... Ale każda kobieta jest inna i każda ciążę ma prawo inaczej przechodzić. Mnie na początku koleżanki straszyły, bo podbrzusze bolało itp a lekarz powiedział, że nie mam słuchać koleżanek, bo każda ciąża jest inna a zdrowa ciąża niekoniecznie oznacza takiej z wymiotami.

hm u mnie w pierwszej ciazy po prostu rewelka, ani mdlosci ani wymiotow za to apetyt mialam wspanialy( jedynie od slodyczy mnie jakos odzucalo ale to nawet lepiej:)) teraz druga ciaza 10 tydz. i z 2 tyg temu dopiero przeszly mi wymioty ehh i mdlosci ..cos strasznegoo wiec sie ciesz bo jesli nie teraz to napewnmo przy ktorejs ciazy przekonasz sie co to znaczy...a to naprawde nic przyjemnego

Moja ciąża też przebiegała bez nudności i wymiotów:) Owszem odrzucało mnie od niektórych potraw i zapachów, ale starałam się ich poprostu unikać. Niektórzy lekarze twierdzą, że powodem zbyt obfitych nudności i wymiotów moga być duże niedobory witaminowe oraz bardzo zła dieta. Pewnie jak we wszystkim, również i w tym nie ma reguły... Pozdrawiam i życzę dalszego łagodnego przebiegu ciąży:)

Gość A ja jestem w ....
2 miesiącu i też nie mam wymiotów! Zastanawialam się czy to normalne, ale widzę że tak. Mam ładny apetyt i wlaściwie wszystko mogę jesc. Tylko rano jak mam pusty żołądek to mnie trochę muli, ale jak zjem nawet kromkę chleba to mi przechodzi. Poza tym jem małe porcje ale często np; talerz zupy o 13.30 a o 15 trochę ziemniakow i surównkę. Potem o 17 zjadam mięsko z chlebem itd, bo na raz nie wcisnęlabym w siebie calego obiadu - co przed ciąża mi się nie zdażało :-D

dzidzetta kurcze ty sie ciesz ze nie masz zadnych wymiotow i mdlosci bo to wcale przyjemne nie jest...ja od samego poczatku ciazy do 10-11 tygodnia wisialam na kibelku i zywilam sie tylko woda mineralna z wycisnieta cytryna bo co zjadlam to zwrocilam...a teraz jestem w 14 tyg. i mdlosci 24 na dobe:O i jeszcze potrafie sobie zwymiotowac....

Gość dzidzetta
Och pocieszylyscie mnie dzieki Wam:)) Ja jestem dopiero w 8 tygodniu. wczoraj bylo pierwsze usg i serduszko tak ladnie bilo:)) na poczatku jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy to byl czas, ze mnie odrzucalo od kawy i zapachow w lazience. Raz tak mialam ze o malo nie zwymiotowalam na widok recznika. teraz jednak widze, ze przechodzi i generalnie jem wszystko. jedyne co zauwazylam, ze miedzy posilkami musze czasem dojesc cos bo mnie zaczyna kluc. wczesniej tak nie mialam. pozdrawiam

Gość guerre
Witam od 11 lipca odtawilam tabletki wzielam ostatnia i po 4 dniach dostalam okres ok 15 badz 16 nie zapisalam.po tabsach mam 28 dniowy cykl. Ale ok 25 26 lipca kochalam sie z chlopakiem bez konczenia we mnie. Sprwdzilam w kalendarzyku ze mialam dni plodne.obliczylam ze okres powinnam dostac jutro 9.10 ale nie zanosi sie.do tego od ok.2 tyg mam mdlosci cos w rodzaju pustego zoladka wzdecia jezdzi mi w jelitach chodze w nocy jesc ale zjem i nadal jest jakby uczucie pustego zoladka i te lekkie mdlosci tylko w nocy.ciagle jestem glodna i jadlabym tylko mieso,ostatnio zjadlam watrobke gdzie normalnie nie tknelabym chodze spac pozno i caly dzien przesypiam mam wahania nastroju.moje sutki okropnie bolo piersi nie tylko sutki.??do tego zgaga zaznaczam ze objawy mam przed zjedzeniem nie klade sie glodna i po zjedzeniu .czy to pierwsze oznaki ciazy?

jejku czym ty sie martwisz kazda by tak chciala nie kazda ciąz amusi oznaczac zaraz wymioty i mdłość jestes dopiero na poczatku wiec moze cie jeszcze dopasc cos. ja wymiotow nie miałam ale mdłości miałam na sam widok jedzenia które lubie mnie mdliło odrzucalo.takze naprawde ciesz sie ze cie to omija

jejku czym ty sie martwisz kazda by tak chciala nie kazda ciąz amusi oznaczac zaraz wymioty i mdłość jestes dopiero na poczatku wiec moze cie jeszcze dopasc cos. ja wymiotow nie miałam ale mdłości miałam na sam widok jedzenia które lubie mnie mdliło odrzucalo.takze naprawde ciesz sie ze cie to omija

ja w 10tc i mdlosci moze tak jakies mialam, ale to przez moj wczesniejszy styl, ciagle pedem wiec nie bylo czasu na jedzenie, jakies sniadanko, a pozniej wieczorem bardzooo obfita kolacja, a wlasciwie obiadokolacja ciaza zmienila mi te nawyki, nauczylam sie jesc co jakis czas, nawet i co dwie godziny, albo godzine, ale male ilosci jedzenia, na sniadanko pol bulki, naawet jesli byl apetyt na cala albo dwie to wiedzialam ze bedzie mnie mdlilo wiec odpuszczalam sobie i jadlam kolejna polowke za godzine nie zdarzylo mi sie wymiotowac, wiec czasami tez myslalam ze cos ze mna nie tak, ale widzialam juz bijace serduszko na usg :)

Nie każda kobieta musi mieć wszystkie objawy uznawane za "typowe". I nie jest to absolutnie żadną przyczyną do zamartwiania się. Ja nie miałam nudności, nie wymiotowałam, nie miałam zachcianek (no, w każdym razie większych niż normalnie :) ). Za to w początkowej fazie ciąży robiło mi się często słabo - musiałam siadać, przeczekać parę minut, az to minie.

Gość kcsnmkcnkds
za nudnosci i wymioty w ciazy odpowiada niedobor witaminy B6, widocznie u Ciebie poziom jest odpowiedni

Gość kobieta szalona
ja przez całą ciążę nie wymiotowałam czułam się świetnie i wyglądałam pięknie włosy błyszczały i nie wypadały, cera super, biust się powiększył, ale to tak do 4 miesiąca potem zaczęłam tyć, apetyt dopisywał, odrzuciło mnie od papierosów, w ok 4 tyg ciąży jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży było mi nie dobrze jak paliłam, miałam ochotę nagle na wszystko co widziałam w sklepie, słodkie słone kwaśne wszystko na raz jadłam i przeszło po tygodniu ;) przytyłam 25kg od tego dobrego samopoczucia hehe a syn ponad 4kg ;) moja siostra też nie wymiotowała, a dwie koleżanki wisiały nad kiblem prawie do 6 miesiąca ciąży, nie ma reguły, wiadomo ta co rzyga nie utyje dużo :)

Gość abcdabcdabcd
ja nie miałam żadnych dolegliwości :-) tydzień przed porodem poszłam na zwolnienie :-)

Gość Meg111
Ja też nie mam żadnych mdłości.Jestem w 5 tc i mam większość typowych objawów poza mdłościami.I zaczęłam się martwić czy wszystko jest ok,nie to żebym bardzo o nich marzyła ale chodzi o prawidłowy rozwój dziecka,możliwe żeby się jeszcze pojawiły?

Gość gość
Szczerze powiem , że ja też miałam obawy ale jestem w 15 tygodniu i ani razu nie miałam mdłości nie odrzuciło mnie tez od potraw ani zapachów mam smaka na wszystko tak jak przed ciążą poprostu nic nie odczuwam .Pozdrawiam wszystkie mamy