Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o opinie

jak sie czujecie po yasminelle?

Polecane posty

Gość prosze o opinie

musze wziac 1 cykl te wlasnie tabsy-powiedzcie mi jak sie czuejcie?Czy tyje sie od tego czy sa to lagodne tabletki??Tznaczy mniej hormonow maja??Dziekuje z gory za opinie.

Gość Mała_123
Yasminelle to tabletki IV generacji. Zawierają małą ilość hormonów. Nie tyje się od nich bo ponoć nie zatrzymują wody (bynajmniej ja od nich nie przytyłam- biore je pół roku) a wczesniej brałam 1,5 roku Novnette i przytyłam więc te są chyba lepsze. Przynajmniej dla mnie. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Jak dla mnie jedynym minusem jest ich cena...Ostatnio zapłacilam za nie 47,70 zł...

Gość aha dzieki
a na ulotce jest napisane,ze moga powstac od nich torbiele-ja mialam raz torbiela i panicxznie boje sie o kolejnego, a chyba jestem zmuszona wziac tabsy,bo czeka mnie operacja!!! Nie wiem co robic...Prosze o inne opinie...

to sa tabletki V generacji a nie IV dlatego ze gestagen w nich zawarty to drospirenon - ma dzialanie diuretyczne dlatego nie zatrzymuje wody. Moim zdaniem dobre tabletki. Aha - ja place za nie okolo 36-37 zl.

Gość aha dzieki
czy myslicie,ze po 1 cyklu brania moge dostac torbieli albo np przytyje okropnie??Jejku boje sie tabsow tak bardzo,ale nie mam wyjscia!! a moge brac co 2 dzien tablketke??????

Gość tan
jezeli chcesz byc zabezpieczona przed ciaza musisz regularnie przyjmowac tabletki... 21 dni pod rzad a pozniej 7 dni przerwy, jezeli bedziesz brala co dwa dni... to moga nie byc skuteczne

Gość aha dzieki
ale ja nie biore tabsow ze wzgledu na zqabiezpieczenie tylko jako przygotowanie do operacji ginekologicznej.Boje sie bardzo tabsow i chce tylko wiedziec czy moge co 2 dzien brac tabletke????

to bez znaczenia po co bierzesz! masz ulotkę i tego się trzymaj; jedna dziennie codziennie. i jedno opakowanie Cię od razu nie zabije. dlaczego nie dopytałaś u ginekologa? chyba miał powód, skoro Ci je zapisał.

Gość upupupu
upupupu Prosze piszcie czy od 1 opakowanie cos mi sie moze poprzestawiac,bo mam super cykle-ksoazkowe wraz z owu i 14 dni po owulce i sie bbb boje zepsuc wszystko!

Gość upupupu
moga zepsuc gospodarke hormonalna...o to mi chodzilo

aaaaaaaaaaargh jedno opakowanie moze Ci trochę rozregulować następny cykl - ten pierwszy po odstawieniu pigułek. zjesz ostatnią pigułę - krwawienie z odstawienia - cykl. i ten cykl może - MOŻE, nie musi!! - się trochę zachwiać, ale po miesiączce powinno wszystko wrócić do normy. nie mozesz brac tabletki co drugi dzien, musisz brac codziennie. apetyt trochę większy miec możesz, ale od powietrza nie przytyjesz. nie bedziesz żreć bez opamiętania - waga nie skoczy. po jednym cyklu torbieli nie dostaniesz. swoją drogą - występuja one niezbyt często, co w standardach medycznych oznacza bodajże 1 przypadek na tysiąc. wiec bez histerii. zresztą - czy podzieliłaś się swoimi watpliwościami z lekarzem? jesli powiedział ze do operacji masz brac tabletki, to gdybyśmy tu powiedziały "nie bierz" - nie bralabys?? bardziej uwierzysz nam niż lekarzowi?? jaki absurd dla mnie...