Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysz biedna kościelna

nie mam kasy, by zapłacić rachunek za prąd...

Polecane posty

Gość gosc1303
witam mam na imie magda. mam bardzo ciezka i trudna do zrozumienia sytuacje finansowa. bardzo prosze o pomoc , dla nie każdy grosz sie liczy. to moj numer konta 23 1140 2004 0000 3102 7473 7559 , za każdą złotówke bardzo dzieuje

Gość gość
up

Gość Loootta
Teraz nie ma lekko... Wiem coś o tym. Z prądem przede wszystkim... U mnie to ledwo regularnie się płaciło.. Teraz jest lipa, bo sama kombinuję i myślę o zapłaceniu kolejnego rachunku i jestem dobrej myśli, że się to rozwiążę. mysz biedna kościelna pewnie się już ułożyło :D

Gość gość
Taki sam problem,co mam robić????

Gość Nie chcę się poddać
Witam. Potrzebuję pomocy a mianowicie. Ojciec w trakcie rozwodu oraz wyprowadzki narobił mi długów za prąd UWAGA 3149 Zł. - Odkładałem na czarną godzinę... Osobiście spłaciłem owy dług, ponieważ nie było żadnej innej opcji by spłacić to w ratach, teraz rachunek za sam prąd wynosi 639zł miesięcznie/szacunkowo, które muszę zapłacić... Doszedł teraz jeszcze rachunek za wodę 239zł oraz za czynsz 91zł. Łącznie wynosi to 969zł. Sprawa wygląda tak, iż jestem na rencie, którą dostaję miesięcznie w wysokości 550zł z powodu posiadania epilepsji/padaczki. Z powodu w/w choroby nikt nie chce zatrudnić takiej osoby, więc nie jestem w stanie tego spłacić, a co dopiero myśleć o jedzeniu lub gdy zachoruję. Czy miał ktoś może podobny problem i rozwiązał go, czy należy mi się jakaś dotacja z mopru pomoc finansowa lub opłacenie chociaż części rachunków? Dodam iż ja, mama oraz ojciec mieszkaliśmy w tym samym domku jednorodzinnym. Mama nie ma jak pomóc, ponieważ również jest na rencie z powodu epilepsji a ja już naprawdę nie wiem co robić... Jeżeli był ktoś w takiej sytuacji i jakoś udało mu się z niej wybrnąć to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.

Gość gość
poprosić o obniżenie prognoz nanpierw trzeba

Gość gość
Idź do energetyki, powiedz, że chcesz płacić co m-c wg wskazania swojego licznika a nie wg prognozy. Powiedz o swojej ciężkiej sytuacji. Na 100 @ jestem pewna, że można tak zrobić.

Gość gość
Witam. Dziękuje za szybką odpowiedz, nad ranem wybiorę się i zapytam czy będzie taka możliwość jak piszecie. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
ja jak nie mialam kasy na fajki i piwo to rozkladalam nogi pod monopolowym...

Gość aneta997
po pierwsze sprawdz swoja umowe z dostawca pradu. mozliwe ze masz przestarzala i niekorzystna. teraz duzo ludzi tak ma. przenies sie do innego dystrybutora energii elektrycznej jak np do AXPO bo ci nowi na rynku maja swietne ceny i bardzo dobra oferte. sama korzystam z axpo bo uwazam ze sa najlepsi i rachunki za prad place bardzo male kazdego miesiaca. jest to pierwsza droga do stalych oszczednosci.

Gość karolinauuuw
zacznij oszczedzac. polecam ci zaczac od obnizenia rachunkow za prad. wcale nie musisz wylaczac swiatelka w lodowce. wystarczy zmienic dostawce pradu. ja korzystam z firmy axpo - moim zdaniem sa najlepsi. sprawdz sama, mysle ze i tobie poprawi byt