Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość She_lka

ROZSTĘPY-jak zmniejszyć ich widoczność?

Polecane posty

Gość She_lka

Witam. Pisząc na tym forum oczekuje porad. Jestem 13-letnią dziewczyną, przy wzroście 164 cm ważę 53 kg. . Mam problem, mianowicie mimo młodego wieku na moich udach,biodrach,piersiach, a nawet kolanach pojawiły się rozstępy. Najbardziej uprzykrzają mi życie te na udach i biodrach :( . Niektóre mają jeszcze barwę fioletowo-czerwoną, czyli są swieże i można je jakoś zlikwidować, prawda? Wiem, że z tymi, które już są blade nic nie zrobię. A więc mam pytanie, czy znacie jakiś dobry krem, który jest niedrogi? Na kremy z wyższej półki niestety mnie nie stać. Może znacie jakieś dobre sposoby domowe lub coś w tym rodzaju? Byłabym bardzo wdzięczna za rady:-) Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Gość na dobrą sprawę
każdy balsam będzie dobry, możesz też spróbowac oliwki dla dzieci. Ważne jest aby skóra była natłuszczona i masowana. Ja z tymi fioletowymi rozstępami męcze się już pół roku i nadal są widoczne.... :(

Gość She_lka
No ja rozstępy mam już od jakiegoś roku :(

Gość na dobrą sprawę
kup szorstka rekawice lub gąbke i masuj przy każdej kąpieli, no i po każdej wcieraj jakiś balsam. Nie wiele więcej da się zrobic. Ja próbowałam róznych preparatów na rozstępy i nic nie dają więcej niz zwykły balsam

Gość mi pomogło
regularne masaże i peeling, jak nie masz kasy to nacieraj skórę zwykłym cukrem lub solą kuchenną zmieszaną z olejem czy oliwką i krem Cepan, rewelacja po ok. 2 tyg. regularnego stosowania rozstępy robią się z fioletowych takie jasnoperłowe, cienkie kreseczki zostają i nawilżanie skóry to podstawa można też łykać olej z wiesiołka w kapsułkach na regulację hormonów, ponieważ przyczyną rozstepów w okresie dojrzewania nie jest jak się powszechnie sądzi za szybki wzrost, ale nadmiar kortyzolu w organizmie, rozstępy wtedy pojawiają sie nawet u szczupłych dziewcząt i chłopców

Gość She_lka
Mi pomoglo - bardzo dziękuję za radę:)) Na pewno się spróbuję do tego zastosować:)) jeszcze raz dziękuję:))