Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikkkkka

Jaka rase psa wybrać?

Polecane posty

Gość szmaticzka na paticzku
jak ktos wczesniej napisal labrador da zlodziejowi podrapac sie po brzuchu, jest to rasa zbyt miekka na wieksza agresje wobec złych ludzi chyba ze tresura... osobiscie wybrałbym wodołaza (nowofunland)

Gość sznaucer olbrzym

Gość szmaticzka na paticzku
wodołazy to typowe misie, ale nie zawsze, w kazdej sytuacji potrafia sie odnalezc, bez tresury

Gość gosianica
a wicie co rasowy wcale nie lepszy od kundla :) moja sunia nie da nikomu wejsc do domu narobi halasu a jak trzeba to gryzie a tak jest taka maskotka

Gość jajajajjajajaj
niektórzy chyba nie wiedzą co piszą-autor postów jasno napisał o jakiego psa mu chodzi i do czego ma być przeznaczony a typy niektórych mnie rozwalają labrador ma być stróżem?golden?-no chyba to przegięcie lekkie amstaff pitbull?-to psy które moga być agresywne,ale do innych psów,prawidłowo wychowane/oczywiście mówimy o psach tej rasy a nie pseudo psach w typie bo tu bywa różnie/-nigdy nie są agresywne do ludzi-choćby dlatego,że są to psy kiedyś stworzone do walk więc nie mogą być agresywne do ludzi.Osobiscie nie znam psa tej rasy,który byłby agresywny w stosunku do człowieka-może być na pocątku jedynie ostrożny-poza tym te psy nie mogą mieskać za bardzo na dworze bo nie mają podszerstka więc najnormalniej w świecie byłoby im zimno:-)

Gość jajajajjajjajajaja
a z jakiego powodu ten strach?

Gość dziwa
witam;) zdecydowanie polecam berneńczyka:) maja one wszystko !! sa posluszne, wdzieczne, masywne, obronne, piekne itp. mam tego pieska i nie oddalabym go za zadne pieniadze!! jednak jest to lekki wydatek ale zalezy jaka kto ma sytuacje matetrialna ;) w kazdym razie piesek jest swietny ;)

Gość myszka159
witam a ja polecam cane corso italiano to idealny pupil i pies struzujacy szybko sie uczy , szybciej niz inne psy , w razie zagrozenia dla wlasciciela od razu staje w jego obronie