Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyslony taki sobiex2

Schizofrenia paranoidalna

Polecane posty

Gość zamyslony taki sobiex2

Moze przesadzam, ale czy nie przyszlo wam do glowy, ze urojenia zdrady i inne nerwowe zachowania moga byc objawami tej choroby u waszych partnerow? Moga to byc naprawde rzadkie przypadki... http://pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia_pa ranoidalna P.S. Powalilo mi sie z tematem - teraz jest dobrze.

Gość matrabba
objawy sa szokujace... i wiele osob takie ma, ale moze nie posadzajmy zaraz wszystkich o cos takiego...

To mi się raczej kojarzy z nerwicą, a nie schizofrenią... Urojenia zdrady nie są charakterystyczne dla schizofrenii.

Gość kujnak
Arpeggio, ale doczytaj dobrze... Poza tym moze to byc polaczone z innymi problemami, nie musi byc samo... tak mysle...

Gość pulpecik82
dokladnie... wiele osob tak reaguje... nie ma w tym nic niespotykanego, ale nie wiem, czy od razu trzeba taka osobe nazywac chora psychicznie.

Gość floyd5
Ta choroba dotyka co 100 osobę , a więc 400 tys ludzi.Mało kto zdaje sobie z tego sprawę.

Gość floyd5
Tylko 30 % chorych jest świadoma , że choruje na schizofrenię. Pozostali myśla , że są jedynie nieudacznikami, albo mają ciągłe stany depresyjne lub nerwicow-lekowe albo są całkowicie zdrowi.

Kto się nad tym zastanawia to chyba schizofrenika nie widział. To bardzo poważna choroba psychiczna.

Gość ginola753
Zdecydowana większość chorych żyje do końca życia nieświadoma, a słabe napady traktuje jako powracające stany lękowo-depresyjne. Dopiero na wyrażne objawy zaczyna reagować otoczenie, a często chory dalej nie zdaje sobie sprawy, że jest naprawdę w stanie postępującej choroby (utrata kontaktu z rzeczywistością ).

Gość liliaaaa
czyli część tych lękliwych i znerwicowanych to nieświadomi schizofrenicy?

Gość specjalistadrewna
floyd5 - dokladnie tak jest... Lily - no ja znam taka osobe, jest mi znana, a moze mi sie wydaje z ta choroba tak naprawde, bo nie chce za wiele sobie pomyslec, ciezko mi z tym... :(

Gość jacenty_pażdzioch
Moje "urojenia zdrady " okazały się rzeczywistością, a ja wkrótce potem dowiedziałem się , że jestem schizofrenikiem !!!

Gość aaaaaaaaas
mój ojciec ma schize paranoidalna i te objawy z tą zazdroscia i podejzliwoscia sa na poczatku dziennym praktycznie, bez awantur bo bierze leki.. gdyby nie one to strach pomyslec. widzialam juz jego nawroty.. horror.