Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cinkocinko

Jak zmniejszyć SPALANIE BENZYNY w samochodzie?

Polecane posty

Gość Cinkocinko

Niedawno kupiłam swój pierwszy samochód - Cinqucento. W moich obliczen wynika, ze pali on 6,3 i wg mojego ojca to duzo jak na ten samochód. 1. Czy spalanie mogło być większe przez długie jechanie na ssaniu? 2. Czy im niższy bieg tym więcej pali? 3. Jak jeździć by palił mniej?

Gość asiowiczka
Mi się wydaje,ze im szybciej się jedzie tym mniej pali

Gość rgffdgfg
trzeba bylo isc po rozum do głowy zanim sie kupilo.... jak chcialas mniej palic to moglas wybrac diesla a jak szybko jezdzic to diesla z turbiną... w ogole TDI to nr 1, tyle w temacie 🖐️

Gość Cinkocinko
Kupiłam jaki kupiłam i na jaki mnie było stać. Nie ma co teraz biadolic. Powiedzcie co mam teraz zrobić by zmiejszyć spalanie.

Jeździsz samochodem i nie masz pojęcia, na jakiej zasadzie on działa? O boziu.... Poczytaj albo ojca może zapytaj, na czym ssanie polega, czym się różni np. jazda na trójce od jazdy na piątce (czwórce w cienkim), nawet na logikę to wiadomo, jakie są odpowiedzi na te pytania. Myślenie nie boli, kobieto!

Gość ...czarownica....7
załóz GAZ i bedziesz miał najdrozszego cinkusa na swiecie

Gość jakajaka
własnie jak sie szybciej jedzie to wiecej samochod pali do autorki staraj sie jezdzic jak najwiecej na najwyzszym biegu

Gość oszczędzanie paliwa
nie dodawać gazu ostro naciskać na pedały lekko przed światłami zwalniać stopniowo nie hamować nagle nie naciskać gwałtownie typu --gaz -->hamulec jeździć płynnie okna zamknięte bo otwarte stwarzają opór

Gość Cinkocinko
Ewo, dopiero zrobiłam prawko i kupiłam pierwszy w zyciu samochód. Moze Ty się urodziłaś z tą wiedzą- ja nie. Dziękuję za odpowiedzi zyczliwych osób. Dobrze, że takie jezscze są.

Gość Arturooo
Masz w sumie dwa wyjścia albo zrezygnujesz z auta albo będziesz jeździła ekonomicznie :) http://www.darmowekilometry.pl polecam zapoznać się z tą stronką, bardzo fajnie wszytko wytłumaczone jak oszczędzać na paliwie :)

Gość gość
Każdy dobry wynalazek jednym służy, a innym szkodzi w biznesie. To jest największą wadą magnetyzerów amerykańskich i multimagów. Warto wiedzieć więcej na ten temat. Polecam stronę www.multimag.pl