Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia090981

bardzo niskie ciśnienie krwi

Polecane posty

Gość juriss
Ja bym proponował coś takiego jak Simple Sanity. Mam na to 3 lata gwarancji, także całkiem sporo. Kupiłem dobre pół roku temu i póki co sprawuje się bardzo dobrze. Mierzymy ciśnienie w domu praktycznie co dziennie, tak więc ma trochę pracy, ale jeszcze nic się blokowało, nie zawieszało itp.

W sumie tak ja mam podobne ale funkcjonuje normalnie. Lekarze się dziwią ale jak im tłumacze, że w niczym mi to nie przeszkadza to mówią że nic nie muszę z tym robić. A jeśli masz jakieś negatywne objawy to masz niedociśnienie które można leczyć. www.100club.pl

Gość kubon777
My z żoną zamawialiśmy niedawno automat naramienny od Sanity – Simple. Nazwa nie przekłamuje jest faktycznie prosty ale to zaleta moim zdaniem. Nie ma tysięcy nikomu niepotrzebnych funkcji tylko te podstawowe – mierzy, zapamiętuje wyniki i daty pomiarów, nie ściska ręki tak jak inne aparaty gdzie często aż człowieka boli. Wyświetlacz jest dość sporych rozmiarów, lcd, wszystko widać nawet jak w domu światło jest nie za dobre.

Gość irelia1990
Niegłupio chodzi aparat Simple. W tym sensie niegłupio że szybko napełnia mankiet i nie uciska ręki aż do siniaka...wcześniej to miałem taki automat że przez kilka minut po badaniu to ręką nie szło ruszyć.

Gość jurkapol
Dobre parametry ma aparat Senior. Ogólnie wszystko tu jest duże, wyświetlacz bardzo ładnie pokazuje wyniki i ostatnia rzecz, że pamięć jest pojemna, dużo badań się zapisuje i można do nich potem sobie wrócić.

Gość renata888
Jest do kupienia za niewygórowane pieniądze Simple polskiej firmy Sanity, mam używam i nie mam uwag.

Gość elwira1999
Polecić mogę ten co sama używam, czyli Senior w zestawie zasilaczem, bardzo ma fajny wyświetlacz i przyciski, czytelny panel sterowania.

Gość gość
Senior z zasilaczem jest bardzo praktyczny, nie uciska, pamięta ponad sto wyników, długo na jednym ładowaniu pracuje.

Gość beasta1990
Ładnie łapie pomiar nasz Simple, stary automat to się zacinał, przerywał pompowanie, tutaj takich sytuacji jak na razie nie ma.

Gość gość
Mierzymy ciśnienie w domu ostatnio automatem Senior z zasilaczem, wcześniej mieliśmy taki przedpotowy na pompkę...to była zabawa dopiero :P

Gość gość
Wygodny jest Senior do codziennego pomiaru, teraz jeszcze można kupić wariant z zasilaczem co moim zdaniem jest dużo lepsze niż zasilanie z baterii

Gość gość
Mamy ciśnieniomierz od zeszłego roku dopiero i to jest Easy Med, niemieckiej marki akurat, dobrze działa, nie mam zastrzeżeń.

Gość gość
Wybraliśmy do nas do domu ciśnieniomierz Simple i wrażenia są dobre, nie zacina się pompka, można zrobić jedno badanie za drugim bez problemu

Gość gość
Kupowaliśmy Senior nie tak dawno, to było na prezent dla dziadków i sobie chwalę, model jest z zasilaczem chcieliśmy żeby mogli sobie w razie potrzeby podładować a nie tylko baterie...i baterie..

Gość gość
Świetny przejrzysty wyświetlacz ma Easy Med, w końcu mam ciśnieniomierz na którym widzę jakie mi ciśnienie wyszło a nie muszę się tego domyślać :P

Gość gość
Często ostatnio mierzę ciśnienie i musiałem zainwestować w lepsze urzadzenie niż mieliśmy wcześniej, teraz używamy polskiego modelu Senior z pamięcią na 120 wyników także dużo lepiej jest mi kontrolować zmiany i bardziej uwagę zwracać na to co robię, jem i ogólnie.

Gość gość
Jest taki ciśnieniomierz od Sanity jak Senior – polecam. Nie zacina się, równo pompuje, wyświetlacz i klawisze ma powiększone, z myślą o osobach nieco starszych gdzie ta sprawność manualna i wzrok są już jednak momentami mocno ograniczone.

Gość gość
Ja również mam Seniora. Ale tak prawdę powiedziawszy to dotarł do mnie dopiero parę dni temu. Także mogę powiedzieć że dopiero uczę się urządzenia, obsługi, odczytywania badań z pamięci i tak dalej. Pierwsze wrażenia mam korzystne. Myślę, że za tydzień czy dwa już powinnam radzić sobie z całym sterowaniem bez problemów.

Gość gość
Dostałam ciśnieniomierz Senior z dołączonym do kompletu zasilaczem od brata już jakiś czas temu. Mierzy dokładnie wyniki są pokazywane ładnie czytelnie, nie mam pod względem precyzji pomiarów jakiś uwag. Samego zasilacza trochę się obawiałam ale jednak jest to lepsze rozwiązanie niż baterie.

Gość gość
Zdarza mi się sprawdzić sobie natlenienie krwi jak jestem u brata on ma taki specjalny sprzęt, to się nazywa DuoControl.

Gość gość
To prawda że Senior jest bardzo delikatny dla ręki podczas pompowania, mankiet się nie wżyna w renke nic nie boli.

Gość gość
Mierzymy ciśnienie w domu raczej okazyjnie ale jednak warto mieć na wszelki wypadek ciśnieniomierz w apteczce. Zamawiałam online Easy med jakoś na początku roku. Mierzy szybko mankiet łatwy w upięciu na ramieniu, prosta obsługa która ogranicza się tak naprawdę do wciśnięcia jednego guzika.

Gość gość
Polecam Senior z zasilaczem na prezent dla babci czy dziadka, moi dziadkowie używają i nie mają żadnego problemu z zapięciem mankietu czy włączeniem badania.

Gość gość
Ten easy med bedzie dobry na prezent dla mamy? nie cisnie ?

Gość gość
Gdzie zamówię ciśnieniomierz senior? jak wygląda gwarancja?

Gość karolina
Dnia 23.10.2018 o 15:54, Gość gość napisał:

Mierzymy ciśnienie w domu raczej okazyjnie ale jednak warto mieć na wszelki wypadek ciśnieniomierz w apteczce. Zamawiałam online Easy med jakoś na początku roku. Mierzy szybko mankiet łatwy w upięciu na ramieniu, prosta obsługa która ogranicza się tak naprawdę do wciśnięcia jednego guzika.

Easy Med ma moja siostra i sobie chwali, sama też mam zamiar wziąć coś takiego. Najbardziej podoba mi się tutaj chyba ta prostota – jeden przycisk uruchamia cały pomiar.

Gość sara

Korzystamy od jakiegoś czasu z ciśnieniomierza Senior w domu i wszystko działa prawidłowo, bezbłędnie jeśli chodzi o wyniki.

Gość dawidd
Dnia 2.01.2019 o 12:47, Gość sara napisał:

Korzystamy od jakiegoś czasu z ciśnieniomierza Senior w domu i wszystko działa prawidłowo, bezbłędnie jeśli chodzi o wyniki.

Z takich ciśnieniomierzy dostosowanych bardziej dla osób starszych to podpowiem własnie Seniora. Ojciec z niego korzysta i sobie chwali.

Gość sara

Duży ładny czytelny wyświetlacz i tak samo dobrze widoczny przycisk nawigacji ma mój Easy Med. Poręczny kształt, szybki pomiar bez takiego uciążliwego a czasem nawet bolesnego ucisku ramienia jak to się zdarzało kiedyś w tych ciśnieniomierzach starszej generacji.