Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalnana

CHLAMYDIA-czy ktos chorował na to paskudstwo???

Polecane posty

Gość naturalnana

jak w temacie.opiszcie prosze przebieg choroby od objawow do całkowitego wyleczenia zdaje sie ze to mam ale nie jestem na 100%pewna objawy mam takie...

Gość naturalnana
nikt nie miał?...ale wam dobrze...:(

Gość ja mialam
ja to mialam i to dluzszy czas:( jest to strasznie trudne do wyleczenia;/ ja ogolnie mialam objawy podobne do grzybicy..swiadz uplawy czasem pieczenie no i powodowaly zapalenia przez co stosunki byly strasznie bolesne:( mialam robione na to badania i wyszlo wtedy ze mam ;/ zaraz takze badali partnera i choc wyszlo ze jest zdrowy to profilaktycznie bral rozne leki. jest to ciezkie do wyleczenia ale mozliwe.ale TRZEBA to leczyc bo nie leczona prowadzi do powaznych schorzen:( zreszta poczytaj na internecie... dbaj o siebie i zycz epowrotu do zdrowia:)

Gość ja iałam-a powiedz
jakie badania trzeba zrobic na to?czy zwykła cytologia wystarcza? i jak dlugo sie leczyłas?

Gość ktos jeszcze

Do zdiagnozowania chlamydii trachomatis (jak rozumiem - chodzi Ci o tę z układu moczowo-płciowego, a nie płucną) należy zrobić badanie pcr. Przeciwciala ELISA są niemiarodajne, zbyt dużo wyników fałszywie dodatnich i fałszywie ujemnych.

Gość ja mialam
powiem ci ze bylo juz to moze z rok temu i ogolnie badan mialam robionych w cholere bo mialam kilka rodzajow bakteri ;/ wiec niechce nic podac zle;ale z tego co napewno pamietam to mialam i badanie krwi i posiew z pochwy. dostalam na to rozne glubulki dopochowoe..moj chlopak mial tazke badanie krwi i posiew nasienia.nabiegalismy sie duzo i leczenie takze bylo przykre:(