Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlllftggfhg

Czemu panuje mit ,że mleko tuczy ??przecież to bzdura!

Polecane posty

Gość mlllftggfhg

dietetyczka ostatnio powiedziala mi ze moge spokojnie pic mleko 3.2% nawet litr dziennie i nie utyje bo to mit ze mleko tuczy? wiec nie wierzcie w to jak wam powie ktos ze tuczy bo to bzdura..

Gość twoja dietetyczka to idiotka
nie mam słów. poza tym mleko przyspiesza skutecznie starzenie sie z uwagi na wysoką zawartość metioniny, obniża poziom przeciwutleniaczy we krwi itd. NIE POLECAM

Gość JA slyszalem ze sie chudnie
po mleku bo ma bialko a bialko przyspiesza spalanie i odchudzanie. wiec mleko odchudza jak cos a nie tuczy.

Gość wole sie napic
3, 2% , niz ten syf odtłuszczony , który nieudolnie imituje mleko :o a najlepiej wszystko odtłuszczone, ze zwymiotowac idzie

Gość pewne jest ze mleko
odtluszczone jest niezdrowe

a mi sie wydawało że pijąc mleko odkłada sie laktoza, zresztą tak mnie uczono :O Cos mi sie widzi że ta twoja dietetyczka... co do białka to mleko 3.2% ma go raptem 4g w 100mil. to mniej niż w kefirze czy maślance.

Gość Dieta niskotłuszczowa jest
nadal najlepsza. Zwłaszcza dieta niskotłuszczowa i wysokobłonnikowa jednocześnie (czyli wysoka podaż warzyw i owoców, a minimalna tłuszczów). W wielu badaniach zademonstrowano że taka dieta nie tylko powoduje spadek wagi, ale dość skutecznie chroni przed nowotworami. Tłuszcze generalnie ulegają szybkiemu utlenianiu, w tym niektóre (wiele z grupy omega-6) zwiększają istotnie ryzyko chorób cywilizacyjnych.

Gość odklada sie laktoza
a nie tłuszcz mleko nie tuczy gdyby tak bylo wszyscy co pija mleka duzo byliby grubi

Gość Głupoty gadasz bo
tłuszcz się odkłada znacznie ŁATWIEJ niż cukry

Gość mleko nie tuczxy