Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaa20

jestem w ciazy i nie wiem jak powstrzymac mdlosci

Polecane posty

Gość jaaa20

moze macie jakies sposoby,zeby powstrzymac mdłosci,i hafty bo juz mam tego dosyc od dwóch miesiecy sie mecze z tym;/

Możesz próbować ale niekoniecznie zadziała. Ja wymiotowałam do 20go tygodnia, do 7 razy dziennie. Zwracałam jeszcze zanim nabrałam pewności, że zaszłam (trochę przed terminem miesiączki). Próbowałam różnych cudów: imbiru, wody z cytryną (jako jedyna trochę pomogła), jedzenia mało o często, przegrywania czegoś przed wstaniem.. nic nie pomagało.Poczytaj trochę w necie, rad znajdziesz mrowie. wpisz w google: nudności w ciąży.Wiele dziewczyn pisze, że pomaga im kiwi, zjedzenie sucharka przed wstaniem...Ja mogłam jeść jedynie pomarańcze, ryby wędzone, płatki na mleku, zupkę chińską, pić mogłam tylko mleko i colę. Nawet woda mi śmierdziała. Tak się żywiłam pierwsze 5 miesięcy, wszystko inne lądowało w toalecie.

Dodam, że jeśli nic nie pomoże, to możesz wybrać się z tym problemem do lekarza. Jak zaczęłam tracić za dużo na wadze i żelazo w tabletkach niewiele dawało w podniesieniu hgb, to lekarz przepisał mi czopki Torecan ale nie zdążyłam ich wziąć, bo wymioty ustały.

Gość no włąsnie co lekarz mówi
a co lekarz na to ? ja miałam Torecan, pomagał, ale i tak rano mogłam zjeść tylko suchą bułkę i popić ciepłą wodą z sokiem wiśniowym, ale Torecan skutecznie zahamował wymioty i nie traciłam na wadze, tylko poranne mdłości zostały, ale obiad już normalnie jadłam

Gość ile ja bym
dala zeby miec takei mdlosci:(

ja mialam wyprobowany przez siebie sposob na wymioty kazego ranka kiedy tylko wstawalam z lozka juz bieglam do lazienki,tego nie moglam zatrzymac,alr wymiotowalam tylko raz dziennie. Bralam szczoteczke do zebow i kazdego dnia nowa szorowalam zeby w taki sposob zeby zmusic sie do wymiotow za caly dzien:) i mi to pomagalo,rannych nie dalo sie uniknac ale wiedzialam,ze bede wymiotowala tylko raz,sprobuj moze i tobie to pomoze:) zapewniam,ze niedlugo same ustapia,sa uciazliwe ale badz silna pozdrawiam

Spróbować zawsze warto, ja wymiotowałam sokami żołądkowymi aż do końca, kiedy nie było już czym zwracać.I tak co kilka godzin :)

Gość glistha69
Pij dużo wody, ssij kostki lodu tylko nie przesadź bo się przeziębisz;), jedz migdały (dobre też na zgagę)... to tyle co mi się nasunęło...