Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może tym razem się uda

może się uda? dziewczynka - kiedy próbować?

Polecane posty

jestem mamą, w ciążę zaszałam zaraz po odstawieniu tabletek (w pierwszym cyklu), przyznam się, że nie myślałam, ze pójdzie tak gładko, ale udało się, jesteśmy szczęśliwymi rodzicami chłopca, teraz planujemy rodzeństwo dla Niego, odstawiłam właśnie tabletki antykoncepcyjne, miesiączkę dostanę w pt 21.08, cykle - jeszcze przed tabletkami trwały zawsze 29 dni, być może uda się już za pierwszym razem, kiedy więc najlepiej próbować by zwiększyć prawdopodobieństwo spłodzenia dziewczynki?

Gość Gwiezdziste niebo
Tu na kafe byly jakies topiki o planowaniu plci, generalnie slyszalam ze do 10dc trzeba probowac a potem stop, ale w sumie kazdy ma inny cykl wiec to tak mniej wiecej. Proponuje Ci kupic w ksiegarni ksiazke pod tytulem "Zaplanuj płeć swojego dziecka", podobno jest swietna. A probowac nalezy gdzies 2-3 dni przed owulacją.

gwieździste niebo- to co piszesz potwierdza się z tym co wcześniej czytałam, z moich wcześniejszych obliczeń, powinniśmy próbować max do 1 września, może podpowiedzą coś mamusie, którym udało się zaplanować?

My staralismy sie o dziewczynke 4 dni przed owulacja, myslalam, ze zolnierzyki tyle nie przezyja, ale udalo sie... Okazalo sie, ze jest to ciaza blizniacza :-D dwujajowa, jest chlopiec i dziewczynka :-) wiec sama widzisz, jak to z tymi metodami jest, mielismy 50% szansy, ze bedzie drugi chlopiec jednak... Niemniej zycze Ci powodzenia... ;-)

Słyszałam że na samym początku dni płodnych ale z tego co pamiętam z biologii, nie da się tego zaplanować

Karolina M - ale mi dałaś do myślenia z tymi bliźniakami, mojego męża dziadek miał siostrę bliźniaczkę, więc jeśli dobrze kojarzę to mąż też ma szansę na zostanie ojcem bliźniaków, troszkę się zeschizowałam, spróbuję jednak 1 września - chyba dobrze policzyłam?

Gość jeśli potrafisz okreslić
owulację, to skoro chcesz córkę to na 2 dni przed nią. Jeśli w dzień owulacji to będzie chłopak. Te męskie szybciej giną a żeńskie dłużej żyją, więc jeśli przed owulacją, to tylko żeńskie dotrwają. A może spróbuj wg tej tabelki? http://www.jolmys.webpark.pl/ Mnie się sprawdziło :)

Gość jesli
jesli nie wiesz w jakich dniach wystepuje u ciebie owulacja to kup sobie testy owulacyjne i zacznij robic je na pare (ok.5) dni przed terminem owu jaki wychodzi z kalendarzyka. Na jakies 4 dni przed takim terminem juz sie kochajcie. Przy pierwszym pozytywnym wyniku testu owu rowniez, bo on wskazuje, ze owulacja nastapi w ciagu najblizszych 36-24h - a potem juz przystopujcie, bo w dniu owu rzeczywiscie moze wyjsc chlopak. powodzenia!