Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperadoscPRAWDZIWY

czy za pensje 2 tys moze przezyc 3 osobowa rodzina

Polecane posty

niedlugo rodzi mi sie dziecko narazie nie mam pracy od pol roku szukam i zastanwiam sie czy za pensje 2 tys bede mogl przezyc ,rodzice kupia mi mieszkanie na kredyt oni beda splacac ja tylko czynsz wyzywienie i inne pierdoly czy za 2 tys jestem w stanie przezyc?

Tak - ale będziecie musieli na wielu rzeczach bardzo oszczędzać... I nie da się odłożyc...

Gość gosianica
zaezy ile wam wyjdzie na oplaty.powiedzmy 500.ja na dziecko wydaje 200zl miesiecznie +nagle wydatki typu leki a reszta na zycie powinno wam starczyc :)

No pewnie że się da :O. ja także w 3 osoby żyje za 1500 złoty [moja pensja] Mama chora,babcia także więc nie pracują :(

moja siostra tez mam malo dziecko i ona wydaje ok 500z-600l na miesiac ,ze mleko -bebilon comfort 200zl ,pampersy 200zl nie mowia o deserkach ,sokach i ciuchach:/

Gość gosianica
moj maz pracuje tylko zarabia 1000zl miesiecznie ja prowadze skup runa lesnego troche dorobie i za to musimy przezyc majac corke 16m-cy

Gość gosianica
no jak kupuje takie drogie rzeczy dla dziecka to i tyle jej wychodzi.ja na mleko bebiko wydaje 80zl na miesiac na pampersy 60zl a po co sloiki sama w domu nie moze nic zrobic?

Gość jaka ja d
Myślę, że się da chociaż ja dziecka nie mam i nie wiem jakie są to wydatki. Jednak ja wydaję dodatkowo prócz opłat 800zł za wynajem mieszkania. Tak więc jeśli wydasz 800zł nawet na dziecko to przeżyjesz. Ja z chłopakiem mamy 2000zł. I za to jemy i opłacamy mieszkanie i dajemy radę. Głodni nie chodzimy. Da się.

Gość da sie tylko
trzeba zacisnąć pasa. Przy dziecku kasa leci. I trzeba kombinować. Np. mleko dla dziecka, jeśli jest alergikiem, tańsze jest na receptę, trzeba tylko poprosić lekarza. Na pampersy nie wydasz dwóch stów, nawet jeśli dziecko będzie mieć przewlekłą sraczkę, nie ma szans. No, chyba, że kupujesz prawdziwe pampersy. Teraz na rynku jest masa dobrych i dużo tańszych pieluch. Da się zaoszczędzić, bez wyrządzania dziecku żadnej krzywdy :)

Gość qwere
Synuś się rodzicom udał. Nie jest w stanie wziąć kredytu ok... ale nawet go nie będziesz spłacał? dla mnie takie zachowanie jest żałosne. Jak mozna do konca zycia zerowac na rodzicach.