Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beejbesia

problem z trądzikiem

Polecane posty

Gość gość
problem z trądzikiem dotyczył mnie kilka lat temu, na szczeście dziś już problem został zażegnany dzięki hydro arch we wrocławiu warto zaufać specjaliście i stosować się do wskazówek

Często przyczyna problemu jest w hormonach, diecie, używkach, źle dobranych kosmetykach albo pielęgnacji. Warto przeanalizować każdy czynnik. Mimo wszystko warto dbać też na bieżąco o twarz w porozumieniu z kosmetyczką/dermatologiem. Wszystko to przerobiłam :) Warto też postawić na odpowiednie kosmetyki, przede wszystkim ważne było dla mnie oczyszczanie twarzy. Nie rękami. Szczoteczką. Bez szorowania, bez podrażnień, bez rozprzestrzeniania stanów zapalnych i bakterii. Braun Face jest dla mnie idealny bo mam cerę wrażliwą a tu można znaleźć odpowiednią nakładkę do tego typu cery.

Ja mam cere tlusta, blyszczaca i czesto pojawiaja sie wypryski na twarzy, dlatego staram sie ja dobrze, dokladnie oczyszczac i matowic. Super sie sprawdza pasta weglowa do mycia carbo detox bielendy, bardzo dobrze zluszcza naskorek, wygladza, odblokuwuje pory. Cera jest swieza, oczyszczona a tradziku zdecydowanie mniej, gdyz produkowane sebum jest uregulowane.

Gość gość
przede wszystkim dobry dermatolog, seria carbon detox jak najbardziej jestem na tak, mam kilka ich masek w zapasie

Gość Wolvvie
Borykałam się z tym samym problemem, a dermatolog ciągle przypisywał mi jakieś drogie leki... :/ W końcu postanowiłam wypróbować coś sama. Na początku brałam leki ale okazało się że problem można załatwić zewnętrznie. Raz zastosowałam maseczkę firmy Zechsal i nie poddawałam się. Po jakimś czasie fajnie wyrównuje koloryt skóry a ponadto pomaga w walce z trądzikiem. Jeśli macie już dosyć biegania po dermatologach to polecam zajrzeć na https://magvita.pl/.