Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dudududuś

TRĄDZIK- domowe sposoby, leki bez recepty??

Polecane posty

znacie jakies domowe sposoby na trądzik? Na średnie objawy? Też ma z tym problem ale mam tak "superowego" dermatologa (a prywatni są bardzo drodzy a mnie nie stac :( ), ze nie chce do niego chodzic juz. rRobią mi sie takie ropne grudki i strasznie bolą... maście :metronidazol, izotrexin, davercin- nie pomagaja, antybiotyki rowniez, wiec nie wiem co jest grane ;/ Znajoma kosmetyczka powiedziała,że to może być "odjelitowe" ;/ O co jej chodzi? o złe odżywianie? nie jem ani dużo czekolady, ani ostrych potraw.. juz nie mam siły na walke z tym cholerstwem, a użerać z doktorkiem też nie.;/ Prosze pomóżcie. Wiem,że tych tematów jest mnóstwo ale każdy problem jest indywidualny.

nikt nie pomoe? rzecież sa tu jacys z tradikim, na pewno, co sobie radza, zwalczyli lub walcza? co z Wami?

Powiem ci tyle do d..y ze wszystkimi kremikami, peelingami, żelami i innym badziewiem. Domowe sposoby nic ci bardzo nie zdziałają. Nie trać nerwów i idz do kosmetyczki tam ci czymś oczyszczą buźkę i będziesz jak nowo narodzona. Uwierz to ci oszczędzi szarpaniny. Nie ma cudów inaczej sie tego trądziku nie pozbędziesz.

Gość
seria vichy normaderm jest świetna

Gość ewelekaaaa
odradzam wszelkiego typu reklamowane kosmetyki na "tradzik" one pogorszaja tylko stan. od kiedy ich nie uzywam nie mam juz pryszczy. na kazdego dziala co innego. ja stosowalam brevoxyl - najlepsza masc, ale swoje przez nia przecierpialam - czerwona twarz, okropne pieczenie - ale tylko na poczatku stosowania. a z ziol mozesz pic i przecierac twarz pokrzywa. polecam tez wierzbownice do picia - swietnie zmniejsza przetluszczanie skory.

tak, na zabiegi tez mnie nie stac za bardzo...;/ no ale moze po znajomosci bedzie inaczej ;) wiem, ze kazdy ma inna cere, inna tendencje ale ile mozna tracic kasy na leki? bez skutku? zastanawialam sie nad hormonami.. no ale tego mi nikt nie powie..tylko lekarz;/ z tym, ze mam takie przeczulenie do sluzby zdrowia,ze nie wiem.;/ znacie jeszcze jakies, moze tansze? slyszalam o zelu "oczar"? uzywal ktos?

A próbowałaś maści cynkowej? Bez recepty w aptece, cena około 2zł. Mi pomaga, ale wiadomo na wszystko potrzeba czasu. Oprócz tego używam żelu przeciwtrądzikowego do mycia twarzy - antybakteryjny. Dodatkowo raz na tydzień maseczki oczyszczającej perfecta cera mieszana. I jest coraz lepiej :-)

Gość grabarka
maseczka z zielonej glinki dziewczyny dodaja utartej cebuli podobno super pomaga