Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Insomnia2000

CZY MOZNA PIC DROZDZE PIEKARSKIE?PROSZE O ODP.

Polecane posty

Gość Insomnia2000

Słyszałam,ze drozdze piekarskie sa bardzo dobre na włosy,pije je od jakiegos czasu.Nie mam jakichs specjalnych problemow z wlosami,ale to tak profilaktycznie. Ale mam watpliwosci,bo slyszalam rozne opinie,ze tylko drozdze piwne w tabletkach korzystnie wplywaja na wlosy,paznokcie i cere,a drozdze piekarskie to trucizna. Natomiast inne opinie,to takie,ze oba rodzaje drozdzy sa dobre,tylko piekarskie nalezy zalac wrzatkiem. Ja robie,tak,ze zalewam wrzatkiem 1-2 lyzeczki,ale takim od razu(jak tylko woda zawre to zalewam),odstawiam do ostygniecia i wypijam.Podobno wrzatek nie zabije witamin,tylko usmierci drozdze.A moze nalezaloby poczekac ok.5min az woda ostygnie tak do ok.80stopni i pozniej zalac?Slyszłam tez opinie,ze powinny po zalaniu odstac 24 godziny,bo inaczej moga wywolac skuki uboczne....Dodam,ze ja wypijałam po ok godzinie i zadnych skutkow ubocznych nie widze jak na razie,wrecz przeciwnie Moze sa tu osoby,ktore piły drozdze piekarskie lub jakaś farmaceutka lub mikrobiolog i znaja się na tym?;p Czy te drozdze na prawde sa takie skuteczne?

Gość
piłam przez jakiś czas - 1/6 kostki drożdży zalewałam wrzątkiem :D włosy przestały wypadać, poprawiła mi się cera :)

Gość Insomnia2000
neurosa1,czyli zalewałas praktycznie wrzącą woda?Bo tak sobie myslałam,czy to nie zabija takze witamin...ale podobno nie:)Jak dlugo piłas?