Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka_________0_

HELP ME! PROBLEM Z ANGIELSKI... JAK TO SIE PISZE

Polecane posty

Gość polka_________0_

jak sie pisze po ang. : Idę rano do szkoły.

Gość fdgdfgdf
I am going to school tomorrow.

Gość polka=============
powielam

Gość polka_________--
na pewno nie tak jak wyżej, ah jacy to ludzie są chamscy, sami nie umieją i innym jeszcze szkodzą

Gość polka______0
Idę do LO cały czas uczyłam się niemieckiego, a żeby być lepszem ang. teraz się uczę od podstaw!!! nie musze wracac do szkoly ;p troche pomysl nast. razem

Gość polka______0
przecież to jest jasne, że nie mogę nie byłam bym w stanie nauczyć się trudnijeszych zdań gdybym podstaw nie znała jakich uczą w podstawowce, ja sie uczylam 9 lat niemca, z reszta skonczmy to, bo nie widze sensu tlumaczyc sie obcym ludzia, dowidzenia

Gość waawaaweewaa
I am going to school in the moring - czas teraźniejszy w sensie, że idziesz teraz I go to school in the morning - czynność powielająca się (często)

Gość polka_____0
dziekuje

Gość uno dos
bo nie widze sensu tlumaczyc sie obcym ludzia obcym ludzia? Wlasnie udowodnilas swoj poziom:D

Gość chgcghcfhfcxhcbfh
ewaewaa czy jakos tak, inteligentko, jak nie wiesz do konca to nie wprowadzaj w blad. To co napisałaś jest prawdą, ale autorka potraktuje pojscie do szkoly, jako powtarzająca się czynność, nie wiedząc, ze Continuous moze byc tez uzyty, gdy mowi o czynnosci, ktora wykona na 100%, bo juz ja zaplanowala i to jest pewne (wiec pewnie ten czas jest adekwatniejszy, jak wczesniej osoby napisaly zreszta). Ale Ty o tym szczegole nie raczylas wspomniec.

Gość polka______0
no przyznaję "ludzia" tu popełniłam błąd niedopomyślenia, co nie zmienia faktu, że staram się być mądrzejsza, z dnia na dzień bogatsza, dziękuję za uwagę, ale sądzę że nie musiałaś tak ironicznie napisać

9 lat zmarnowalaś uczac się bełkotu a nie języka uzywanego na calym świece? ktory kazdy choć trochę powinien znać? gratulacje, pobełkocz po nimiecku na lotnisku w Afryce, Azji ciekawe czy ktoś cię zrozumie. angielski powinien byc uczony priorytetowo

Gość polka____0
mam jeszcze jedno pytanie: Jak napisać po ang, : Jest 13 godzina. wiem że tam jest inaczej.. z góry dzięki

Gość chgcghcfhfcxhcbfh
az mi wstyd - nie osmieszaj sie, majac pretensje do niej. Myslisz, ze ma wplyw na to, jakiego jezyka ja ucza w podstawowce? A moze rodzice nie maja pieniedzy na korepetycje? Raczej pretensje do systemu edukacji, a nie do dziewczyny.

Gość polka________0
moja droga kiedy ja szłam do szkoły były tylko klasy z językiem niemieckim!! ja również uważam, że ang to podstaw, dlatego zaczynam się go uczyć na wakacje, a co do bełkotu to nie byłabym takich pogladów trochę nietolerancyjnych

Gość uno dos
it's one o'clock it's one p.m.

Gość polka______0
jestem poliglotkoł wiec moge miec problemy z jezykami obcymi, tak powiedziała pani pedagog,a niemiecki mi łatwo wszedł do głowy bo mieszkam na slasku i tu połowa ludzi tak mowi po niemiecku od urodzenia

Gość polka_________0
podręcznik kupię dopiero we wrześniu jak bede wiedziala jaki, nie wszyscy sa t

Gość uno dos
az mi wstyd, to wina wladz, ze nadal sa szkoly gdzie niemiecki jest obowiazkowy. Ja tez meczylam sie z nim przez 3 lata w LO i nie mialam mozliwosci wybrac np. francuskiego czy hiszpanskiego. Teraz dzieciaki maja raj na ziemi: wloski, hiszpanski, francuski i to w wymiarze parunastu godzin tygodniowo.

Gość polka____0
podręczniki, książki językowe kosztują przynajmniej ze 35 zł, więc nie mogę sobie na to teraz pozwolić, sądzę że internet, słownik i DOBRZY ludzie mi pomoga, podrecznik kupie we wrzesniu jak bede wiedziala jaki

Gość polka______0
ktoś się pode mnie podszył, nie jestem ze śląska i powyższy post nie ja pisałam

Gość polka__________0
uno dos dzięki

uno dos tez musialam się uczyć niemieckiego, ale angielski mialam 4 x w tygodniu a niemiecki byl dodatkiem 1 w tygodniu. trochę się zdziwilam, ze są szkoly w ktorych taki "nie potrzebny" język jest na 1 miejsu. na swiecie ludzie go nie znają tak jk angielskiego, a język słuzy do komunikacji.