Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózcie mi bo jestem w kropce

Co w przypadku gdzy szefowa...

Polecane posty

Jestem zwolnieniu ( ciąża) ,moja szefowa wyjechała na dwa tygodnie na urlop,wczoraj zaniosłam zwolnienie do firmy i sie o tym dowiedziałam... w związku z tym nie zaniesie mojego zwolnienia do Zusu , czy taka zwłoka 2 tygodniowa ma wpływ na wypłacany zasiłek? a może mogę sama zanieśc zwolnienie do Zusu ? pomózcie

spokojnie... spytałam Tate który jest specjalista z zakresu kodeksu pracy itd. :) Zrób sobie ksero zwolnienia a orginał wyślij listem POLECONYM ZA ZWROTNYM POLECENIEM ODBIORU!!! na adres swojego pracodawcy czyli do firmy. O reszte nie musisz sie martwic pracodawca reszte musi sam załatwić :) pozdrawiam

Dodam,że mam bardzo nieodpowiedzialną szefową i boję sie wysłać zwolnienie pocztą, zawsze może powiedzieć ,że w kopercie było coś innego ..każde zwolnienie zanosiłam osobiście do firmy i brałam pieczątkę własnie na kserokopi... czyli takie potwierdzenie na xero wystarczy?

Gość kasia101
zwolnienie mozna samemu zaniesc do zusu, moj szef nawet sam prosil zebysmy zanosili sami bo on moglby zapomniec, ja wysylam zawsze meza i nie ma problemu.

Gość gotowanejabłka
sama sobie je zanieś, bo u nas też zcasami zpaominałi a ZUS to nie obchodziło że to firma sie spozniala nie ja i potrącali mi zasiłek, nie duzo ale zawsze coś.