Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastazja555

Dlaczego gdzie sie nie obejrze to każdy będzie miał lub ma małe dziecko?

Polecane posty

Gość nastazja555

mam 19 i od jakiegoś czasu zaobserwowałam ze tyle osób w moim środowisku ma małe dzieci, jest w ciązy lub czeka na dziecko (facet) że szok. normalnie musi jakis przyrost czy cus:P -u mnie w rodzinie kuzynka urodziła 3 miesiące temu- 25 lat -koleżanka mojej siostry tydzien temu-20 lat -moja kumpela ma półroczną córeczke-22 lata -znajoma z liceum ma roczną córeczke-20 lat -moja dobra kolezanka w ciązy -nastepna znajoma ze szkoły ma małą córke-19 lat -kolega z gim za 2 miesiące bedzie miał dziecko-19 lat -nastepny kolega ze szkoły, jego dziewczyna w 4 mies ciązy- 19 lat -w moim miasteczku 4 dziewczyny mają małe dzieci takie do roku -a jedna jeszcze w ciązy u was tez tak jest?

ludzie się nie zabezpieczają a później tak wcześnie dzieci im się rodzą! nie wiem czy to dobrze, moi znajomi tak wcześnie się nie rozmnażali

Gość nastazja555
moze i sie ie zabezpieczają. ale naprawde przynajmniej 1/3 moim znajomych bedzie miała dziecko. przed chwilą dowiedziałam sie ze mój kolega ze szkły bedzie miał malucha i jestem w totalnym szoku. chłopak pare dni temu skonczył 19 lat i juz dziecko i drugi to samo

Gość ja tego nie zauwazyłam
u siebie. choc wiem ze przyrost jest

Gość do górrrrrrrrrrryy

Gość U mnie to samo
tylko najwięcej ciąż jest wśród nastolatek :O :P

Gość mała_mi__
coś w tym jest u mnie w mieście też taki baby-boom. nie wiem dlaczego. może brak perspektyw, ci ludzie którzy tak wczesnie mają dzieci to najczesciej nie studiuja, nudzi im się i zakładają rodzine

Gość u mnie to samo
wszedzie te mamuski ze swoimi bachorkami:O

Gość Gamoniu
Sam/a jestes bachorkiem

Gość glistha69
E, pewnie prądu długo nie było, to co ci ludzie mieli robić?..:D:D:D:D Pewnie przyrost naturalny jest taki jak zwykle, po prostu jesteś w takiej grupie wiekowej kiedy zaczyna się zakładać rodziny:) a poza tym w ostatnim czasie było ciepło i to wszystko wylazło na zewnątrz, zauważ że w zimie nie widać tak dużo babeczek w ciąży i z małymi dziećmi...

Cóż, taka niezapowiedziana niespodzianka :P Autorko, pewnie twoi znajomi się bardzo cieszą albo chociaż robią dobrą minę do złej gry? :P

Gość ninia de luxe
Również to samo zaobserwowałam u siebie w mieście,to jest jakaś plaga? czy silna chęć posiadania dziecka?Czy wpadki? :o.Większość koleżanek z mojego rocznika(81) ma dzieci które które chodzą już do szkoły lub do zerówki,w tym wieku to akurat zrozumiałe.Natomiast młodych matek lub ciężarnych jest bardzo dużo.Karmią gdzie popadnie pchają się wszędzie z tymi wózkami, zajmują cały chodnik tak że trzeba schodzić na ulicę,lub wypinają ogromne tyłki zaglądając do wózka koleżanki:o Masakra normalnie.Na mnie patrzą jak na odmieńca który nie ma męża i choćby jednego dziecka.Mam partnera od 8 lat jesteśmy razem,ale jeszcze nie chcemy dzieci.Natomiast to gadanie że zegar biologiczny tyka i takie tam bla bla bla wścibskich bab jest żałosne...Kafeteria również jest przepełniona tymi topikami o fasolkach, ciumkaniu,sraniu itp.

U mnie podobie - siostra urodziła ostatnio bliźniaczki - 31 lat - brat cioteczny ma dwójkę dzieci - 28 lat - mój meżczyzna coraz częściej mówi, że chce być tatą - 26 lat :)

Gość grenadinne
odpowiedz jest prosta - ostatni wyz demograficzny w Polsce byl w roku 1983 (szczyt wyzu). osoby, ktore urodzily sie w mniej wiecej tych latach, sa teraz w okresie najlepszym dla reprodukcji, a poniewaz wtedy bylo ich duzo, wiec i teraz duzo sie rodzi (czyli nadchodzi kolejny wyz, nastepny bedzie za +/- 25 lat). kolejna sprawa - jesli masz to 19-25 lat, to zwracasz wieksza uwage na kobiety w ciazy, mezatki, mlode matki, poniewaz jest to czas, w ktorym kobiety zwykle rodza dzieci, wiec logiczne, ze w twoim najblizszym otoczeniu (kolezanki ze szkol, studiow) jest duzo osob, ktore zakladaja rodziny. zapewniem, ze kiedy mialas lat 11, tez bylo duzo ciezarnych, ale nie zwracalas na nie az takiej uwagi, jak teraz.

Gość grenadinne
no i trzeba miec na uwadze, ze czekaja nas jeszcze co najmniej 2 momenty takiego 'szoku' pierwszy - kiedy zorientujemy sie, jak wiele naszych znajomych/sasiadow zostaje dziadkami, i drugi - kiedy zdamy sobie sprawe z tego, ilu naszych znajomych umarlo w ostatnim czasie lub powaznie choruje.

Gość Może zaczyna mijać
głupia moda, że po 30-stce pierwsze dziecko. A ciebie co tak to razi.Każdy sobie robi dziecko jak ma na to ochotę