Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tołpiara

dlaczego tylko co kilka miesiecy mam bóle owulacyjne?

Polecane posty

Gość tołpiara

hej. czy to oznacza ze wtedy gdy nie czuje klucia jajnikow owulacji nie ma? prosze o odpwoeidz i z gory za nia dziekuje

Ból okołoowulacyjny nie jest wyznacznikiem owulacji (może być ból bez owulacji; może być owulacja bez bólu).To objaw dodatkowy, subiektywny. Coś jak migrena przed zbliżającą się miesiączką. niektórzy ją mają, inni nie a ci, co mają, to raz tak a raz nie ;)

Gość tołpiara
czyli to nic złego ze czasami mnie nie boli? wole gdy czuje klucie bo wtedy mam pewnosc ze owulka jest

Kłucie nie świadczy o przebyciu owulacji. Z reszta sama jestem tego przykładem, w cyklu potrafię mieć kilkakrotnie ból owulacyjny a po temperaturze wiem kiedy owulacja wystąpiła na prawdę.Nie, to nic złego.

Gość tołpiara
no właśnie też mnie to zastanowiło, ponieważ potrafie mieć kłucie jajnika przez kilka dni. Zawsze myślałam ze jest to zwiazane z owulacja. jesli nie z nia to czemu kluje???

Bo w tym miejscu jest narząd na narządzie, nigdy nie masz pewności, że boli akurat jajnik a nawet jesli to nie wiesz z jakiego powodu. może być infekcja a może mieć faktycznie związek z cyklem, tyle, że sam moment owulacji nie boli. może boleć rosnący pęcherzyk (który nie musi pęknąć, może się wchłonąć albo przekształcić w torbiel, to też boli), może boleć podrażniona otrzewna, do której wylał sie płyn po uwolnieniu jajeczka.