Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fggddffdggfgffdg

Ginekolog a badanie przez odbyt

Polecane posty

Gość fggddffdggfgffdg

Wybieram się po raz pierwszy do ginekooga, słyszałam, że w takim wypadku może badać przez odbyt. I tu pojawia się pytanie - co, jak tam jest kał? To strasznie krępujące... :/

Gość ytyty
A po cholere chcesz sie badac jesli wszystko OK? Mozg sobie zeskanuj lepiej. No, chyba ze jestes hipochondryczka lub podbniecaja cie takie badania... Im oblecisz potem lekarzy wszelkich specjalnosci??

Gość fggddffdggfgffdg
Skoro nie wiesz po co idę do się nie wypowiadaj :/ Co za kretynka. Może mi ktoś odpowiedzieć? :)

Gość niewiastaaaa
nie rozchodzi się o to czy pierwszy czy 12 raz. tylko o to czy jesteś dziewica. jak się wyproznisz to nic tam nie bedzie, zrob lewatywe to bedzie juz calkiem czysto i nie bedziesz sie krepowac.

Gość fggddffdggfgffdg
O rany, nie zrobię sama lewatywy ;(

Gość qurka ko ko
nic się nie bój.Krępujące to to jest, ale pomysl ż jesteś jedną z 100000000000 któa miała takie badanie, i żadna nie spłonęła ze wstydu. Ja też byłam tak badana i to nie raz i bedąc dziewicą i juz nie będąc :)

Gość moe badac w taki
sposob ale chyba w przypadku gdy jestes dziewicą.... jesli chodzi o to, czy w odbycie znajduje sie kał to słysząłam ze nie lub tylko wtedy gdy sie wupróżniasz

Gość niewiastaaa
w aptece sa zestawy do robienia lewatywy emma chyba to sie nazywa:) to nic strasznego;)

Gość fggddffdggfgffdg
Ah, dziękuję za odpowiedzi. Przeraża mnie to badanie przez odbyt :D :O

Gość niewiastaaa
jestes dziewica czy nie? nawet jak jestes to nieznaczy ze bedzie Cie badal przez odbyt, wszystko się okaze:)

Gość kalinka--
To chyba jakiś stary kretyn by Cie badał przez odbyt. Jeśli idziesz do ginekologa i jesteś dziewicą to normalnie Cię zbada, co za problem, są mniejsze wzierniki. Błona dziewicza to nie jest jakis super ekstra delikatny twór:) Jak zrobi to delikatnie to nic się nie stanie. Poza tym, jeśli masz jakieś problemy ginekologiczne, upławy czy coś to przecież musi zobaczyć czy nie ma tam jakiegoś stanu zapalnego. Przez odbyt tego nie widac:)

Gość fggddffdggfgffdg
Tak, jeste dziewicą. Mam 19 lat i idę pierwszy raz bo od dłuższego czasu nie mam okresu (do tej pory miałam regularnie), ale sądzę, ze jest to powiązane ze schorzeniem jelit (schudłam itd). Tak samo uważa lekarz gastro. Poza tym kilkakrotnie miałam jakieś infekcje, swędziało, były upławy, ale samo przechodziło. No ale w końcu trzeba iść, lepiej późno niż wcale. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Gość kalinka--
Wiesz autorko, zawsze możesz nie zgodzić się na badanie przez odbyt.

Ale bzdury... Byłam w życiu u 4 różnych ginekologów i ŻADEN nie badał mnie przez odbyt, również jak byłam dziewicą. Wziernika używa się przy cytologii, a takie badanie robi się jedynie kobietom, które rozpoczeły współżycie. Każdy lekarz Wam to powie. A pierwszą wizytę u gina powinnaś mieć już dawno za sobą (mnie mama zaprowadziła za rączkę jak miałam 16 czy 17 lat), zwłaszcza, że masz jakieś kobiece dolegliwości! Upławy czy swędzenie to objawy choroby, a ta sama nie znika. Do lekarza marsz i nie bać się, bo to normalna sprawa :) Masz jakiegoś poleconego? Ważne, żeby na pierwszą wizytę iść do wybranego gina. Pozdrawiam

Gość Glupoty jakies
dupskiem sie zajmuje proktolog a nie ginekolog.

Gość a ja jak byłam dziewicą
to mnie badał przez odbyt. Miałam zbyt grubą błonę, tak że nawet rozdziewiczenie zajeło mi i mojemu partnerowi trzy wieczory, a do tego tydzień krwawiłam.... Lekarz wkłada palca w rękawiczce, nie robi tego głęboko, tak że nie ma obawy że będzie tam kał - no chyba że chce ci się w tym samym momencie kupe ;) trwa to kilka sekund i w tym czasie naciska na brzuch. A do tych mądrych kobiet co twierdza że przez odbyt się nie bada - zrozumcie że każda kobieta jest inna i każda idzie z inną sprawą do ginekologa. Ja np szłam kontrolnie, tak żeby pierwszą wizytę mieć już za sobą, a miałam 21 lat ;) Nie było potrzeby badać mnie przez pochwe ryzykując uszkodzenie błony. Jak dziewczyna idzie z upławami to juz inna sprawa - tam trzeba pochwe zobaczyć.