Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kinga1234

nie wytrzymuję z mężem chorym na padaczkę

Polecane posty

Witam. Mam męża chorego na padaczke i jiz po prostu nie moge z nim wytrzymac - ciągle jakieś "ale", jakies fochy, a potem przepraszanie i znowu to samo. juz nawet nie wspomne ze mnie uderzyl. ja juz niewiem czy zakonczyc to malzenstwo czy to znosic przez reszte zycia. chcialm go zabrac do lekarza ale on nie bo sie wstydzi i nie pojdzie. mam 23 lata i nie chce zeby moje zycie tak wygladalo. czy jest tu ktos z podobnym problemem?

Gość yes of course
zabierz go do lekarza bo szkoda gdyby związek się rozpadł a przysięgaliście oboje,, na dobre i na złe, w zdrowiu i w chorobie"(chyba że po cywilnym tylko:)) ale nie można kogoś zostawić bo przyszło to złe, trzeba z tym walczyć a ty nie możesz przecież żyć wbrew sobie, wytłumacz mu to, idźcie do lekarza.

Gość do yes
moherku a jaka to różnica przysięgać w kościele czy w USC? Chociaż jestem katoliczką, dla mnie żadna! Przysięga, to przysięga!

Gość seszka
Spróbuj porozmawiać z mężem, namówić go na leczenie. Najlepiej postaw mu ultimatum. Dlaczego masz cierpieć w tym związku, on też powinien pomyśleć o tobie. Jesteś jeszcze taka młoda, walcz o swoje szczęście, bo jak teraz odpuścisz, to będzie tylko gorzej

Gość może to złe porównanieale
Ja mam psa chorego na padaczke ataki ma dużego typu(drgawki, oddawania moczu) i nigdy mi nie przyszło do głowy go zostawić(oddać uśpić) kocham go bardzo, lecze mimo to ma ataki.Ty masz męża ,skoro jest nim to przypuszczam że go kochasz ,wię nie zostawiaj ,tylko bież do lekarza.On także ma obowiązek dbać o swoje zdrowie i waqsze małżeństwo więc niech idzie do lekarza bo może być gorzej z jego zdrowiem (poważniejsze ataki ,czestsze)Powodzenia

Gość drummm
Z tego co widzę to problemem nie jest tutaj padaczka lecz to, że mąż okazał się bu*em. Odpowiednio dobrane leki mogą praktycznie wyeliminować ryzyko wystąpienia ataku. Wstyd przed wizytą u lekarza oraz przemoc wobec kobiety (w dodatku żony) dobitnie świadczy o tym, że gość jest nieokrzesanym zacofańcem. Kiedy przekona się od niego nie odejdziesz będzie Cię traktował jeszcze gorzej. Młoda jesteś, jeśli teraz zadziałasz to jeszcze sobie życie ułożysz.