Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corka chorej matki

czy jako corka moge zainterweniowac do lekarza w sprawie mojej matki?

Polecane posty

Gość corka chorej matki

Moja mama leczyla sie kilka lat temu u domu psychiatrycznym, i zostala tam wyleczona (m.in z urojen,mowila sama do siebie, atakow agresywnosci w stosunku do najblizszych itp.) od tamtej pory chodzi do psychiatry na kontrole mniej wiecej raz na 2 miesiace, ale zauwazamy w domu ze znowu jej choroba wraca, lezy calymi dniami. nic nie robi,mowi sama do siebie , jakies miny robi:( czasmai juz nie wytrzymuje nerwowo i mowie idz sie lecz, a ona do mnie ze to ja jestem chora i wszysycy w tym domu a od niej zeby sie odpier..:o i podczas tych wizyt u psychiatry zachowuje sie normalnie, miedzy ludzmi tez wmiare ok, wiec doktorka mysli ze ona jest zdrowa i przepisuje jej tylko jakies leki ktore za przeproszeniem gowno pomagaja:( od jakiegos roku je bierze..bo wczesniej brala zastrzyki, (raz na 2 tyg. musiala jezdzic do przychodni zeby jej pielegniarki zrobily) i wtedy byla zdrowa, tylko po odstawieniu tych zastrzykow znowu jej choroba wraca, i z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej:( i czy ja jako jej corka (mam 18 lat) moge zadzwonic do tej doktorki albo umowic sie a wizyte w sprawie chorej matki i powiedziec jak to jest z nia naprawde i zeby przepisala jej mocniejsze leki, albo te zastrztyki po ktorych wszytsko bylo ok? bo ona sama nie poprosi o zmniane bo mysli ze jest zdrowa:( a miedzy ludzmi zachowuje sie normalnie i doktorka nie pozna ze jest dalej chora, dopoki nie dowie sie co ona robi w domu itp.:(

Gość pewnie że możesz
Najlepiej idź z mamą jak ona będzie miała wizyte i porozmawiaj z lekarką.

Gość lknjskjnkj
a twój tata nie moze interweniowac? jak ty możesz sie tak zwracac do własnewj matki

Gość corka chorej matki
nie pojde z nia, bo ona zacznie sie wypierac wszystkiego przy doktorce. bo to jest mistrzyni udawania:( moj tata sie z nia rozwiodl i pracuje na drugim koncu Polski, ale w sumie ich stosunki wobec siebie sa ok,i on tez widzi jak jest czasami u nas co sie z nia dzieje.. i mowi jej zeby sie wziela za siebie i poprosila doktorke o zmiane lekow, to ona wrtedy zaczyna swoje ataki na nas ze jestesmy poje.. i to my powinnismy sie leczyc:(

Gość corka chorej matki
no zwracam sie czasem do niej w stylu idz sie lecz albo cos, bo juz nie wytrzymuje nerwowo:( ale i tak mam wrazenie ze ona jest w swoim swiecie, i musze nieraz do niej powiedziec z 10 razy "mamo" a raczej wykrzyczec zeby zareagowala:o calymi dniami lezy albo spi, a w nocy oswietla caly dom i chodzi po nim, smieje sie sama do siebie, rozmawia ze soba:(:(

Ja bym poszla do jej psychiatry! Przeciez to nie jest zabronione. A nawet poprosilabym o dyskrecje, zeby mama sie o tym nie dowiedziala.

Gość lknjskjnkj
w takim razie sama umów się na wizytę ( w sprawie mamy) i opowiedz o zachowaniu rodzicielki, poza tym jak cos to poinformuj, że masz świadków, że mama sie dziwnie zachowuje

Gość do poprzedniczki
idz się lepiej zaszczep. jedna kretynka mniej!

Gość oczywiście że możesz
idź porozmawiaj z lekarzem matki, ale lepiej osoniście a nie przez telefon

Gość noidzzeszdo lekarza
myślę, ze powinnaś pójść do lekarza w tek sprawie. Ludzie chorzy psychicznie umieja doskonale udawać, więc lekarz się nie skapuje niestety